Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Ford Tourneo Custom - Article - Nettiauto

Ford Tourneo Custom

Koeajot 07.04.2020

Tyylikäs pikkubussi vaikka perhekäyttöön

Ford Tourneo Custom jatkaa legendaarisen Ford Transitin viitoittamalla tiellä. Tämän päivän uudet Transitit ovat esi-isäänsä kookkaampia. Valmistajan pienemmän pään pakettiautot lanseerataan Tourneon nimellä. Ja kun se varustellaan korkeatasoiseksi tila-autoksi, saadaan nimeksi Tourneo Custom. Autossa on ainesta vaikka suurperheen kulkuneuvoksi tai tilataksitoimintaan. Puitteet ovat ainakin tyylikkäät.

Tourneo Customia on saatavana kahdella eri akselivälillä. Saimme koeajoon pidemmällä akselivälillä varustetun L2-version. Tällöin auton kokonaispituus on 5,49 metriä. Reilun pituuden myötä tilaa on 1+7 hengelle sekä heidän matkatavaroilleen, vaikka lentokenttäajoja ajatellen. Pitkä akseliväli tuo kuitenkin omat haasteensa ahtaissa pysäköintihalleissa ajoon. Auto ei vaan millään taivu parkkiruutuun, ja vekslaamista joutuu tekemään.

Auto on rekisteröity kahdeksalle, koska etupenkit ovat erillisistuimia, eli edessä on tilaa 1+1. Matkustamon penkit ovatkin sitten jo tarina itsessään. Niistä muodostuvia kokoonpanoja voi muokata helposti mielensä mukaan. Ehkä käytetyin muoto tulee olemaan järjestys, jossa takapenkkien matkustajat (3+3 kpl) istuvat naamat vastakkain (keskirivi selkä menosuuntaan). Tällöin jalkatilaa on hyvin tarjolla. Keskirivi voidaan valjastaa toki istumaan myös naama menosuuntaan, mutta tällöin kaikkien matkustamon istuimien jalkatila on rajallisempi. Myös penkeille pääsy vaikeutuu, vaikka käytössä on molemminpuoliset sivuliukuovet. Kun autossa on jompikumpi edellä mainituista istuinjärjestyksistä, mahtuvat peräosaan vielä mukaan kaikkien matkustajien melko suuretkin lentolaukut. Takakoppa täytetään ylöspäin aukeavan takaluukun kautta.

Rajattomasti vaihtoehtoja 

Array

Matkustamon istumajärjestystä voi muutella mielin määrin, ja helposti. Auton kaikki kahdeksan istuinta ovat tukevarakenteisia ja tyylikkäällä, paksulla nahalla verhoiltuja. Matkustamon jokainen istuin on yksittäinen penkki, joka voidaan laskostaa, kallistaa tai irrottaa. Eli tavaratilaa voi suurentaa matkustamon kustannuksella tai päinvastoin. Penkkien lukitusmekanismit ovat vankkaa tekoa, mutta silti ne ovat helppokäyttöisiä. Ainut istuimen irrotusta ”hankaloittava” tekijä on istuimen runsas paino, koska se on mitoitettu rekisteröintiin hyväksyttävän lujuuden saavuttamiseksi. Auto on kuitenkin nopeasti muutettavissa 2–8-paikkaiseksi, ja mahdollistaa samanaikaisesti myös matkatavaroiden tai harrastusvälineiden mukana kuljettamisen.

Kahdesta matkustamon kuudesta penkistä muodostuu alas käännettävän selkänojan avulla mukitelineellinen työpöytä. Jokainen yksittäinen takapään istuin voidaan kiinnittää mihin tahansa kohtaan. Takapenkin asiakkaille on mukavien istuimien ohella tarjolla mukitelineitä, usb-latauspisteitä sekä oma, takapään lämpötilansäädin (säätimet katossa). Auton korkeasta varustelusta kielivät myös matkustamon ikkunoiden, alhaalta ylös rullautuvat pimennysverhot sekä molempien sivuliukuovien ikkunoissa olevat erilliset, avattavat pikkuikkunat. Niiden tarpeellisuus tosin jäi hieman mietityttämään.

Kuljettajan penkillä

Auton runsaasta pituudesta huolimatta kuljettajan penkillä 190-senttinen istuu juuri ja juuri mukavasti. Pieni lisämitta ei olisi kuitenkaan pahitteeksi, mutta istuimen pituussäätö ei vaan anna enempää periksi. Ajoasennon valintaa helpottaa kahdella säädöllä oleva ohjauspyörä (korkeus & etäisyys). Muutoin kuljettajan penkiltä on mahtavat näkymät maailmalle. Ikkunapintaa on joka suuntaan ja korkealla istuminen myös parantaa näkyvyyttä. Kuorma-automaiset, kaksiosaiset sivupeilit täydentävät hyvää näkyvyyttä taakse. Peruutuskamera oli tässä yksilössä kohdistettu niin, että lisävarusteena saatava vetokoukku näkyi sopivasti sektorilla. Koukkuun peruuttaminen on näin erittäin helppoa. 

Henkilöautoksi rekisteröity Tourneo Custom -tila-auto (M1) on kojelaudaltaan hyvin henkilöautomainen. Digitaalisuus ei ole vielä kokonaan vallannut ohjaamoa, vaikkakin sitä on jo hieman mukana. Keskikonsolin kahdeksantuumainen kosketusnäyttö on varustettu päivän toiminnoilla; radio (myös DAB), bluetooth-liitäntä älypuhelimelle handsfree-puheluja ja musiikin kuuntelua varten, navigaattori karttoineen sekä tolppakameroiden varoitustoiminto, Android Auto- ja Apple CarPlay -toiminnot, FordPass Connect -liitettävyystoiminto sekä mahdollisuus hyödyntää tulevaisuudessa julkaistavia, autojen mobiilisovelluksia.

Tourneon ohjauspyöräkin on hyvin henkilöautomainen. Ratin painokytkimien määrä on inhimillinen, joten niiden käyttö onnistuu ilman katseen siirtämistä aina itse kytkimeen. Vakionopeudensäätimen painonapit ovat ratin vasemmassa vaakapuolassa. Säätimen toimintaa tehostaa adaptiivinen toiminto, jolloin auto tunnistaa edellä ajavan kulkuneuvon ja sovittaa nopeuden sen mukaan. Moottoritieajossakin toiminto osaa huomioida liittymälle hidastavat, edellä ajavat ilman suurempaa hidastamista. Kaiken kaikkiaan pitkää matkaa tekevälle tämä adaptiivinen vakionopeudensäädin alkaa olla välttämätön toiminto. Oman helpotuksensa se tuo myös ruuhkaiseen jonoajoon.

Ripeää kulkua

Tourneo Customiin on tarjolla kolme tehoversiota kahden litran dieselmoottorista; 77-, 96- ja 136-kilowattiset. Pääsimme testaamaan tuota tehokkainta 136 kilowatin versiota (185 hv), jonka perässä oli kuusipykäläinen automaattivaihteisto. Sen myötä ajaminen on todella helppoa. Liikkeellelähdöt kaltevalla alustalla ovat suorastaan nautinnollisia suurellakin kuormalla. Tourneo ”kelaa” itsensä nöyrästi ylös paikasta kuin paikasta, pidon rajoissa toki tietenkin. Vetisellä talvikelillä kiinnittyi huomio pehmeällä alustalla auton herkkään sutimiseen (etuveto). 

Pitkäkorinen Tourneo Custom ei aiheuta yllätyksiä missään normaaliajossa. Maantiellä meno on vakaata ja huojumatonta. Mutkateillä äkkinäisetkin heilahdukset laantuvat hallitusti. Äkkijarrutus maantienopeudesta hoituu mallikkaan suorasti, myös osittain liukkaalla alustalla, ja myös suuremmalla kuormallakin. Auton suurin sallittu kokonaismassa on 3 240 kilogrammaa ja omamassa 2 378 kilogrammaa.

  • Array
  • Array
 

Varusteita piisaa

Koeajoauto oli varusteltu hyvinkin runsaasti automaailman tämän hetkisen trendin mukaisesti. Kätevimpänä voisi mainita pysäköintiavustimen, joka parkkeeraa auton taskuun tai pitkittäin kahden auton väliin lähes automaattisesti. Avustin hoitaa ratin pyörittelyn ja opastaa poljintoimintaa. Kätevää ja hermoja lepuuttavaa. Yöllistä ajoa helpottamassa on automaattinen kaukovalojen vaihdin. Se kytkee itsestään lähivaloille, kun joku tulee vastaan tai, kun ajetaan valaistulle tieosuudelle. Valotutka havaitsi myös kiitettävän hyvin edellä ajavan takavalot ja vaihtoi ystävällisesti lähivaloille. Ajovalot ovat Bi-Xenonit. Valoautomatiikka sytyttää aina ajo- tai päiväajovalot valaistuksen mukaan, ja myös sammuttaa ne. Tämän päivän autot tunnistaa parhaiten päiväajovalojen led-kuviosta. Tourneo noudattelee Ford-perheen suosimaa suunnikasmaista kuviota.

Nykydieselmoottorit hyödyntävät saamansa polttoaineen jo niin hyvin, että hukkalämpöä tuskin syntyy. Sen vuoksi Tourneo olikin varustettu polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä, joka pörähti käyntiin välillä myös ajon aikana. Toki sitä pystyi myös käyttämään moottorin esilämmitykseen. Nollan pinnassa pyörivissä ulkolämpötiloissa tämä lisälämmitin tuntui olevan käynnissä varsin usein. Jos moottori ei tuottanut paljoa lämpöä, ei se myöskään ollut mitenkään kovaääninen. Tyhjäkäynnillä tikkaavaa moottoria oli vaikea tunnistaa dieseliksi. Sen verran hillitysti se hurisi. Vaihtelevan ajon keskikulutukseksi saatiin 9,11 litraa sadalla kilometrillä. Ajo oli pääosin yhden hengen kuormalla ajettua.

Ison auton pyörittely ahtaissa paikoissa on sopivan kevyeksi tehostetun (sähköinen) ohjauksen myötä helppoa. Sivu-, etu- ja takatutkat kertovat kuljettajalle audiosignaalein, jos ajoneuvon lähellä on henkilöitä tai jotain esteitä. Tuuheiden puiden reunustamalla mökkitiellä nämä tutkat piippailivatkin varsin taajaan tahtiin. Toiminnon saa toki kytkettyä pois päältä, jos se alkaa liikaa häiritä.

Tähän Fordin pikkubussiin oli myös sovitettu varsin hyvät musiikkivehkeet. Kymmenen kaiuttimen äänentoistojärjestelmä tarjosi jykevän äänimaailman kaikkialle auton sisätilaan (ja vähän uloskin).

Kuljettajalle on tarjolla yksi usb-liitin ja yksi tupakansytytinpistorasia keskellä kojelautaa. Matkustamossa usb-liittimiä on yhteensä neljä. Lisäksi etupenkkien välissä oli 230 voltin pistorasia, jolle virtaa tuotetaan invertterillä.

Ulkokuorta oli koristamassa musta metalliväri sopivasti kromisella maskilla höystettynä sekä 17-tuumaiset kevytmetallivanteet. Hintaa koeajoyksilölle kertyi 78 130 euroa (sis. alv 24 %).

Esa Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Comments

For sale - Ford Tourneo Custom
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show