Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Hyundai i20 – Pieni ja hyvä - Article - Nettiauto

Hyundai i20 – Pieni ja hyvä

Koeajot 12.02.2019

Hyundai i20 on parinkympin hintaluokassa varsin pätevä pirssi, joka vakuuttaa varustelulla ja ajettavuudella.

Henkilöautomaailman pikkuautoluokat ovat nousseet kovaa vauhtia kohti suosituinta keskiluokkaa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimi Hyundain pikkuauto i20, joka kuuluu samaan kastiin esimerkiksi Volkswagen Polon ja Toyota Yariksen kanssa.

B-segmentti, eli pikkuautoluokka on viimeisten vuosien aikana kasvanut ja alkanut muistuttaa entistä enemmän isompiaan niin ajettavuuden, kuin varustelunkin suhteen. Enää pikkuauton ostaminen ei tarkoita sitä, että kyseessä olisi vajaasti varusteltu kottero, joka pitää meteliä, kolisee ja kalisee.

Koeajettu i20 on varustettu litraisella ja kolmemukisella bensaturbolla, jollaiset ovat hiljalleen korvanneet vapaasti hengittävät bensakoneet automaailmasta. Piskuinen maitolitramylly on yllättävän voimakas, erityisesti silloin kun kyseessä on pienikokoinen ja kevyt kärry.

120 heppaa litrasta

Array

Moottori on malliston järein tapaus, eli 120-hevosvoimaa tuottava hurjimus. Koneesta on tarjolla myös leudompi 100-heppainen versio, mutta vääntömomentti on molemmissa sama 171 Nm.

Mallistossa on tarjolla yhteensä kolme eri konevaihtoehtoa: vapaasti hengittävä 75-heppainen 1.2 MPI, 100-heppainen turboahdettu ja koeajettu 120-hevosvoimainen. Vaparimylly on varsin ankea tapaus. 75 hepoa ja 121 Nm kertovat kyllä mitä on luvassa: ei niin yhtään mitään.

Luuskaversion vaihteisto on viisivaihteinen manuaali ja sama aski löytyy myös 100-heppaisesta välimallista. 120-hevosvoimaisen aski on manuaalina 6-pykäläinen. Automaattiaski on tarjolla molempien turbomoottorien kanssa.

Erityisesti 120 hv versio on mukavan pirteä ja paikaltaan sataseen liikutaan 10 sekunnin tuntumassa. Kun elopainoa on vain reippaat 1100 kiloa, riittää pienempikin voimamäärä kuljettamaan kärryä iloisen lipevästi.

Kaksoiskytkimellinen aski on kiva yllätys

Voimaa on arkikäyttöä ajatellen aivan riittävästi ja kaupungissa auto tuntuu jopa ripeältä. Vaihteistoksi on valittavissa joko manuaaliaski tai 7-vaihteinen automaatti. Automaatti on pienenä yllätyksenä 7-vaihteinen ja kaksoiskytkimellinen DCT. Se on tällaisessa autoluokassa harvinaista.

Ainoa kummastusta herättävä asia on moottorin käyntiääni. Se kuulostaa rikkinäiseltä diesel-koneelta ja välillä tuntuu siltä, että Hyundai joutuu työskentelemään ja taistelemaan elämästään kun kaasupoljin työnnetään kohti konehuonetta. Pelko on kuitenkin turha.

Ajettavuutensa puolesta i20 on erittäin pätevä pikkuauto, käytös on vakaata niin taajamassa kuin moottoritiellä. Itse asiassa Hyundai tuntuu monessa suhteessa kokoluokkaansa suuremmalta ja vakaammalta.

Sisätilojensa puolesta Hyundai i20 on luokassaan hyvää perustasoa, mutta tarjoaa varmasti yllätyksen ihmiselle, jonka kokemukset pikkuautoista ovat vaikkapa vuosikymmenen takaa. I20 on mukavan tilava ja takapenkille mahtuvat myös aikuiset.

Tavaratila on varsin pienikokoinen, mutta toisaalta se ei ole tässä luokassa mikään yllätys. Takapenkkiläisten tilaa on kasvatettu kontin ehdoilla ja takakonttiin saa mahdutettua 326 litraa tavaraa.

Äänimaailmakaan ei ole sieltä pahimmasta päästä. Toki moottorin äänimaailma tunkeutuu sisään rengasmelun ohella, mutta tilanne ei ole niin paha kuin olettaa saattaa. Motarivauhdeissakin i20:n sisällä voi käydä sivistynyttä keskustelua.

  • Array
  • Array
 

Hyvät varusteet

Hyundain varustelu vakuuttaa. Koeajettu auto on malliston kallein versio, eli Style-varustelutason 1.0 T-GDI 120 hv-versio. Siitä löytyy lämmitetty ohjauspyörä, automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, LED-päivävalot, parkkitutkat, 7” keskikonsolin näyttö ja niin edelleen. Nämä ovat varusteita, joita tavataan usein vasta pykälää kalliimmissa malleissa.

Hyundai i20 on jo pitkään ollut yksi luokkansa parhaista automalleista, mutta uusi versio parantaa edelleen sitä mihin edellinen jäi. Toki hinnat alkaen –mallin kanssa rakkaudentunteet eivät varmasti olisi yhtä suuria, kuin yli 20 000 euroa maksavan huippumallin kohdalla.

Yksi Hyundain ehdottomista viehätyksen aiheuttajista on varsin toimiva ulkokuori. I20 on aggressiivisesti muotoiltu auto ja kokonaisuutta hallitsevat näyttävä keula ja mukavan moderni perä. Kun alla ovat pikkuautoluokassa hyvän kokoiset 15” aluvanteet, näyttää i20 modernilta autolta, jota on ilo katsella.

Kokonaisuutena i20-malliston huipputuote on vakuuttava pikkuauto, jota voi hyvin suositella kauppakassiksi, mutta myös pieneksi perheautoksi. Se tarjoaa hintaansa nähden erinomaisen varustelun ja ripeän perusauton, jolla on ilo ajaa.

Tuomas Rajala

Kehuja: hyvä ajettavuus pikkuautoksi, kaksoiskytkimellinen automaatti on luokassaan kova juttu, näyttävä ulkokuori

Parantamisen varaa: –

Hyundai i20 1.0 T-GDI 120 hv DCT:

Moottori: 3-sylinterinen, 998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 120 hv
Vääntö: 171 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,5 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,9 l / 100 km
CO2-päästöt: 133 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4035mm/1734mm/1474mm
Omamassa: 1185 kg
Hinta alkaen: 20 990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Hyundai i20
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show