Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Play video
Koeajot 03.05.2019

Asemiaan katumaasturiluokassa menettänyt Honda CR-V yrittää loikata nykyaikaan – tarjolla 7-paikkainen vaihtoehto, bensaturbo ja hybridi.

Honda CR-V on suosittujen katumaasturien pioneerejä. Se tuli markkinoille Toyota RAV4:n vanavedessä vuonna 1995. CR-V oli ennen nykyistä katumaasturiluokan kulta-aikaa monena vuotena Suomen suosituin citymaasturi.

Markkinalle on tullut suoraan samaan kokoluokkaan eli isomman perheautoluokan katumaastureihin runsaasti kilpailijoita, kuten Volkswagen Tiguan, Mazda CX-5 ja Skoda Kodiaq vain muutamia mainitakseni, ja lisää on tulossa. Asiakkaita vaanivat myös CR-V:n luokkaa pienemmän “cittarit”, joten ei ihme, että CR-V:n markkinaosuus on vuosien varrella kaventunut. Tämä siis siitä huolimatta, että maasturilta näyttävien ja hieman normaalia korkeammalla istuttavien autojen myynti on kovassa kasvussa.

Uusi CR-V vaikka vaikuttaa edeltäjältä

Array

Nyt on laitettu paketti uusiksi, vaikka äkkiseltään voisi luulla, että kyseessä on facelift, sillä uutuus on olemukseltaan niin lähellä edeltäjäänsä. Tarkempi tutustuminen ja toki valmistajan tarinat kertovat, että täysin uusi auto on kyseessä, mutta ilmeisesti teknisesti pohjataan osin tuttuun ja turvalliseen. Auton mitat ovat lähes identtiset edeltäjän kanssa.

Ulkoilmeen osalta on melkein pakko tutkia uutuutta edeltäjän vierellä, jotta erot huomaa. Ohjaamossa erojen havaitseminen on helpompaa, vaikka vaihteenvalitsimen muotoilu ja sijainti ovat tuttuja jo kahdesta edeltäjästä.

Uuden CR-V:n mittaristo on digitaalinen. Se vaatii pientä totuttelua. Nopeus juoksee keskellä numeronäyttönä. Sen päälle on sijoitettu kierrosluvun viuhkamainen näyttö. Alempaa keskeltä löytyy infonäyttö. Vasemmalla puolella on moottorin lämpötilan näyttö ja oikealla polttonesteen näyttö. Keskellä kojelautaa löytyy kosketusnäyttö medialle, naville ja auton muulle infolle. Sen alla on perinteiset kytkimet ilmastoinnin ja lämmityksen säätämiseen. Tyylikästä ja asiallista, mutta aika perinteisen oloista. Keskinäytön kosketus toimii, mutta graafinen ilme ei viesti kaikista moderneimmasta suunnittelusta.

Istuin on asiallinen ja säätövarat hyvät, mutta niin pitää olla, kun auton hintalappu on yli 50.000 euroa. Istuinosa jää pitkällä kuskilla lyhyeksi tuen osalta. Etuistuinten välissä on iso tavaralokero, joka toimii mukavana kyynärnojana.

7-paikkaisuus on hyvä lisä CR-V-mallistoon

Takana toisella istuinrivillä on hyvin tilaa. Istuimien muotoilu on aika “lautamainen”. Istuimet on jaettu suhteessa 60/40 ja niitä voi liikutella pituussuunnassa ja myös selkänojan kaltevuutta voi säätää. Selkänojat laskeutuvat yhdellä kädenliikkeellä alas, jos matkustamossa pitää kuljettaa isoja esineitä.

Kolmas istuinrivi on tarkoitettu lapsille. Viimeisen rivin istuimet on helppo laskostaa alas yhdellä kädenliikkeellä ja nostaa takaisin pystyyn vetäisemällä selkänojan hihnasta. Tavaratilan rakenne on sellainen, että viimeisen rivin istuimet eivät tunnu laskostuvan kovin alas. Tätä varten tavaratilan pintaa tasoittamaan on tehty levy, joka luo vaikutelman, ettei 7-paikkaisuus ollut ehkä ensimmäinen ominaisuus suunittelupyödällä.

Homma kuitenkin toimii, jos ja kun kahdelle lisäpaikalle on tarvetta. Viisipaikkaisen CR-V:n tavaratila on selvästi isompi ja syvempi kuin 7-paikkaisen tavaratila, jossa vain viisi paikkaa on käytössä, joten jos kahdelle lisäpaikalle ei ole ehdotonta tarvetta kannattaa päätyä viisipaikkaiseen versioon. Tätä tukee myös se seikka, ettei 7-paikkainen versio ole tarjolla kuin Lifestyle-varustelun kera. Myöhemmin se tulee myös hinnat alkaen varustelun (Comfort) yhteyteen. CR-V:n kaksi muuta varustelua ovat korkein Executive ja toiseksi alin Elegance, joka on ollut perinteisesti Suomessa CR-V:n suosituin varusteluvaihtoehto.

  • Array
  • Array
 

Ajettavuus hyvällä tasolla ilman yllätyksiä

Ajossa uusi CR-V ei tarjoa mitään yllättävää. Se on laadukas katumaasturi, kuten tämänhintaisen auton pitää olla. Erityistä ihastusta herätti hiljaisuus eli äänieristys, paitsi kun ottaa downsizing-moottorin eli 1,5-litraisen bensaturbon kierrokset käyttöön. Silloin ohjaamon täyttää nelisylinterisen polttomoottorin ei-niin-kaunis käyntiääni, jota portaattoman CVT-automaattivaihteiston toiminta tuntuu lisäävän.  Tämän huomaa erityisesti maantieajon ohitustilanteissa. 

Uusi 1,5-litrainen bensaturbo tarjoaa 193-hevosvoimallaan CR-V:lle hyvän kulun, mutta erityisen taloudelliseksi sitä ei voi kehua. CVT-automaatilla luvattu keskikulutus on 9,3 litraa ja todellisuus sekalaisessa ajossa on lähempänä 10 litraa. Juuri markkinoille tullut hybridi-versio tuo hiukan helpotusta, sen keskikulutuksen luvataan jäävän etuvetoisena 6,9 litraan.

Ohjaus on asiallinen ja kohtuullisen tarkka, mutta se ei palauta keskiasentoon erityisen hanakasti. Onneksi meno on varsin jämptiä matka-ajossa, ei auto kaipaa ohjastamista, vaan kulkee mukavasti suoraan. Alusta on hiljainen ja napakka. Kaiken kaikkiaan uusi CR-V on pienistä naputtamisen aiheista huolimatta ajossa asiallinen ja mukava käyttöauto.

Katso videolta uuden Honda CR-V:n plussat ja miinukset.

Honda CR-V Lifestyle 7 1.5 VTEC TURBO AWD CVT 7-paikkainen

Moottori:  4-sylinterinen, 1,5-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 193 hv @ 5600 rpm
Vääntö: 243 Nm @ 2000-5000 rpm
Huiput: 200 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 0-100 km/h: 10,0 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: Portaaton CVT-automaattivaihteisto
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Honda CR-V
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.