Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Koeajot 18.07.2021

Puma ST on lähes ratakireä perheauto, jonka persoonallinen ulkomuoto viehättää.

Kompaktit katumaasturimallit ovat tällä hetkellä varsin trendikkäitä automalleja. Crossover-luokassa malleja on tyrkyllä joka ainoalta autovalmistajalta, mutta tehomalleja ei ole vielä jonoksi saakka.

Ford on halunnut tuoda muista malleistaan tutun ST-mallin tarjolle myös Pumaan. ST edustaa malliston sporttisempaa laitaa, mutta pyrkii samalla olemaan mukava perheauto.

Puman kilpailijaksi voidaan laskea piakkoin ilmestyvä Hyundai Kona N, joka tosin raivoaa Fordia selkeästi rajummin 280-heppaisella turbomoottorillaan. Tällä hetkellä lähimmät vertailukohdat ovat selkeästi kalliimman saksalaiset Premium-autot, kuten Audi RSQ2. Audi tosin maksaa tuplat Fordiin verrattuna.

Puma ST on sopivasti sporttinen katumaasturi, jolla voi hyvin kuvitella käyvänsä ajamassa satunnaisesti myös rataolosuhteissa. Voimanlähteenä toimii 1,5-litrainen EcoBoost -moottori, jota tavataan monessa Ford-mallissa. Moottori tuottaa tasan 200 hevosvoimaa, minkä ansiosta Puma ST on ripeä peli.

Lisääntynyttä voimaa välitetään vetäville pyörille tasauspyörästön luistonrajoittimella. Lisävarusteena ST:hen on saatavilla lukko, joka auttaa puskemiseen kovemmassa ajosuoritteessa. Se on radalla vierailevalle ehdoton lisävaruste.

Isommat jarrut, jämerämpi alusta ja nopeampi ohjaus

Array

Kulkupuolen lisäksi vakiomallista poikkeavat niin jarruvarustus kuin alustakin. Kallistelua hillitsevät selkeästi järeämmät kallistuksenvakaajat ja poikkeava jousitus. Erikoisinta jousituksessa on se, että ne ovat erilaiset auton oikealla ja vasemmalla puolella. Alusta on mukavan jämerä ja sillä voi hyvin kuvitella käyvänsä piipahtamassa myös radalla.

Yksi merkittävä asia Puma ST:n kohdalla on ohjaus, joka on selkeästi normimallia nopeampi. Se reagoi ohjauspyörän kääntöön ripeästi ja tarkasti. Järjestelmää on koeteltu myös muissa ST-malleissa, mutta Puman kohdalla se tuntuu toimivan entistä paremmin. Ohjaus on ilahduttavan nopea, tarkka ja tunnokas.

Auton tuntumaa saa säädettyä ajotilojen kautta, vaikka jokaisessa ajotilassa tuntuma on sporttinen. Ajotiloja on neljä: eco, normal, sport ja track. Ne vaikuttavat lähinnä kaasunvasteeseen ja moottorinohjaukseen, mutta myös ajonvakautukseen ja luistonestoon.

Track-ajotilassa luistonesto on kytketty pois ja myös äänimaailma kokee piristysruiskeen, kun kissapeto alkaa pitää hieman enemmän ääntä. Erityisesti punarajalle päästäessä Puma alkaa ärjyä komeasti. Kulkupuolestakin otetaan kaikki mahdollinen irti.

Rata-tilassa tarjolla on myös launch control, joka on osa Fordin Performance Pack -pakettia. 1300 euron hintaiseen pakettiin kuuluu kitkalukon ja launch controlin lisäksi myös vaihdevalot. Reippaan tonnin hankinta kannattaa varmasti, mikäli ST:llä aikoo vierailla radalla edes joskus.

  • Array
  • Array
 

Kuinka sporttinen Puma onkaan?

Ohjaus saa Puman tuntumaan sporttisemmalta kuin se todellisuudessa onkaan. Samaa virttä veisaa myös yhä harvinaisemmaksi käyvä manuaalivaihteisto. Vaikka samaan hengenvetoon on myönnettävä, että kyllä vihreästä pirulaisesta myös löytyy katetta. Sataseen Puma ST lingotaan nopeimmillaan 6,7 sekunnissa.

Etenkin vihreänä Puma ST erottuu massasta ja huutelee samalla itsestään henkseleitä paukutellen. Jarrusatulat on maalattu punaiseksi, kuten sporttisemmassa autossa kuuluukin. Muotoilu on aggressiivista, mutta samaan aikaan pyöreää. Puma ST on kieltämättä nätti automalli.

Se, miten Puma ST löytää ostajakuntansa, on pieni arvoitus. Jos haussa on sporttinen perheauto, saattaa valinta osua helposti Focus ST:n kohdalle, joka on noin kymppitonnin halvempi. Toisaalta katumaasturimalli tarjoaa hieman lisää rouheutta ja persoonaa.

Puma ST:n vakiovarustelu on varsin kattava. Tarjolla ei nimittäin ole juurikaan lisähiluja, vaan kaikki olennaiset asiat löytyvät vakiona: adaptiivinen vakionopeudensäädin, kuolleen kulman varoitin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, ajotilat, Recaro-istuimet, B&O äänentoisto ja niin edelleen. Tätä taustaa vasten hieman korkeammalle hinnalle löytyy perusteet.

Ford Puma ST osoittaa, että myös läpitylsästä katumaasturiluokasta on mahdollista löytää automalleja, jotka tarjoavat hyvän yhdistelmä ajamisen nautintoa ja järkevää perheautoa.

Tuomas Rajala

Kehuja: kattava varustelu, suorituskyky, tyylikäs ulkokuori, sporttisuus, mukavuus

Parantamisen varaa: hieman suolainen hinnoittelu

Ford Puma ST:

Moottori: 4-sylinterinen, 1498 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Yhteisteho: 200 hv (149 kW)
Vääntö: 320 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus: 6,8 l / 100 km
CO2-päästöt: 155 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4226mm/1805mm/1533mm
Tavaratila: 456 l
Omamassa: 1358 kg
Hinta alkaen: 23 383€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Puma
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.