Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Focus - hyvä, parempi, paras

Play video
Koeajot 08.10.2018

Ford toi legendaarisen Escortin korvaajan Focuksen markkinoille 1998. Se muutti ajatteluamme siitä, miten hyvä perusauton ajettavuus voi parhaimmillaan olla. Toinen sukupolvi tuli markkinoille 2004.

Toinen sukupolvi tuli markkinoille 2004. Ajettavuus oli edelleen luokan kärkeä, mutta auton tylsähköt muodot eivät aiheuttaneet ihastumisia saati huokauksia. Kolmas sukupolvi jatkoi kahden aiemman sukupolven jalanjäljissä. Auton hyvä ajamisen tuntuma pyyhki lattiaa luokkaa isommilla ja kahta kalliimmilla menopeleillä. Nyt näyttämölle astuu uusi neljäs sukupolvi. Tärkein kysymys on, minkälainen on uuden Focuksen ajettavuus?

Uusi Focus on kasvanut edeltäjäänsä nähden. Pituutta on tullut kaksi senttiä ja akseliväliä viisi senttiä lisää. Korkeuden lasku 1,5 sentillä on sen sijaan tehnyt hyvää yleisfiilikselle ja muodoille, joka on kylkipokkauksineen sekä aiempaa isompine maskeineen selvästi edeltäjää persoonallisempi ja suoraan sanottuna parempi.

Sisätiloissa merkittävin kasvu

Array

Kasvu on tuonut hyviä asioita sisätiloihin. Takana on nyt aiempaa selvästi väljemmät tilat, joka maistuu erityisesti aikuisille matkustajille. Jalkatilaa on Fordin mukaan jopa seitsemän senttiä edeltäjää enemmän. Sen huomaa, sillä isokokoinen matkustaja istuu kohtuu väljästi ison kuskin ajaessa ja toisen mokoman körillään ollessa takatuhdolla vieressä. Se tarkoittaa, että kolmelle lapselle on tilaa hyvin, jopa paremmin kuin kokoluokkaa isommissa autoissa. 

Myös kuskin paikalla tuntuu aiempaa väljemmältä. Tilat ovat kasvaneet, mutta myös optinen harha aiheuttaa tunteen, että olisi kokoluokkaa isomman auton ohjaamossa. Syy löytyy tyylikkäästi muotoilusta kojelaudasta, joka koeajossa olleessa parhaimmassa Titanium-varustetasossa on myös erittäin laadukkaan oloinen.

Perinteinen mutta samalla moderni ohjaamo

Ford ei ole lähtenyt ‘kaikki hoituu ruudusta’ -linjalle, vaan tärkeitä toimintoja varten on edelleen perinteiset kytkimet. Ilmastointi ja tuuletusta hoidetaan vaihteenvalitsimen takaa, ylempänä kojelaudassa on poppivehkeen namiskat. 

Tekniikka-paketin mukana tuleva ja kuskin edestä mittariston päältä löytyvä heijastusnäyttö on mukavan iso ja siinä on hyvät säätövarat erikokoisille kuljettajille. Näytöstä löytyy vallitseva nopeusrajoitus, ajoavustimen “kaistaviivat” ja aktiivisen vakionopeudensäätimen info. Ehdottoman suositeltava lisävaruste.

Toinen todella tärkeä ja lämpimästi suositeltava varuste on 480 euroa (alv. 0%) kustantavat 16 kohdasta säätyvät erikoisistuimet eteen. Monet ammattiautoilijat ymmärtävät hyvien istuimien merkityksen, mutta myös lyhyiden siirtymien työmatka-autoilija voi saada niistä todella paljon iloa irti. Fordin istuimet tukevat hyvin sivulta sekä istuinosassa että selkänojassa. Mukava lisä on reisituen pidennysosa. Ehdottomasti investointi joka maksaa itseään takaisin joka reissulla parempana ajomukavuutena ja toki myös jälleenmyyntiarvona.

Ei sovi perheelle jossa on pieniä lapsia

Tavaratila on edelleen aika vaatimattoman kokoinen, mutta onneksi se on selkeän muotoinen. Noin tonnin lisäpanoksella alleen saa farmarin, jos isommalle kontille on tarvetta. Tavaratilan laajentaminen on nopeaa, yhdellä kädenliikkeellä selkänoja on laskostunut istuinosan päälle. Koeajoauton pohjalevyn alta löytyi nykyään harvinainen täysikokoinen varapyörä, joka palkitsee rengasrikon osuessa kohdalle.

Uuteen Focukseen on tarjolla viisi bensiinimoottoria (85 hv, 110 hv, 125 hv, 150 hv ja 182 hv) sekä kaksi dieselmoottoria (120 hv ja 150 hv). Vaihdot hoituvat vakiona kuusivaihteisella manuaalilla. Lisähinnalla autoon saa uuden 8-vaihteisen automaatin, mutta vain kahden bensiinimoottorin (125 hv ja 150 hv) sekä molempien dieselmoottoreiden kaveriksi. 

Nautinnollinen ja tarkkaa ajettava

Koeajoauton 120-hevosvoimainen turbodiesel ja 8-portainen automaattivaihteisto tarjoavat yllättävän mukavat ja menevät kyydit. Automaattivaihteisto on moderni ja osaa ottaa dieselin hyvät vääntövoimat hyötykäyttöön. Kuskilla on useimmissa liikennetilanteissa tunne, että voimaa ja tehoa on enemmän tarjolla kuin oikeasti on. Vaihdot ovat myös varsin huomaamattomia. Maantien ohitustilanteissa totuus iskee kuin tuhat salamaa ja vaikka auto liikkuu ihan hyvin, ei meno ole enää niin raikasta kuin hetki sitten onnessaan oletti.

Uuden Ford Focuksen ajettavuus on luokassaan, jos ei kympin suoritus, niin ainakin 9,5 arvoinen. Ensinnäkin auto on erittäin suuntavakaa. Tätä autoa ei tarvitse kaitsea maantieajossa, vaan ajaminen on melkeinpä hämmästyttävän rentoa. Lisävarusteisen kaistallapitoavustimen ja aktiivisen vakionopeudensäätimen yhteispeliä Focuksen saa ajamaan itsenäisesti reilun 10 sekuntia, mutta tämä kuski ei ominaisuutta kaivannut. Ensinnäkin Focus, kuten monet kilpailijat, seilaa häiritsevästi kaistaviivojen välissä “automaattiautona” ajettaessa, ja toiseksi, näin hienon ajettavuuden tarjoavalla autolla ajan mieluummin ihan itse.

Alusta on saksalaisista autoista tutun napakka, mutta mukava. Ohjaus on tarkka. Se myös palauttaa napakasti keskiasentoon. Eli alun kysymykseeni vastaus on: Uusi Ford Focus on erittäin hyvä ajaa. Tällä suorituksella se ottaa jälleen paikkansa luokkansa kärjestä ajettavuuden osalta.

  • Array
  • Array
 

Loppukommentti

Mitä muihin ominaisuuksiin tulee niin kärjessä tai lähellä kärkeä ollaan. Mikä auto on sitten absoluuttisesti C-luokan paras? Se on mahdoton tehtävä vastata objektiivisesti. Kyse on aina loppujen lopuksi erilaisten ihmisten, taustojen sekä kokemuksien sekametelisopasta. Erot ratkaisee tapauskohtaisesti mieltymykset ja jopa hyvin pienet nyanssit. Minun valintani on tänään uusi Ford Focus. 

Katso videolta, miksi Focus on mielestäni C-luokan uusi mittapuu.

Tykkäsin: ohjaustuntuma, napakka mutta mukava alusta, suuntavakaus, erikoisistuimet edessä (lisävaruste), heijastusnäyttö, kasvaneet tilat

En tykännyt: pieni tavaratila (perheen, jossa on pieniä lapsia pakko ostaa farmari)

Ford FOCUS 1,5 TDCi EcoBlue 120HV A8 TITANIUM 5-OVINEN

Moottori: 4-sylinterinen, 1,5-litrainen turboahdettu dieselmoottori
Teho: 120 hv @ 5600 rpm
Vääntö: 300 Nm @ 3950 rpm
Huiput: 193 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 0-100 km/h: 10,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5 litraa (NEDC), WLTP ei ilmoitettu
CO2-päästöt: 110 g/km (NEDC), 140 g/km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4378mm/1979mm/1452mm
Omamassa: 1545 kg
Koeajoauton hinta (varusteineen): 32 046 €
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.