Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä - Article - Nettiauto

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Play video
Koeajot 05.06.2020

Uusi Ford Kuga PHEV on teknisesti kiinnostava auto. Ladattava hybridi kulkee 225 hv teholla reipaasti, mutta ahkeralla lataamisella taloudellisesti.

Uusi 3. sukupolven Ford Kuga on nyt tarjolla myös ladattavana hybridinä eli PHEV:nä. Ford on pistänyt uuden Kugan uuteen ladattavaan hybridivoimalinjaan paljon paukkuja. Sen pitäisi tietää hyvää sekä voimareserveille että kulutukselle, ainakin auton 225 hevosvoimaa vaikuttavat lupaavalta. 

Ford Kugan kaksi ensimmäistä sukupolvea olivat asiallisia tuotteita, mutta ne eivät saavuttaneet sellaista suosiota kuin valmistaja toivoi. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 2008-2012. Nyt kolmannen Kuga-sukupolven alta markkinoilta poistuvan kakkospainoksen valmistusvuodet olivat 2012-2019. Myös uutta Kugaa on Nettiautossa tarjolla yllättävän mukavasti. 

Alkuvaiheessa Kuga on tarjolla etuvetoisena ladattavana hybridinä (koeajoauto), manuaalivaihteisena 150-hevosvoimaisena etuvetona, 120-hevosvoimaisena etuvetoautomaattina sekä 190-hevosvoimaisena dieselnelivetona automaattivaihteistolla. Myöhemmin tulee tarjolle itselataava hybridi. 

Koeajossa olevan ladattavan hybridin WLTP-lupaus sähköiselle toimintamatkalle on 56 kilometriä ja keskikulutus 1,4 litraa kilometrillä. Se tarkoittaa 32 gramman päästöjä kilometriä kohden. Teknisesti uusi Kuga perustuu nykyiseen Ford Focukseen.

Ford Kuga on kasvanut reilusti

Array

Uusi Kuga on kasvanut verrattuna edeltäjään. Pituutta on tullut yli 7 senttiä lisää ja leveyttä vajaa kolme senttiä. Sen huomaa sisällä, sillä auto aiempaa selvästi väljempi tiloiltaan. Ison kuljettajan takana istuu väljästi toinen kookas matkustaja, eikä pää ota kattoon vaikka auto on edeltäjää 11 senttiä matalampi. Takaistuimen liikkuvat eteenpäin 15 senttiä ja selkänojan kaltevuutta voi muokata.

Tavaratila on kookkaan oloinen ja selkeänmuotoinen, vaikka paperilla hybridin 411 litraa kuulostaa maltilliselta. Muiden moottorivaihtoehtojen kanssa tavaratila on 475 litraa eli akusto vie pienen osan PHEV:ssä.

Digitaalinen mittaristo ja kosketusruutu

Ohjaamo on simppeli mutta tyylikäs. Se noudattaa nykyisen Focuksen linjoja. Hallitsevin elementti on keskellä kojelautaa sijaitseva kosketuksella toimiva näyttö, josta hallitaan navigaattoria ja musiikkia.  

Myös kuskin edestä löytyvä mittaristo on digitaalinen Kuga PHEV:ssä. Jokaisen ajon jälkeen mittaristoon tulee tarkkaa dataa siitä, mikä oli kulutus matkalla ja paljonko mentiin pelkällä sähköllä. Tällaisen selkeän informaation tarjoaminen ilman hakemista toivoisi lisääntyvän myös muilla merkeillä. 

Uuden Kugan jarrullinen vetokyky 1200 kg. Isommalla dieselillä varustetun uuden Kugan vetokyky on 2100 kg, joten se sopii parhaiten vetojuhdaksi. Hauska ja hyödyllinen yksityiskohta on Kugan ovesta esiin pomppaava kolhusuoja.

Ison auton tuntua

Uusi Kuga tuntuu isolta, laadukkaalta ja tilavalta autolta, jonka ohjaus vaatii hieman totuttelua. Kun ohjauksen kanssa tulee sinuksi, se tarjoaa erinomaisen tuntuman ja rentoutta pitkille matkoille, sillä auto kulkee matka-ajossa tasaisesti ja suoraan. Vielä kun ottaa pois yli-innokkaan kaistanpitoavustimen, meno on suorastaan nautittavaa. Kaupunkipyörittelyissä ohjaus on todella kevyt ja etupyörät kääntyvät kohtuullisen hyvin. Kuga on isohkoksi kaupunkimaasturiksi ketterä auto.

Istuin ei tarjoa parasta mahdollista tukea edes koeajoauton ST-Line X -varustetasossa, mutta plussapuolelle menee se, että istuimen maltilliset muodot tarkoittavat, että hyvin erikokoiset ihmiset saavat autossa mukavan istuma-asennon. Mikään toppaus ei paina väärästä paikasta. Istuimen reisituki jää pitkällä kuskilla vajaaksi, joten Focuksesta tuttu sportti-istuin tulee toivottavasti myös uuteen Kugaan tarjolle.

Tehokas hybridijärjestelmä

Ford Kuga PHEVin hybridijärjestelmä tuntuu toimivan suorastaan erinomaisesti. Siis myös silloin kun autoa ei pääse lataamaan. 160-hevosvoiman 2,5-litrainen Atkinsonin työkiertoa hyödyntävä bensamoottori, 129-hevosvoiman sähkömoottori ja CVT-automaatti takaavat sekalaisessa ajossa vitosella alkavia kulutuslukemia, joka on isolle yhteisteholtaan 225 hevosvoiman autolle hyvä saavutus. Pihistelemällä voi lukema tippua alkamaan nelosella. Kun mukaan ottaa ladattavan hybridin tärkeimmän ominaisuuden päästöjen kannalta eli ahkeran lataamisen, auto kulkee niin halutessa todella pienellä määrällä polttoainetta.

Hybridijärjestelmässä on eri ajotiloja: sähkö, automaattinen, säästö, säästää akuston varausta, ja EV-lataus, jolloin akustoa ladataan polttomoottorilla. Myös auton moottorinohjausta voi säädellä eri ajo-ohjelmilla, jotka ovat normaali, sport, eco, liukas ja syvä lumi/hiekka. 

  • Array
  • Array
 

Reipasta menoa

Uusi Kuga tarjoaa PHEV:nä reipasta kulkua eli 225 hevosvoimaa tuntuu ajossa. Auto ei ole mikään urheilullinen menijä, mutta reserviä löytyy. Polttomoottori herää henkii, kun lapun laittaa lattiaan. Jopa ajettaessa sähkökäytöllä. Oletettavasti kyseessä on turvallisuustoiminto – kun kaasu painetaan pohjaan, paikka lienee sellainen, että kaikki voima tulisi tarpeeseen. Polttomoottori on ajossa mukavan hiljainen toimija, paitsi niissä täyskaasukiihdytyksissä.

Uusi Ford Kuga PHEV on onnistunut auto. Siinä on tilaa ja tyyliä, hyvää ajettavuutta ja kaikki tämä halutessa hyvin pienellä polttoaineen kulutuksella. Jos siis latausjohtoa käyttää ahkerasti.

Antti Liinpää

Ford Kuga 2.5 Hybrid (PHEV) 225 HV CVT FWD ST-Line X Launch Edition

Moottorit:  Ladattava hybridi, 2,5-litrainen bensiinimoottori + sähkömoottori + akusto (14,4 kWh)
Yhteisteho: 225 hv
Vääntö: 200 Nm (bensiinimoottori, yhteisvääntöä ei kerrottu)
Huiput: 200 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 32 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4614 mm/1883 mm/1675 mm
Omamassa: 1789 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 43 449 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Ford Kuga
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show