Ford Mustang GT – The Muskeliauto

Play video
Koeajot 19.10.2018

Ford Mustang on maailman ikonisin muskeliauto. Vuodesta 1964 markkinoilla ollut urheiluauto on tänä päivänä parempi kuin koskaan.

Se, ettei maailmassa edelleen tehtäisi loistavia urheilu- ja muskeliautoja on valhe. Nykyään yhä useammin kuulee mussutusta siitä, että ennen autot olivat rehellisiä moottorin ja neljän pyörän liittoja, eivätkä elektroniikkaa täynnä olevia tietokoneita. Itse en kaipaa 60-luvulle, sillä 2018 kaikki on paremmin.

Mustang on edelleen raaka ja raju laite. Se, että sen tekniikka, alusta, moottorinohjaus, elektroniikka ja ajettavuus ovat parantuneet moninkertaisesti, ei haittaa pätkääkään. Uusi Mustang on parempi ajettava kuin edeltäjänsä.

Monella tapaa Fordin muskelimalli edustaa kuitenkin vuosikymmenten takaista maailmaa. Siinä on kookas vaparikone, ärhäkkä äänimaailma ja reippaasti tehoa. Itse asiassa kaikkea hieman liikaa.

Mutta paljon on muuttunutkin. Mutta parempaan suuntaan. Enää sen kanssa ei tarvitse aamuisin rukoilla käynnistymistä ja jäädä tien poskeen synkkaamaan kaasareita ja selvittelemään käyntiongelmia. Vuonna 2018 voi keskittyä olennaiseen, eli ajamiseen.

Mussen motti on myös herran vuonna muhkea. Siis jos puhutaan GT-mallista. Moottori on 5-litrainen vapaasti hengittävä V8 ja teholukema 450 hv. Vääntöä puolestaan 530 Nm. Se on varsin riittävästi.

Ei mikään menneiden aikojen möhkäle

Array

Eihän Mustang GT ole maailman nopeimmin kiihtyvä ja radalla lipevimmin kulkeva urheiluauto, mutta sen hyvyys perustuu moneen muuhun asiaan. Erityisesti tunnelmaan, äänimaailmaan ja ulkonäköön.

Ajo-ominaisuudet toki ovat kasvaneet ulos menneiden aikojen möhkäleistä. Vaikka Mustang GT on edelleen raskas, on se myös helppo käsitellä. Tehoa on juuri sopivasti, ettei se karkaa lapasesta vahingossa. Alusta on erinomainen ja samoin jarrut.

Elektroniikka tuo mukavaa lisämaustetta ja Track Appsin kautta löytyy kierrosaikamittareita, kiihtyvyystietoja ja muuta kikkailtavaa. Sieltä löytyy myös Line Lock, joka auttaa ketä tahansa tekemään järjettömiä burniksia. Se ei kuitenkaan toimi silloin kun auton moottori on lämmennyt liikaa rata-ajossa.

Toki burnikset onnistuvat ilman line lockiakin, mutta miksei tekniikkaa käyttäisi jos sellaista on olemassa. Line lock lukitsee etufillarit 15 sekunniksi ja vapauttaa ne savupilven kasvettua riittävän suureksi. Renkaat sulavat äkäisesti ja paikallaan olon jälkeen voi tehdä kivan powerburniksen.

  • Array
  • Array
 

Huomiota ja juttuseuraa kiusaksi asti

Oranssilla värillä Mustangilla ei varmasti jää huomiotta. Se kiinnittää katseet ja huoltsikalla saa varmasti juttuseuraa kiusaksi asti. Erityisesti jos kyseessä on rättikattoinen malli.

Suomen autoverotuksella GT-mallin Mustang maksaa edullisimmillaan vähän yli 80 000 euroa. Se on paljon rahaa, mutta toisaalta vastinettakin piisaa. GT:n ottamista kannattaa harkita pari tonnia kalliimmalla automaattiversiolla. Fordin 10-vaihteinen aski on nimittäin erittäin hyvä.

Katso tarkempi videoarvio jutun alusta.

Tuomas Rajala

Kehuja: fiilis, äänimaailma, ajettavuus, muhkea vaparikone, elektroniikka

Parantamisen varaa: ohjaamon pieni muovisuus

Ford Mustang GT:

Moottori: 8-sylinterinen, 4999 cm3 bensiinimoottori
Teho: 450 hv (331 kW) @ 7000 rpm
Vääntö: 529 Nm @ 4600 rpm
Kiihtysyys (0-100km/h): 4,6 s.
Huippunopeus: 250 km/h
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: 10-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 12,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 277 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4789mm/1916mm/1382mm
Omamassa: 1842 kg
Hinta alkaen: 81 470€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Mustang
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.