Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Focus RS – Renkaat savuten ekstaasiin

Play video
Koeajot 23.09.2016

Ford Focus RS:llä kenestä tahansa kuoriutuu oman elämänsä Ken Block. Driftaus ei nimittäin koskaan ole ollut yhtä helppoa.

Uusi Ford Focus RS on ilmestymisensä jälkeen ehtinyt suututtaa liikenneturvallisuuspiirit kapinallisella luonteellaan. Kukkahattutädit ovat nimittäin suutahtaneet siitä, että Focus RS on tehty liian helpoksi sikailla.

Tämä leimaakin Focus RS:ää, mutta vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä. Fordin erinomainen elektroninen järjestelmä tekee driftaamisesta ja kikkailemisesta helpompaa kuin yksikään toinen sarjavalmisteinen auto.

Fordin ajotilavalinnat pitävät sisällään drift-ajotilan, jonka automatiikka auttaa kuskia donitsien pyörittelyssä ja kylki edellä ajamisessa. Sen avulla kuka tahansa voi kokeilla suljetulla alueella tai moottoriradalla temppuja, joiden suorittaminen vaatii normaalisti karmean määrän toistoja ja roppakaupalla uskallusta. Focus RS:llä nämä hoituva kuin itsestään.

Drift-ajotilan ja launch controlin lisäksi Focus RS on erinomainen käyttöauto, jolla hoitelee arkiajon mielellään. Normal-tilassa alusta on kova, mutta ei epämukava ja äänimaailmaa on suitsittu niin, että ajaminen ei herätä koko kulmakuntaa.

Janoinen? No tottahan toki

Array

Kulutusmielessä Focus ei toki taistele markkinoiden ekologisimman auton tittelistä, muta 350 hevosvoimaa tuottavalta urheiluautolta sitä ei toki odotetakaan. Keskikulutus pyörii reippaassa 10 litrassa, mikä on tehoreservi huomioiden kohtuullista.

Ulkonäöltään Focus RS huokuu sporttisuutta. Monet hot hatch –mallit koittavat hukuttaa DNA:nsa massaan, mutta Ford noudattelee samaa linjaa Honda Civic TypeR:n kanssa. Teho saa siis kuulua ja näkyä. RS:n spoileri ei onneksi ole sieltä kookkaimmasta päästä, vaan se on pikemminkin hienovarainen.

Ford Focus RS on hot hatch –luokan kruunaamaton kuningas. Se jättää kiihdytyksessä taakseen koko muun luokan ja erinomaisesti rakennettu alusta hoitanee hommansa luokan kärkikastissa. Hauskuusmielessä vetää ehdottomasti pisimmän korren, sillä neljä pyörää savuten ajamisessa on vain sitä jotakin.

Tuomas Rajala

Kehuja: markkinoiden hauskin ajettavuus, ajotilat, teho, ulkonäkö, monikäyttöisyys

Parantamisen varaa:

Ford Focus RS:

Moottori: 4-sylinterinen, 2,3-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 350 hv (257 kW)
Vääntö: 440 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 4,7 s.
Huiput: 266 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd):  7,7 l / 100 km
CO2-päästöt: 175 g/km
Hinta: 51 739€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.