Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Honda e – Odotettu sähköuutuus - Article - Nettiauto

Honda e – Odotettu sähköuutuus

Koeajot 25.11.2020

Honda e on sähköllä toimiva kaupunkiauto, jonka ratissa tulee väkisin hyvälle tuulelle.

Honda pamautti sähkömarkkinoille jokin aika sitten yllätyksen, jota harva varmasti osasi odottaa. Japanilaismerkki kun ei ole juuri polttomoottoreista poikkeavia käyttövoimia autoissaan esitellyt ja mallisto on muutenkin ollut varsin konservatiivinen.

Honda e on omien sanojensa mukaan 2030-luvun kaupunkiauto, joten uutuudelta on lupa odottaa suuria asioita. Se lunastetaanko tulevaisuusvisiot on sitten asia erikseen. e:n vahvuuksia ovat kuitenkin ajattoman tyylikäs muotoilu, jännittävä sisusta ja helppo käsiteltävyys.

Kaupunkiauto Honda e todella on omassa sarjassaan ja kyseessä on yksi markkinoiden ketterimmistä automalleista. Auto suorittaa käännöksen paikoissa, joissa normaalisti voisi olettaa lähinnä mopoauton kääntyvän kannoillaan. 4,3 metrin kääntösäteen ja muuttuvan ohjausvälityksen ansiosta pikku-Honda on ketterä kuin mikä.

Koska ohjausvälitys muuttuu ajonopeuden mukaan, on Honda e:n ohjaustuntuma kaupungissa kevyt ja maantievauhdeissa jopa sporttinen. Sporttisuutta korostaa sopivan ruudikas sähkömoottori, jonka huipputeho on Advance-mallissa 154 hevosvoimaa. Maksimivääntö on puolestaan 315 Nm ja se saavutetaan välittömästi.

Ripeä, muttei tykki

Array

Hondasta on saatavilla kaksi tehoversiota, joista miedompi tuottaa 136 hevosvoimaa ja saman väännön kuin Advance-versio. Perusmalli kiihtyy nollasta sataan 9 sekunnissa ja tehoversio Advance 8,3 sekunnissa.

Kiihtyvyyslukemat ovat hyvää perustasoa, mutta eivät tietenkään yllä edes lähelle markkinoiden rajuimpia sähköpelejä. Toisaalta Hondan kohdalla se ei ole ajatuskaan.

Honda e on ollu jo ennakkojulkistuksestaan lähtien yksi markkinoiden odotetuimmista sähköautoista. Suuri osa hypestä liittyi varmasti persoonalliseen ulkomuotoon. Sen piirteissä törmäävät retro ja moderni. Mieleen tulee väkisinkin 70-luvun Civic ja pelkästään hyvällä tavalla. e on sympaattinen ilmestys.

Ensivilkaisulla Hondaa luulee kaksioviseksi, sillä takaovien kahvat on piilotettu takaikkunoiden kehykseen. Kun etuoven kahvatkin on upotettu ovien sisään, on kylkilinja puhdas ja tyylikäs. Puhtaisiin muotoihin vaikuttavat niin ikään kameratekniikalla toteutetut sivupeilit, joiden ansiosta Hondassa ei siis ole perinteisiä peilejä.

Peilien näytöt on sijoitettu koko ohjaamon levyisen näytön reunoille. Niiden kanssa operoimiseen tottuu nopeasti, eivätkä silmät enää parin päivän jälkeen hakeudu ikkunan ulkopuolelle.

Kameratekniikan kanssa ongelma piilee luonnollisesti siinä, että niiden kyky tuottaa kuvaa pimeässä ei ole yhtä hyvä kuin valoisaan aikaan. Sivupeilien kamerat saavat kuitenkin toistettua kuvan yllättävän hyvin myös synkkinä syysiltoina.

Myös taustapeilistä löytyy kamera, mutta taakse voi kyttäillä toiveensa mukaan joko perinteisestä peilistä tai kamerasta. Peili tuntui ainakin äkkiseltään luontaisemmalta vaihtoehdolta.

Ohjaamon täydeltä mittaristoa

Hondan ohjaamoa hallitsee julmetun leveä mittariston ja keskikonsolin yhdistelmä, joka on käytännössä koko ohjaamon levyinen. Varsinainen mittaristo on luonnollisesti kuskin kohdalla ja siitä oikealle avautuu näyttö, johon saa heijastettua mitä mieleen kulloinkin juolahtaa. Näyttö ei ole resoluutioltaan älypuhelintasoa, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Jopa näytössä on retrovibaa.

Ohjaamo muistuttaa skandinaavista tyyliä, sillä mukana on paljon satiinilakattua puuta. Hytti on yksi viihtyisimmistä mitä on tullut koettua. Fiilis ei ole isosta näytöstä huolimatta ultramoderni, vaan mukavan kotoisa.

Yksi loistelias yksityiskohta ohjaamossa on sähköpistoke, johon saa kiinni normaalilla pistotulpalla varustettuja laitteita. Lisäksi älylaitteita saa lataukseen lisänä oleviin USB-liittimiin. Laitteita ei tarvitse kytkeä kiinni tupakansytyttimellä, vaan virtaa saa ulos ilman adaptereita.

Ohjaamo on tiivis, mutta mittoihinsa nähden tilava. Sisään mahtuu hyvin neljä aikuista, mutta taukojumpalle ei tietenkään ole tilaa. Tavaratila on maltillisen kokoinen, mutta se nyt ei oikeastaan yllätä. 171 litraan mahtuu varsin rajallisesti tavaraa, mutta pari kauppakassia se sentään imaisee.

Akku riittää kaupunkiajoon

Kaikki Honda e:n ominaisuudet viittaavat kaupunkiauton dna:han. Se käy ilmi ennen kaikkea toimintasäteestä, joka on WLTP-mittauksen mukaan 210-220 kilometriä.

Sekalaisessa ajossa todellisuus on noin 170 kilometrin luokkaa, mikä on varsin riittävä kaupunkiautolle. Pidempiin siirtymiin kannattaa suhtautua varauksin, sillä yli 80 km/h motariajossa latauksen tarve saattaa tulla vastaan turhan nopeasti.

Viikon mittaisen koeajon aikana lataukset suoritettiin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta normaalista verkkovirrasta. Hondan pienehkön akkukapasiteetin (28,5 kWh todellista) vuoksi kotilataus tarjosi yön aikana riittävästi virtaa siihen, että seuraavana aamuna e oli täydessä taisteluvalmiudessa.

Valmistajan ilmoituksen mukaan Honda e ottaa virtaa CSS-laturilla 50 kW nopeudella, minkä ansiosta akun saa täyteen jopa kauppareissun aikana.

Honda e tulee tuskin olemaan markkinoiden suosituin sähköauto, sillä sen toimintasäde jää pahasti takamatkalle esimerkiksi VW:n ID3:een verrattuna. Se on kuitenkin persoonallinen vaihtoehto ihmiselle, joka haluaa autoltaan muutakin kuin futuristisen näköisen laatikon, jossa on neljä pyörää alla.

  • Array
  • Array
 

Hivenen kalliin puolella

Ostajakuntaa rajaa varmasti myös hinnoittelu. Perusmalli maksaa hinnat alkaen -hengessä 35 000 euroa ja Advance-versio kipuaa 40 tonnin pahemmalla puolelle. Tällaisen käyttösäteen omaavaksi autoksi hinta tuntuu kovahkolta.

Hondan lähimmäksi kilpailijaksi voisi lukea Mini Cooper SE:n, joka sekin on varsin persoonallinen ja sporttinen ajettava, jonka kanssa käyttösäde ja suorituskyky ovat pitkälti yhteneväisiä. Honda on kaksikosta se hieman söpömpi vaihtoehto. Mini puolestaan urheilullisempi.

Se, onko Honda e todella 2030-luvun kaupunkiauto, ei ole ihan yksiselitteinen asia. Siinä on paljon WOW-efektiä, jota ei markkinoiden halvimmista sähköautoista löydy, mutta itse voimalinja ei yllä samalla tasolle monen muun uuden sähköpelin kanssa.

Ajokokemuksena Honda on kyllä miellyttävä. Vaikka vetoja ei ole Teslaan verrattavasti ja toimintamatka jää hieman vajaaksi, tulee e:n ajamisesta hyvälle tuulelle. Ja se on automaailmassa edelleen asia, jolle kannattaa laskea paljon painoarvoa.

Tuomas Rajala

Kehuja: tyylitelty kaupunkikärry, viihtyisät sisätilat, sopivasti WOW-efektiä, tarjoaa ajamisen iloa

Parantamisen varaa: hinnoittelu, toimintasäde kaupunkiajon ulkopuolella

Honda E Advance:

Moottori:  Sähkömoottori
Teho:  154 hv (113 kW)
Vääntö: 315 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 s
Huippunopeus: 145 km/h
Toimintamatka (WLTP): 210 km
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: Automaatti
CO2 päästöt: 0 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):  3894mm/1752mm/1512mm
Paino: 1558 kg
Koeajoauton hinta: 42 519€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Honda e
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show