Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Mondeo Vignale – Parkkipaikan laatutaso ylös

Koeajot 29.06.2017

Ford Mondeo Vignale on auto, joka tekee mahdolliseksi yhdistää kaikki autoon liittyvät haaveet ilman naapureiden pahansuopia katseita.

Ford Mondeo Vignaleen on ahdettu kaikki mitä henkilöautoon on oikeastaan mahdollista saada. Muhkean virtaviivaiseen paketti on tarkoitettu automaailman herkkusuille, joille on keskeistä on ajomukavuus, luotettavuus ja se päälle tuleva ekstra, joka terävöittää tunnelmaa.

Mondeo Vignale on suomalaisten suosikkiauton asemaan nousseen Ford Mondeon versio kaikilla herkuilla. Mondeo Vignalen saa wagon-mallisena, mutta veikkaanpa, että tämä auto hankitaan pikemminkin sellaisiin kotitalouksiin, joissa loputon suhaaminen ja tavaroiden kuljettaminen on lasten osalta saatu jo onnellisesti päätökseensä. Vignalen ratissa ja kyydissä elämä tuntuu leppoisalta ja mukavalta kun saa ajella itsekseen rauhassa miten lystää ja minne lystää.

Takamus pehmenee

Array

Ajomelun hillitsemisessä Vignale on onnistunut lähes mykistävällä tavalla. Mondeo Vignalea hiljaisempaa polttomoottorilla kulkevaa henkilöautoa on vaikeaa löytää. Konepellin, moottorin ja matkustamon välin on laitettu kunnolla fyllinkiä. Varsinaisen ihmeen saa kuitenkin aikaiseksi nykyisistä kuulokkeista tuttu vastameluominaisuus.

Matkustamossa sijaitsevat mikrofonit havaitsevat auton aiheuttamaa melua ja tuottavat sisätilaan vastamelua kumoamaan moottorista ja renkaista syntyvää jylyä. Myös ikkunoissa on erityistekniikkaa, joka vähentää tuulen huminan kantautumista sisätiloihin.

Kulku on erittäin smuuttia myös ajotuntuman puolesta. Siinä missä vuosituhannen alun Corolla tärähtää asfaltin jokaisessa kuopassa ja töyssyssä, vetää Mondeo Vignale yli kaikkien esteiden pehmeästi maantietä napsutellen.

Jos maantien kuopat eivät tunnu takamuksessa, saa sinne aistimuksia aikaiseksi etupenkkien hierovien ominaisuuksien välityksellä. Alaselkää ja pakaroita hierovat istuimet eivät varmaan riitä avaamaan pitkäaikaisia tukkeumia, mutta pitävät veren kierrossa myös pidemmillä ajopätkillä.

Lisävarusteena tulevat hierovat istuimet ovat monipuoliset myös säätöominaisuuksiltaan. Valinnanvaraa on tosin istuma-asennossa niin paljon, että niistä sopivaa asetusta etsivä ei enää tiedä mistä asennosta säätämisen aloitti.

Matala kiituri

Kaiken kaikkiaan Mondeon ajoasento on auton profiilin mukainen eli matala. Automaattivaihteisen auton ajotuntuma on erinomainen. Auton todelliset vahvuudet ilmenevät kovemmissa nopeuksissa ja tiukemmissa mutkissa. Fordin ratti jäykistyy ajonopeuden mukaan niin, että matalalla kulkeva auto pysyy tiellä kuin nakutettu. Hiljaisemmassa vauhdissa ratti muuttuu ketteräksi kaupunkiajoa varten.

Ford Mondea Vignalen keulassa on kaksilitrainen turbodiesel, josta irtoaa 210 hevosvoimaa. Ford asentaa saman moottorin myös muun muassa sen isompaan katumaasturiinsa Ford Edgeen. Moottori kiihdyttää ja kuljettaa autoa mukavasti eteenpäin ja pitää myös kulutuksen aisoissa.

Kaupungissa auto kuluttaa dieseliä hieman yli kuusi litraa, mutta kevytjalkaisessa maantieajossa päästään reilusti alle viiden litran. Tehoja silti löytyy ja niitä voi ulosmitata polkemalla erittäin herkkää poljinta tassullansa.

Rivitalomiehen Jaguar

Ford Mondeo Vignale on auto, joka herättää omistajassaan ihastusta, herättämättä naapurissa vihastusta. Siksi se sopii erityisen hyvin niille, jotka pelkäävät ajonautinnon kärsivän naapurin kateellisista kommenteista.

Ford Mondeo Vignale on niin paljon jaguaarin näköinen kuin Ford vain kehtaa olla. Fordin aiemmin omistama Jaguar ja Mondeo olivat aiemmin sisarmalleja, sillä sen aikaisen X-type tehtiin Mondeon alustalle. Yhdennäköisyyttä Jaguariin on edelleen paljon. Jos tämän paketin haluaa ilman keulaeläintä, saanee rahoilleen Vignalen muodossa mukavasti vastinetta. 

Vignale – mitä sitten?

Tässä autossa on kaikki kohdallaan. Laatuvaikutelma on ison automerkin arvoista tekniikasta ajokokemukseen saakka. Mutta mistä johtuu se, että auton perimmäisestä luonteesta on siltikin vaikeaa ottaa selkoa? Kliinisen viimeistely  ja ohjaustehostettu ajokokemus kaistavahteineen kaikkineen ei tee Vignalesta kovinkaan persoonallista henkilöautoa, vaikka Fordin yritys siihen aito olisikin. Karvalakki-Mondeosta auto ei taida sittenkään erota kovin paljoa eturitilän muotoilua lukuun ottamatta.

Matala auto on nyt ensimmäistä kertaa viisiovinen. Hervottoman kokoinen lasinen takakansi aukeaa korkeuksiin ja paljastaa reilusti yli 500-litraisen säilytystila perästään. Sinne mahtuu helposti sekä lastenvaunut että kauppakassit. Sisällä on tilaa edessä ja takana istuville runsaasti. Kaikki on sisällä viimeistelty huolellisesti eikä heti keksi miten sisätiloja olisi voinut hyödyntää tilan käytön osalta paremmin.

  • Array
  • Array
 

Tekniikkaa vaikka millä mitalla

Ford Mondeo Vignale on täynnä sisarussarjastaan tuttua ajotekniikka. Kaistavahdit, peruutusavustin, kaikkialla auton ympärillä kulkevat hälytyssensorit, adaptiiviset vakionopeuden säätimet ja muut apuvälineet tekevät Fordista semi-autonomisen auton.

Vielä vastikään kalliimman puoleisen Fordin hankkimalla sai näperreltäväkseen käyttökokemukseltaan kymmenen vuotta vanhalta tuntuvan käyttöliittymän. Nyt Sonyn valmistamassa laitteessa on otettu käytettävyyden osalta aimo harppaus eteenpäin, vaikka visuaaliset ratkaisut ovatkin vielä varsin apeita.

Lopuistakin käytettävyyteen liittyvistä vaivoista pääsee eroon helpoiten liittämällä oma älypuhelin usb-piuhalla autoon ja käynnistämällä Applen tai Androidin omat autosovellukset. Tämä on välttämätön kädenojennus Detroitin autojätiltä Piilaakson suuntaan, josta asiakkaat varmasti kiittävät.

Testiajossa kummastusta herätti hitaalla käyvä ilmastointi. Monipuolisuudestaan huolimatta automaattista ilmastointia tuntui vaikealta saada sellaiseen tilaan, jossa huippuvarusteltu auto soisi viilentyä nopeasti tavoiteltuun lämpötilaansa. Totuttelua vaativat myös Fordin erittäin herkälle säädetyt ajopolkimet. Sellaiselle, jonka edellistä autoa on ohjattu rattia vääntämällä ja kaasua polkemalla, voi Mondeo Vignale tuottaa aluksi jopa pienoisen pettymyksen tunteen.

Tavallaan Mondea Vignalea voi ajatella parhaana mahdollisena versiona perinteisen automaailman tuotteesta, joka on mahdollista myydä uutukaisena kohtuulliseen hintaan. Ford lataa Mondeo Vignaleen viiden vuoden takuun, ja on osaltaan paaluttamassa tällä mallillaan laatureferenssiä, joihin muiden tehtaiden on tarpeen ottaa kantaa.

Ville Hulkkonen

Kehuja: niin hiljainen kuin voi diesel olla, moottori, ajotuntuma, varustelu

Parantamisen varaa: loppujen lopuksi hajuton ja mauton

Ford Mondeo Vignale:

Moottori: 1998 cm3, 4-sylinterinen turboahdettu dieselmoottori
Teho: 210 hv (154 kW) @
Vääntö: 450 Nm @ 2000-2500 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 7,9 s.
Huippunopeus: 233 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,0l / 100 km
CO2 päästöt: 130 g / 100 km
Mitat (pit/lev/kork):  4871 mm / 1852 mm / 1490 mm
Tavaratila:  541 l
Omapaino: 1600 kg
Hinta: 55 730€

Comments

For sale - Ford Mondeo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.