Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä

Koeajot 24.07.2019

Ford Mondeon hybridiversio yhdistää ison perheauton tilat ja pikkuauton kulutuksen.

Ford ei ole varsinaisesti kunnostautunut hybridiautojen valmistamisessa. Mondeon hybridiversio onkin ensimmäinen Eurooppan tuotava hybridimalli. Sinänsä Modeo on monissa lliemissä keitetty automalli, joka on pärjännyt hyvin vertailuissa.

Se, että Ford ei amerikkalaislähtöisenä valmistajana ole juuri hybridipiireissä marinoitu, näkyy lopputuloksessa. Modeon voimanlähteenä toimii bensiinimoottori, joka toimii yhdessä sähkömoottorin kanssa. Kokoonpano on perinteinen hybridi, ei ladattava.

Pistokehybridien kohdalla menoa saattaa tätä nykyä riittää useita kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä, mutta Mondeo ei pelkällä sähköllä kovin pitkälle yllä. Akuston energia jaksaa viedä Fordia arvioita kilometrin tai pari, sillä 1,4 kWh:n akkukapasiteetti on vaatimaton.

Mondeon voimanlähde on 2-litrainen vapaastihengittävä bensakone. Tehoa bensiinikoneesta napataa 140 hevosvoimaa ja vääntöä 173Nm. Lukemat eivät päätä huimaa, mutta onneksi peliin tulee hieman apua sähkömoottorilta, joka se tuottaa 71 hevosvoimaa.

Lauhkea hybridi

Array

Molempien yhteisvaikutuksesta teho kasvaa 187 hevosvoimaan. Vääntölukemaksi ilmoitetaan varsin vaisut 173 Nm. Tämä selittää pitkälti sitä, miksi Mondeo on hybridiversiona varsin lauhkea tapaus. 0-100 km/h kiihdytys ottaa aikaa melkein kymmenisen sekuntia.

Portaaton automaattivaihteisto on omiaan hukkaamaan voimantunnetta, joka kieltämättä vaivaa Mondeon kohdalla. Usein hybridiautot ovat erityisesti ladattavina versioina pirteän oloisia paketteja, mutta Mondeo hybrid on lievä poikkeus jota kuminauhamainen vaihteisto korostaa entisestään.

Sinänsä poltto- ja sähkömoottorin toiminta on saumatonta ja Atkinson työnkiertomoottorin toiminnasta on mahdotonta päätellä milloin käytössä on sähkö tai bensiini. Vaihdot voimanlähteiden välillä sujuvat eleettömästi.

Muuten Mondeo on varsin toimiva paketti. Se tarjoaa hyvät sisätilat, mukavan alustan ja ajomukavuutta, joka pistää kampohin luokan muille automalleille. Mondeon penkissä kyllä viihtyy ja mukavuuspanotteinen alusta hoitaa hommansa hyvin. Ford on selvästi tarkoitettu pitkien matkojen taittamiseen, vaikka hybridi ei olekaan omimmillaan pitkiä maantiebaanoja painaessa.

  • Array
  • Array
 

Hiljaista Kyytiä

Mukavan ja pehmeänpuoleisen alustan lisäksi mukavuutta nostaa se, että Mondeo on yllättävän hiljainen kaveri maantiellä. Toki osa kunniasta kuuluu rengastukselle, sillä matalkampiprofiiliset renkaat varmasti rallattaisivat auton alla kovempaa.

Yhdistetty kulutus pyörii yllättävän alhaisena. Valmistajan ilmoituksen mukaan EU-kulutus on 5,7 litraa sadalla. Se pitää melko hyvin kutinsa ja rauhallisesti ajamalla sen saa painettua lähemmäs viittä litraa. Ei lainkaan hassumpi suoritus tämän kokoiselta ja painoiselta autolta.

Mondeon sisätilat ovat tunnetusti hulppeat. Etu- ja takapenkillä piisaa avaruutta, mikä tekee siitä erinopmaisen auton suuremmankin perheen tilantarpeeseen. Sen kyydissä matkustaa mukavasti viisi aikuista tai vamnhempien lisäksi lapsia istuimineen.

Tavaratilasta kuitenkin pitää tinkiä hybridin kohdalla verrattuna bensa- tai dieselversioon. Se kutistii hybridin kohdalla 400 litraan, kun polttomoottoriversioiseen farkkuun mahtuu tavaraa 525 litraa. Syy tälle pilee akustossa.

Mondeo on hyvä porttiteoria-auto hybridimaailmaan, sillä siitä ei juuri ulkoa huomaa ajavansa hybridillä. Ainoa viite ekologisemmasta autosta on pieni hybrid-kyltti. Sisältäkään ei heti välttämättä tajua sitä, että kyseessä on hybridiversio.

Ford Mondeo Hybrid on osoitus siitä, että myös amerikkalaisen autoteollisuuden on hiljalleen lähdettävä mukaan autokannan sähköistyksen kelkkaan. Tällä hetkellä se on perässä esimerkiksi Toyotaa parin vuosikymmenen verran, sillä Toyota Prius ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1996. Ensimmäiseksi hybridimalliksi Mondeo on ihan kelpo hyvä aloitus.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, hyvät sisätilat, kulutus, mukava alusta

Parantamisen varaa: ujo voimantunne

Ford Mondeo Hybrid:

Moottori: Nelisylinterinen, 1999 cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho: 187 hv (137 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 173 Nm @ 4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 5,6 l / 100 km
CO2-päästöt: 130 g/km
Omamassa: 1716 kg
Mitat (pit/lev/kork): 4867mm/1852mm/1501mm
Hinta alkaen: 38 591€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Mondeo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.