Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic - Article - Nettiauto

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Koeajot 16.02.2018

Neliovinen Civic on veistelty onnistuneesti uuteen uskoon. Nyt sedan-malli vetää ohi hatchbackista heittämällä.

Honda Civic lukeutuu autoteollisuuden pitkäaikaisimpien automallien joukkoon. Se on ollut markkinoilla yhtäjaksoisesti vuodesta 1972. Tuolloin Civic oli balsamia öljykriisin runtelemalle autoteollisuudelle, sillä pienikokoinen kottero oli varsin nirso menoveden suhteen.

Civicistä on menossa kymmenes sukupolvi ja viimeisin versio on vuodelta 2016. Sittemmin tarjolla on ollut mietoja päivityksiä ja peruskokoonpano on pysynyt hyvin samanlaisena viimeiset pari vuotta. Uusi nelioniven Civic on kuitenkin uusittu isolla kädellä ja voi pojat se maistuu makialle.

Hondan keskikokoisesta perheautosta on maailmalla tarjolla neljää koriversiota, joista suomessa suosituimmat ovat hatchback, farmari ja sedan. Markkinoilta on kuitenkin poistumassa erityisesti suomessa suosittu farmari. Se ei maahantuojan mukaan ole tehnyt maailmalla riittävästi kauppaa.

Civicin viimeisin kehitysversio on ulkoisesti melkoinen namupala ja se erottuu autorivistöstä heti edukseen. Erityisesti sedan henkiin urheiluautomaista tunnelmaa, vaikka mikään sporttiauto se ei välttämättä olekaan. Ellei kyseessä ole ratakireä Type-R.

Moottorissa viitteitä Type-R:ään

Array

Viittaukset Type-R:ään eivät ole täysin tuulesta temmattuna, sillä Hondan uusi 1,5-litrainen turbomoottorin kehityksessä on hyödynnetty sporttimallista saatuja kokemuksia. Siinä missä Type-R:n kaksilitrainen pata raivoaa 310 hevosvoiman edestä, jää siviilimalli lähes puoleen tuosta.

Tarkemmin sanottuna Hondan uusi Civicin nokalla oleva bensaturbo lyö tiskiin 182 hevosvoimaa ja 240 Nm. Tehoa piisaa, mutta väännössä jäädään monelle kilpailijalle. Väännön ”puutetta” ei tosin juuri huomaa, ainakaan CVT-vaihteistolla varustettuna.

CVT tarkoittaa muuttuvavälityksistä automaattilaatikkoa, eli vaihteiston välitys muuttuu kierrosluvun kanssa. Tasaisessa ajossa kierrokset pyritään pitämään mahdollisimman taloudellisena. Kovemmissa kiihdytyksissä kierrokset pysyvät tasaisen korkealla, minkä vuoksi kuskista saattaa välillä tuntua, että auto ei juuri kiihdy. Totuus on kuitenkin toinen.

Mikään raketti Civic ei ole. 0-100 km/h kiihdytys ottaa CVT-versiolta 8,1 sekuntia ja manuaalilta 8,8 sekuntia. CVT:n parempi lukema kertoo kuitenkin siitä, että voimalinja toimii hienosti moottorin kanssa.

CVT ei enää ole ankeuttaja

CVT-vaihteisto ei ole kovinkaan monen autoilijan suosikki, mutta antipatiat laatikkoa vastaan lienevät perua vuosien takaa. Nykyiset CVT-laatikot ovat kehittyneet huikeasti niin tuntumaltaan kuin kulutuksen optimoinniltaan. Tällaisenaan CVT on oiva vaihteisto.

Honda on tällä haavaa maailman surin moottorivalmistaja, mikä näkyy myös Civicin kohdalla. 182 hevosvoimaa 1,5-litraisesta moottorista on kova suoritus. Sen lisäksi, että Hondassa on mukavasti arkitehoa, on kulutus saatu painettua ainakin paperilla varsin alhaiseksi. Valmistajan ilmoituksen mukaan sillä päästään alle 5 litran, mutta totuus on seitsemän litran tietämillä.

Civicin ohjaamossa on mukavaa persoonallisuutta, jolla se poikkeaa valtavirrasta. Honda  ei ole lähtenyt puskemaan mallistoaan kohti eurooppalaista suuntausta, mikä on piristävää. Toki yhdessä asiassa se olisi varsin suotavaa: keskikonsolin näytön käyttöliittymä ei ole sieltä kaikkein intuitiivisimmasta päästä.

Ohjauspyörän säädöt ovat puolestaan hyvin toimivat ja niiden kautta pystyy hallitsemaan käytännössä kaikkea mitä kuskin näkökulmasta tarvitsee.

Tuhti ajettava

Ajotuntumaltaan Honda antaa hyvän vastineen muille luokkansa kilpailijoille. Ohjaus on tarkka ja tunnokas. Civic etenee johdonmukaisesti ja alusta on jämäkkä. Se on perus kokonaan uudistetusta jousituksesta.

Takana on monivarsijousitus, joka tekee perästä varsin tymäkän. Kokonaisuudessaan tuntuma on jämäkkä ja jäykkä, mutta ei kuitenkaan epämukava. Vaikka Civic ei olekaan varsinainen ratapeli, on sillä ilo ajella hieman sporttisempaa ajoa mutkapätkillä.

Erityisesti neliovinen Civic edustaa luokkansa sporttisinta laitaa, niin ulkonäöltään kuin ajettavuudeltaan. Toimivassa kokonaisuudessa on vähän moitteen sijaa, mutta sellaiseksi voi laskea melko äänekkään ohjaamon. Rengasäänet rallattavat sisuksiin kovaa, mutta ilmiö toki vaivaa pääasiassa kotimaan karskeilla asfalttiteillä.

  • Array
  • Array
 

Hyvät varusteet

Civicin perusmalli on varustelultaan kattava ja erityisesti turvallisuuteen on panostettu. Perusmalleista alkaen Hondasta löytyy mm. aktiivinen törmäyksen tunnistusjärjestelmä, adaptiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahti ja tieltä suistumisen ennakointi.

Aktiivinen kaistavahti on Hondan kohdalla vedetty askelta pidemmälle kuin monessa muussa automallissa. Yhdessä adaptiivisen vakionopeudensäätimen kanssa se lähentelee jo autonomista autoilua, sillä Civic ajaa itse itseään varsin pitkiä siivuja.

Koeajon aikana kävi selväksi, että järjestelmä ajaa ilman kuskin puuttumista toimintaa pitkiäkin pätkiä mikäli olosuhteet niin sallivat. Reilun 200 kilometrin motarilenkillä ohjauspyörään ei juuri tarvinnut koskea. Honda soutelee kaistojen välissä paikoin voimakkaastikin, mutta pitää kuitenkin auton hyvin kaistaviivojen välissä.

Neliovinen versio on Civic-perheen tyyliniekka, joka tarjoaa nätissä paketissa kattavasti varustellun perusauton, joka erottuu massasta. Kun ajettavuus ja hinta ovat linjassa, on Honda houkutteleva vaihtoehto katumaastureiden tukkimalla tiestöllä.

Tuomas Rajala

Kehuja: tehokas ja taloudellinen moottori, toimiva CVT-vaihteisto, upea ulkokuori

Parantamisen varaa: rengasmelu

Honda Civic 4D 1,5 turbo CVT:

Moottori: 4-sylinterinen, 1498 cm3 tueboahdettu bensiinimoottori
Teho: 182 hv (134 kW) @ 5500 rpm
Vääntö: 240 Nm @ 1900-5000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,1 s.
Vetotapa: Etuveto
Huiput: 200 km/h
EU-kulutus: 5,8 l / 100 km
CO2 päästöt: 131 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4648 mm/ 1799 mm/ 1407 mm
Omamassa: 1348 kg
Tankki: 46 l
Hinta alkaen: 27 890€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Honda Civic
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show