Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Ford Mustang - Kuohittu villihevonen - Article - Nettiauto

Ford Mustang - Kuohittu villihevonen

Play video
Koeajot 26.10.2015

Mikään ei ole ennallaan, sillä Ford Mustangin saa nykyisellään nelisylinterisellä moottorilla. Muskelitunnelma on tuolloin pahasti kateissa.

Mustang on Amerikkalaisen muskeliautoilun ruumiillistuma. Sen keulalla on aiemmin tavattu terhakka kuutoskone tai muhkea V8, mutta vuonna 2015 kaikki on toisin. Uuden Mussen halvimman version keulalla ahkeroi 2,3-litrainen ja nelisylinterinen EcoBoost -moottori.

EcoBoost-mallin voisi kuvitella kuuluvan ainoastaan Euroopan tuontiohjelmaan, mutta Mustang-fanaatikkojen tahdistimia koetellaan myös Amerikan mantereella. Se lienee monen silmissä pyhäinhäväistys, sillä klassikko-Fordin menoa tahdittaa pahasti vajaa moottori.

Vaikka pata on pieni, irrotetaan siitä mukavat teholukemat. Ahdettu neloskone tehtailee sisuksissaan 314 hevosvoimaa ja 432 Nm. Näillä spekseillä Mustang ampuu sataseen 5,8 sekunnissa.

Periaatteessa ahdettu neloskone tuottaa Mustangille riittävästi voimaa ja maltillisen kulutuksen, mutta muskelimainen voimantunne ja erityisesti äänimaailma jäävät uupumaan. Tavanomaisen henkilöauton moottoriin tottuminen vie aikaa ja vaatii uuden ajatusmallin omaksumista.

Koneen speksit paljastamalla uteliailta kyselijöiltä putoaa usein leuka lattiaan, sillä ulkoinen olemus uhkuu voimaa ja maskuliinisuutta. Se nojaa muotoilultaan 60- ja 70-lukujen taitteen muskeliautojen kulta-aikaan. Totuus paljastuu kuitenkin siinä vaiheessa kun poni täräytetään tulille. EcoBoost kun ei tarjoa vaadittavaa äänimaailmaa.

Tarjolla onneksi myös V8

Array

Onneksi Mussen keulalle on tarjolla myös perinteisempi moottorivaihtoehto. Tehokkaampi mylly on rehti 5-litrainen V8. Vaparimylly ampuu 418 hevosvoimaa ja 530 Nm. Kasikoneen voimalla sataseen ponnistetaan 4,8 sekunnissa, mikä tekee Mustangista arvonsa mukaisen muskeliauton.

Mustang ei ole koskaan edustanut rata-autoilun ehdotonta huippua, vaan paino on ollut rivakalla lähdöllä stripillä. Uuden Mustangin käytöstä radalla on paranneltu jäykistetyllä korirakenteella ja uudella apurungolla. Myös jousitukseen on panostettu ja ohjauksen sanotaan olevan tarkka. Niiden ansiosta Mustang on radalla kohtuullisen mukavaa ajaa.

Ajotiloja on neljä ja ne vaikuttavat kaasun vasteeseen, vaihteistoon toimintaan, ohjaustuntumaan ja ajonvakautukseen. Track-ajotilassa käytössä on Track apps -valikko, jonka kautta ohjaimissa voi mittailla kiihtyvyys- ja jarrutusmatkoja sekä seurailla G-voimia. Kasikoneisessa versiossa on tarjolla myös launch control.

Mutta onko kyseessä muskeliauto? Valitettavasti ei. Muskeliautossa kyse on niin paljon muustakin kuin suorituskyvystä. Muskelin täytyy kuulua ja näkyä ja tarjota ohjaamossa istuville nautintoa, joka syntyy tarpeettoman suuresta moottorista ja villiorilauman lailla pauhaavasta äänimaailmasta. Niitä Ecoboost ei valitettavasti tarjoa.

Tuomas Rajala

Kehuja: muskelimainen ulkonäkö, pätevä ajettavuus, polttoainetalous, viimeistely

Parantamisen varaa: muskeleiden puute

Ford Mustang EcoBoost:

Moottori: Nelisylinterinen, 2264 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 314 hv (234 kW) @ 5000 rpm
Vääntö: 432 Nm @ 3000
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,8 s.
Huiput: 240 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd): 8,0 l
CO2 päästöt:  179 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4784mm/1916mm/1381mm
Paino: 1655 kg
Hinta: 55 611€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Mustang
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show