Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Honda Jazz Crosstar – Jazzarin maastoisempi olemus

Koeajot 14.12.2020

Honda Jazz Crosstar tuo pikkuautoon katumaasturimaista tunnelmaa.

Jazz on Honda-malliston pienin automalli, joka on kokenut uuden kehitysversion myötä paljon muutoksia. Uuden moottoritekniikan ja ulkonäön lisäksi perus-Jazzin rinnalle on tullut katumaasturimaisia piirteitä saanut Crosstar.

Crosstar onkin ehdottomasti mielenkiintoisempi versio pikkuautoluokan Jazzista, sillä siihen on ruiskutettu katumaasturin DNA:ta. Erot perusmalliin ovat pienet, mutta tervetulleet. Se nostaa Jazzin samaan kastiin esimerkiksi Renault Capturin, Nissan Juken ja Volkswagen T-Crossin kanssa.

Katumaasturoitu Crosstar nousee alustaltaan 1,6 senttiä korkeammalle kuin normaali Jazz-versio. Ero ei luonnollisesti ole järin suuri, mutta ulkonäöllisesti sitä korostavat helmoissa olevat mustat muovipaneelit. Fiilis on hieman karskimpi kuin perusversiossa, mikä on vain hyvä asia.

Koska kyseessä on katumaasturi, on kyytiin nouseminen perinteistä sedania helpompaa. Crosstarissa istutaan hieman korkeammalla.

Pienessä suuret tilat

Array

Sisätilat ovat pieneksi automalliksi suuret. Vaikka kyseessä on pikkuauto, on ohjaamossa mukavasti tilaa. Etupenkillä ei tarvitse kärsiä ahtaudesta edes silloin kun takapenkillä on matkalaisia. Hyvien sisätilojen salaisuus piilee ainakin osittain ulkomuodossa. Jazzissa on lyhyt keula ja tila-automainen takaosa.

Takapenkkiläisten tilat ovat huikean hyvät myös siksi, että pään yläpuolella on reippaasti tilaa. Jazz Crosstarin kyydissä ei tule lainkaan klaustrofobinen fiilis, mitä ei voi sanoa kaikista pikkuautoista.

Myös sisätilojen muunneltavuus miellyttää, sillä Hondassa on Magic Seats -penkit. Ne saa nostettua pystyyn, jolloin etuistuimien taakse saa kookkaita esineitä kuljetettavaksi. Ratkaisu on tuttu edellisestä sukupolvesta ja on edelleen läsnä myös uudessa mallissa.

Ohjaamo on muutenkin varsin viihtyisä ja kuskin paikalla kyllä viihtyy. Pikkuautoista valitettavan tuttu ankeus ei ole Hondan kohdalla ongelma. Hallintalaitteet ovat toimivia ja Hondan pikkuautolla ajaa ihan mielellään pidempääkin siivua.

Vain yksi moottorivaihtoehto

Crosstarin voimalinjaan on tarjolla vain yksi vaihtoehto. Moottori on 1,5-litrainen bensiinimoottori, jonka tekniikka on tuttua mm. Toyotan perushybrideistä. Puolitoistalitraisen bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhteistyön hoitaa Atkinson-työnkiertomoottori.

Myös vaihteisto on japanilaisia autoja ajaneille tuttu. Aski on portaaton e-CVT, jonka tuntuma on jotain perinteisen automaatin ja kuminauhan välimaastosta. Laatikkoon on ohjelmoitu automaattiaskista tuttuja portaita, jotta kuminauhamaisuus ei olisi niin selkeä. Ratkaisu parantaa tuntumaa hieman, mutta edelleen kiihdytykset tuntuvat oudoilta ja vaativat totuttelua.

Mutta ei hybriditekniikka ole huono, vaan varsin vaivaton. Onneksi polttomoottorin tukena on pari sähkömoottoria, sillä 1,5-litrainen vapari ei varsinaisesti puhuttele yltiöpäisellä tehollaan.

Sähköisyyden tärkein tehtävä on kuitenkin laskea kulutusta ja pienentää päästöjä. Koska kyseessä ei ole ladattava hybridi, akku on pienehkö, eikä sillä oikeastaan ajella pelkällä sähköllä kuin hyvin lyhyitä pätkiä. Liikkeellelähdöissä on aina käytössä pelkkä sähkö ja bensiinimoottori hyrähtää päälle ääneti ja huomaamatta.

Kulutusmielessä hybridimalli on pieni pettymys, sillä pienen auton olettaisi menevän vieläkin maltillisemmalla kulutuksella. Koeajossa kulutus painui viiden litran paremmalle puolelle ja tuollaisiin lukemiin pääsee tätä nykyä helposti muhkeatehoisella dieselillä ja turboahdetulla bensakoneella.

  • Array
  • Array
 

Hyvät varusteet

Varustelultaan Crosstar on kattava, sillä siitä löytyy mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti, kaukovaloautomatiikka ja törmäysvaroitin. Valmistaja nimittää varustelua Honda Sensing -nimellä.

Alusta on pinnaltaan kova, mutta ei häiritsevästi. Ilmiö on hyvin tuttu katumaasturien kohdalla, sillä korotettu maavara pitää kompensoida jotenkin. Kovemmassa kyydissä alusta alkaa nöyrtymään, mutta ei onneksi pahasti. Ajotuntuma on kuitenkin varsin mukava.

Kokonaisuutena Honda Jazz Crosstar on houkutteleva paketti, joka tarjoaa hieman sähköistystä ja kaupunkimaasturimaista fiilistä pikkuautoluokkaan. Kun sisätilat ovat hyvin muunneltavissa, voi sitä käyttää varsin monenlaisiin autotarpeisiin.

Tuomas Rajala

Kehuja: hyvät sisätilat ja muunneltavuus, varustelu, perusvarma suorittaja

Parantamisen varaa: hybriditekniikka vanhan puoleista

Honda Jazz Crosstar Hybrid:

Moottori: 1498 cm3 bensiinimoottori + 2 sähkömoottoria
Teho: 97 hv (72 kW) @ 5000-6000 rpm
Vääntö: 131 @ 1500-3500 rpm
Sähkömoottorin teho:q 109 hv / 253 Nm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 9,9 s.
Huiput: 173 km/h
Vaihteisto: Portaaton e-CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 4,8 l / 100 km
CO2 päästöt: 134 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4284mm/1789mm/1491mm
Omamassa: 1326 kg
Koeajoauton hinta: 29 841€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Honda Jazz
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.