Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Focus Active – Mökkiläisen unelmafarkku

Koeajot 07.05.2019

Ford Focus Active asettuu katumaastureiden ja tavallisten henkilöautojen välimaastoon. Se on täydellinen auto mökkeilijöille.

Uusittu Focus valittiin viime vuonna vuoden autoksi Euroopassa. Voitto ei ollut ihme, sillä kyseessä on erittäin tasapainoinen ja vakuuttava kokonaisuus. Nyt vuorossa on katumaasturoitu Active-malli.

Focus Active edustaa modernia autonvalmistusteknologiaa, sillä tätä nykyä samasta pohjalevystä tehtaillaan iso määrä automalleja. Yksinkertaisimmillaan uusi malli saadaan aikaiseksi tekemällä perushenkilöautosta crossover korottamalla alustaa. Juuri tällä tavalla on saatu aikaan myös Fordin uusi Focus Active.

Käytännössä eroavaisuudet normimallin ja Activen välillä ovat pieniä. Ulkoisesti Active eroaa perus-Focuksesta mustien muovisten pyöränkaarien verran, mutta sisällä ohjaamossa istutaan hieman normaalia korkeammalla. Myös renkaat ovat hieman normimallia suuremmat.

Itse asiassa Active-versiona Focus on entistäkin komeampi ilmestys, vaikka uuden sukupolven Focus on muutenkin luokkansa hienoimpia automalleja. Isot vanteet ja karskimmat pyöränkaaret tekevät siitä vieläkin aggressiivisemman ja maskuliinisemman.

Hieman lisää maavaraa

Array

Merkittävin etu normaalimallin verrattuna on luonnollisesti lisääntynyt maavara. Kovin radikaali muutos ei kuitenkaan ole, sillä Active nousee 30 mm korkeammalle kuin tavallinen Focus. Active onkin jotain katumaasturin ja normaalin henkilöauton väliltä.

Ajettavuus on korotetussa mallissa pitkälti vastaava kuin normimallissa. Ohjaustuntuma on tunnokas ja jämäkkä. Katumaasturimainen alustan pintakovuus ei Activea piinaa, vaan ajokokemus on pelkästään positiivinen.

Sisätiloiltaan Focus on riittävä jopa suuremman perheen tarpeisiin. Takapenkillä mahtuu istumaan mukavasti ja tavaratilaa on mukavat 608 litraa. Se on asia, joka erottaa sen katumaastureista, sillä niissä pohja on usein korkealla ja litroissa kontti jää varsin pieneksi.

Ford on kehittänyt moottoreitaan ekologisempaan suuntaan ja tätä nykyä ei ole kovin tavatonta, että suurienkin autojen keulalla on 3-sylinterisiä moottoreita. Kolmipyttyiset myllyt kuljettavat hyvin jopa Mondeo-kokoluokan autoja.

Focuksessa 3-sylinterinen moottori on jopa enemmän sääntö kuin poikkeus. Activen keulalla on 1,5-litrainen bensaturbo, joka tuottaa 150 hevosvoiman tehot. Oikein välitettynä ja 8-vaihteisen automaatin kanssa moottori on mukavan pirteä.

Oikeastaan Focuksen konetilaan ei tehokkaampaa moottoria juuri osaa kaivata. Toki täydellä lastilla tai kärryä vedettäessä puhti saattaa loppua kesken, mutta kaupunkiajossa ja maantiellä se jaksaa ponnistella kunnialla. 240 Nm:n vääntö on hyvää perustasoa, mutta ohituksissa viidellä aikuisella vääntöä voisi olla lisääkin.

  • Array
  • Array
 

Pienellä kulutuksella ja isolla kontilla

Fordin automaattivaihteisto hoitelee hommansa hienosti ja sitä on kiittäminen siitä, että moottorin koko potentiaali voidaan hyödyntää täysimittaisesti. 0-100 km/h-kiihdytys sujuu alle 10 sekunnin, mutta vain juuri ja juuri. Se kuitenkin riittää. Tehonnälkäisemmälle tarjolla on toki 182 hevosvoiman tehoversio.

Tärkein ominaisuus kolmisylinterisessä bensamoottorissa on luonnollisesti se, että päästöt saadaan painettua mahdollisimman alhaisiksi. Focus Activen kohdalla ne painuvat 162 grammaan ja kulutuslukema 7,4 litraan sadalla. Se on kuitenkin hieman korotetulle farkulle hyvä tulos.

Farkkumallisen Focus Activen luulisi olevan likipitäen täydellinen auto mökkeilevälle kansalle. Korotetulla maavaralla pääsee paremmin roudan raiskaamaa mökkitietä ilman katumaasturin puutteita. Isoon takakonttiin kun saa mahdutettua koko elämänsä mukaan kesää varten.

Tuomas Rajala

Kehuja: näyttävä ulkomuoto, erinomainen moottori, hyvät sisätilat, ajomukavuus

Parantamisen varaa: –

Focus Active Wagon 1.5 EcoBoost 150 hv A8:

Moottori: Kolmisylinterinen, 1496 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 150 hv (110 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 240 Nm @ 1600 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 7,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 162 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4693mm/1825mm/1532mm
Hinta alkaen: 29 924€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.