Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus - Article - Nettiauto

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Play video
Koeajot 27.06.2016

Uusi Honda Civic Type R nousee uusiin sfääreihin. Uutuus tarjoa edeltäjäänsä verrattuna 100 hv lisää tehoa ja 200 Nm lisää vääntöä.

Type R:n tunnistaa edelleen itsekseen, vaikka ulkokuorta onkin veistelty uusiksi. Perän ilmettä hallitsee karmean kokoinen lintulauta, joka varmasti jakaa mielipiteet. Se ei suinkaan ole olemassa vain teinipoikien houkuttimena, vaan se palvelee tarkoitustaan downforcen suhteen. Ilme lepää myös kookkaiden vanteiden ja aggressiivisesti muotoiltujen puskurien varassa.

Kokonaisuus huokuu sporttisuutta ja Honda ratsastaa tyylimielessä aallonharjalla. Yksityiskohdat ovat harkittuja ja muotoilu vetoaa sekä vanhempaan ostajakuntaan että luonnollisesti myös parrankasvua odottelevien teinipoikien mielihaluihin.

Sporttiauton valmistaminen on siinä mielessä haastava tehtävä, että sen kohdalla täytyy miellyttää tietyllä tapaa hyvin laajaa ihmisjoukkoa. Ei riitä, että urheiluauto vetoaa nuorempaan polveen, sillä heillä on valitettavan harvoin mahdollisuutta ostaa Type R:n hintaluokan autoja. Hondan sportti kun kustantaa 50 000€.

Hondan moottori on 4-sylinterinen ja 2-litrainen turboahdettu bensiinikone. Tehoa motista irtoaa 310 hv ja vääntöä miellyttävät 400 Nm. Näillä arvoilla suorituskyky on varsin kelvollinen sekä maantiellä että radalla. Kadulla Type-R on todella rivakka peli, mutta radalla tehoreservi vaikuttaa ennemminkin juuri ja juuri riittävältä kuin ylimitoitetulta. Kokonaisuus on varsin tasapainoinen.

Kertaheitolla kärkikahinoihin

Array

Type R haastaa GTI-luokan ja itse asiassa heittäytyy kerta laakista segmentin kärkikastiin. Taakse jäävät niin VW Golf GTI, Seat Cupra kuin Ford Focus ST. Ainoa todellinen haastaja on Ford Focus RS, joka on suoritusarvoiltaan lähempänä Hondan maailmaa.

Katuajossa Type R toimii erinomaisesti. Nelipaikkainen ja neliovinen keskiluokan sportti ei ole liian kova tai kiivas, vaan perusasetuksella alusta on toimiva ja moottori vääntää alhaalta saakka. Koneen hyvästä luonteesta on luonnollisesti kiittäminen turboahdinta, joka tekee käyttöalueesta laajemman. Rauhallisesti ajettaessa Honda vaikuttaa ihan tavalliselta sporttiselta autolta, mikä on vain hyvä asia.

Radalla järeä voimareservi sulautuu hienoon kokonaisuuteen. Voimaa ei enää olekaan ylenpalttisesti, vaan juuri passelisti. Lisätehosta ei luonnollisesti olisi haittaa, mutta tällaisenaan Honda on helposti hallittava ja nopea ratakaveri.

Type R:stä on tarjolla kaksi eri versiota, joista toinen on tarkoitettu lähinnä rata-auton aihioksi. Type R –versio on karu, eikä mukavuusvarusteita juuri ole. GT-malli on puolestaan ladattu täyteen kaikkea mahdolista ja vakiovarusteltuna siinä on kaikki mitä modernilta henkilöautolta voi vaatia. Hintaeroa kahdella eri mallilla on noin 1000€, joten GT lienee useimman ostajan valinta.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, alusta, neliovisuus, ulkonäkö, käytös radalla ja maantiellä

Parantamisen varaa: soutaminen jarrutuksissa, turhan kookas takaspoileri

Honda Civic Type R GT:

Moottori: 4-sylinterinen, 1996 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 310 hv (228 kW) @ 6500 rpm
Vääntö: 400 Nm @ 2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,8 s.
Huiput: 270 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd): 7,3 l / km
CO2-päästöt: 170 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4390mm/1878mm/1466mm
Paino: 1397 kg
Hinta: 50 500€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Honda Civic
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show