Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Focus – Hymyä keulalla

Koeajot 26.01.2015

Ford Focus on saanut uuden ulkonäön ja pitkän listan lisävarusteita. Erityisesti keula on onnistunut ja se tekee Focuksesta tuoreen oloisen.

Focus on saanut muun Ford-malliston ohella melkoisen piristysruiskeen. Erityisesti muotoilunsa osalta Focus on vedetty uusiksi. Erityisesti keulan ilme on kokenut sellaisen muutoksen, ettei Fordin C-segmentin syömähammasta meinaa enää tunnistaa entisekseen.

Keulaa hallitsee vaakaan käännetty säleikkö, joka tekee Fordin hymystä leveän ja kokonaisuudesta arvokkaan oloisen. Etuvalot on viety pitkälle sivuille saakka, mikä tekee ilmeestä entistä modernimman.

Perusmallin kohdalla muotoilusta loistaa poissaolollaan aggressiivisuus, mikä johtuu erityisesti etupuskurin miedosta muotoilusta. Usean muun kilpailijan puskureissa on terävämpiä kulmia, jotka tekevät ilmeestä Fordia sporttisempia.

Vihdoin kunnollinen näyttö

Array

Perän ja kylkien osalta Focus noudattaa melko tarkasti vuonna 2010 julkaistua kolmannen sukupolven Fordia. Erityisesti takaosa on pitkälti samasta puuta veistetty, mutta edelleen ajankohtaisen oloinen.

Ulkokuoren uudistuksen lisäksi pientä viilausta on tapahtunut myös sisätiloissa. Näkyvin muutos on 8-tuumaiseksi kasvanut keskikonsolin kosketusnäyttö. Aiemmissa malleissa ollut minikokoinen näyttö on ollut selkeä puute muuhun luokkaan verrattuna.

Uuden keskikonsolin näytön kautta ohjataan navigointia, ilmastointia ja viihdejärjestelmää. Näytön päivittämällä Ford hyppää kertaheitolla luokkansa parhaimmistoon, vaikka kosketusominaisuus kaipaisi tuekseen mm. BMW:stä tuttua kädellä ohjattavaa rullaa.

Iso liuta lisävarusteita

Uusi Focus tarjoaa ostajalleen kattavan lisävarustelistan. Fordiin on saatavilla mm. aktiivinen pysäköintiavustin, pysäköintitutkat ja lämmitetty ohjauspyörä. Näistä viimeinen on mukavuusvaruste vailla vertaansa.

Fordista on jo pidempään löytynyt myös lämmitettävä etulasi, joka on kotimaan pitkällä talvikaudella kätevä varuste. Sähköllä lämpiävä etulasi helpottaa pakkasaamun lähtöjä, sillä lasia ei tarvitse raaputtaa mekaanisesti.

Focus saa nokalleen myös viimeisimmät EcoBoost-moottorit. Tällä hetkellä kotimaan markkinoille on tarjolla ainoastaan uusi 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, mutta myöhemmin keväällä Focuksen saa myös 1,0-litraisella voimanlähteellä.

1,5-litraista EcoBoostia on saatavilla kahdella tehoversiolla, jotka tuottavat joko 150- tai 182-hevosvoimaa. Koeajoversion pellin alla pauhaa 150-hevosvoimainen versio, joka kehittää 240 Nm väännön.

Lukemiaan parempi tehontunne

Focuksen kokoisessa autossa pienempitehoinen EcoBoost hoitaa hommansa moitteetta, sillä 0-100 km/h kiihdytyksestä selvitään 8,9 sekunnissa. Laajan tehoalueen omaava moottori tekee ajamisesta huoletonta ja helppoa.

Paperilla 150 hevosvoiman tehoreservi ei kuulosta kovinkaan kummoiselta, mutta erinomaisesti säädetty moottori saa Focuksen tuntumaan lukemiaan voimakkaammalta.

Ford on tehnyt vakuuttavaa työtä EcoBoost-konseptinsa kanssa erityisesti 1,0-litraisen kolmisylinterisellä padalla. Samaa suitsutusta voi myös perinteisemmän 1,5-litraisen nelikolle, sillä moottori toimii kuin unelma.

Bensiinikoneiden rinnalle on tarjolla myös 1,5- ja 2,0-litraiset diesel-koneet. 1,5-litraisesta koneesta on tarjolla 95- ja 120-hevosvoimaiset tehoversiot. 2,0-litrainen diesel on 150-hevosvoimainen ja tarjoaa muhkeat 370 Nm väännöt.

  • Array
  • Array
 

EcoBoost vääntää dieselin tavoin

Bensiinikoneiden kehitys on viime vuosina ollut sen verran huimaa, että ne alkavat laittaa kampoihin diesel-koneiden vääntökäyrille. Fordin 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinikone vääntää lähes vastaavasti kuin malliston miedoin diesel-moottori. Tämä tarkoittaa sitä, että vetoauton ei automaattisesti pidä olla diesel-traktori.

Toki diesel-versiot jättävät bensakoneet taakseen kulutuksessa, sillä Fordin uusi 1,5-litrainen TDCi-kone selviää valmistajan ilmoituksen mukaan sadan kilometrin taipaleesta 3,8-litran yhdistetyllä kulutuksella.

Toisaalta bensiinikoneen kulutus ei sekään päätä huimaa, sillä koeajoversio selviää vastaavasta taipaleesta 5,6:lla litralla. Todellisuus on kuitenkin hieman toinen, sillä optimiolosuhteissa mitattu ilmoituslukema ylittyy tosielämässä vähintään reilulla litralla.

Teknisesti ja ulkoisesti toimiva Focus vakuuttaa myös ajotilanteessa. Alusta on jämäkkä ja ohjaustuntuma hyvä. Sisätilat ovat mukavan kokoiset ja mukavat. Takapenkki kääntyy alas 60:40 –suhteessa, joten tavaratilan laajentaminen on helppoa.

Focus on tyylikäs perusauto, joka haastaa mm. Volkswagen Golfin, Toyota Auriksen, Peugeot 308:n ja Seat Leonin. Hinnoittelultaan se jää 1,0-litraisella EcoBoost-moottorilla halvimmillaan reiluun 20 000€:on. Varusteiden lisääntyessä hinta nousee helposti lähemmäs 30 000€:a.

Tuomas Rajala

Kehuja: komea ulkonäkö, ruudikas moottori, toimivuus talvikäytössä

Parantamisen varaa: -

Ford Focus 1,5 EcoBoost 150 hv:

Moottori: 4-sylinterinen, 1499 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 150 hv (110 kW) @ 4500 rpm
Vääntö: 240 Nm @ 1600-5000 rpm
Vetotapa: Etuveto
Huippunopeus: 210 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 8,9 s
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):  5,5 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork): 4360mm/1858mm/1469mm
CO2 päästöt: 127g / km
Tavaratila: 363 l
Paino: 1280 kg
Ajoneuvovero: 108€
Hinta alkaen: 25 077,73€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.