Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Koeajot 19.03.2021

Uusi Hyundai i20 näyttää modernilta ja houkuttelevalta eli auton ensivaikutelma on hyvä. Se on myös edeltäjän tapaan iso pikkuautoksi.

Hyundai haluaa kasvaa. Nopeasti. Miten automerkki onnistuu siinä parhaiten? Tuottamalla autoja, joita ihmiset haluavat ja joihin he luottavat.

Luottamusta Hyundai lisää tarjoamalla suomalaisille uuden auton ostajille viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa. Se lisää varmuutta, sillä valmistaja selvästi luottaa kykyynsä valmistaa hyvin kasassa pysyviä autoja.

Haluttavuutta rakennetaan toki varsinaisten tuotteiden lisäksi markkinoinnilla, mutta lopullinen näytön paikka uudella autolla on se, kun kiinnostunut asiakas näkee ja etenkin, kun hän kokee auton.

Ensivaikutelma on tärkeä. Ulkonäön on oltava vuonna 2021 kunnossa, jos haluat menestyä ja saada ostajat puolellesi. Seuraavaksi uusi auto hurmaa ostajan sisätiloillaan ja lopuksi koeajolla.

Miten uusi Hyundai i20 onnistui hurmaamaan paatuneen autotoimittajan?

Hyvä ensivaikutelma sekä tilava

Array

Ensivaikutelma on hyvä. Auto näyttää modernilta ja houkuttelevalta. Muotoilu on myös sellaista, että uutuus näyttää pienemmältä kuin edeltäjä, joka oli luokassaan kookas vaihtoehto. Faktat kertovat, että uusi Hyundai i20 on aika tarkkaan samankokoinen kuin edeltäjänsä.

Tämän myös todistaa kookkaan kuskin taakse jäävä tila isolle takamatkustajalle. Kyytiin mahtuu, mutta ylimääräistä tilaa ei ole.

Tavaratila on poteromainen, kuten näissä pikkuautoissa eli B-segmentin autoissa tyypillisesti on. Se liittyy korirakenteeseen ja siihen, että auto olisi pienestä koostaan huolimatta mahdollisimman vakaa ja hyvä ajaa.

Modernit sisätilat

Kuskin paikalla asiat ovat hyvin. Näkymää hallitsee tyylikäs digitaalinen mittaristo ja keskellä kojelautaa oleva kosketusnäyttö, josta hallitaan mediaa ja navigaattoria. Mukava lisä on isommista uusista Hyundaista ja sisarmerkki Kian uutuuksista tutun tunnelmamedian tarjonta. Kuski voi nautti matkasta esimerkiksi suomalaiseen makuun hyvin sopivan pakkaslumen narskumisäänistä tai takkatulen huminasta.

Tällaiset pienet mutta mukavat lisät nostavat tunnelmaa sekä autosta että valmistajasta. Nostan esiin kaksi seikkaa: 1. Kuljettajan viihtyvyyteen satsataan uniikilla ja muista valmistajista poikkeavalla tavalla. 2. Saan ostamalla reilu 20.000 euroa maksavan pikkuauton samoja herkkuja kuin tuplat kalliimman ison katumaasturin ostaja.

Lippulaivamalli 48V kevythybridi

Koeajossa oleva yksilö on uuden Hyundai i20 -malliston lippulaiva, jossa on isoin moottorivaihtoehto, kaksoiskytkinautomaatti, kevythybridiominaisuudet sekä paras varustelu, Style.

Style-varustelu tuo mukanaan esimerkiksi automaattisen ilmastoinnin, 48V kevythybriditeknologian, liu’utettava etukyynärnojan säilytyslokerolla, tummennetut takaikkunat, led-kaksoisajovalot, led-takavalot ja älyavaimen. Hintaa kertyy 22.900 euroa, joten hyvä ja mukava varustelu maksaa.

Kolme moottorivaihtoehtoa

Uuden i20:n saa alleen kolmella moottorivaihtoehdolla. Hinnat alkaen i20 eli Fresh kustantaa 15.990 euroa ja moottorina toimii 84-hevosvoimainen vapaasti hengittävä 1,2-litrainen bensakone.

Toinen vaihtoehto on 1,0-litrainen bensaturbo 100-hevosvoimaisella virityksellä. Tämän moottorivaihtoehdon saa sekä manuaalivaihteistolla että DCT-kaksoiskytkinautomaatilla. Varusteluksi on tarjolla Fresh tai seuraava taso Comfort, jossa on muun muassa led-päiväajovalot, peruutustutka, peruutuskamera, 8″ värikosketusnäyttö, langaton Apple CarPlay/Android Auto, 10,25″ Supervision-digitaalimittaristo, älypuhelimen langaton Qi-lataus ja 16” kevytmetallivanteet. Nämä varusteet kuuluvat tietenkin myös Style-varustetason vakiovarusteluun.

Malliston päällä on 1,0-litrainen bensaturbo 120 hevosvoiman teholla, DCT-kaksoiskytkinautomaatilla ja parhaalla Style-varustelulla.

Hyvä auto ajaa

Ajossa uusi Hyundai i20 on tällaisena Style-huippuversiona varsin onnistunut auto. Kulku on raikasta ja kevythybriditekniikan sähköavusteisuus tekee vaihdoista entistä pehmeämpiä. Ohjaustuntuma on asiallinen ja auto kulkee maantiellä kokoluokkaa isomman auton veroisesti.

Kulutus jää kohtuulliseksi, mutta voisi toki olla vuonna 2021 pienempikin. Tehokas 120 hevosvoiman moottori vaikuttaa. Keskikulutus pyöri koeajon sekalaisessa ajossa noin kuudessa litrassa.

  • Array
  • Array
 

Paljon kilpailijoita

Uudella Hyundai i20:llä on kilpailijoita runsaasti, tässä tärkeimmät: Toyota Yaris, Ford Fiesta, Kia Rio ja Volkswagen Polo.

Hyundai i20:nen vahvuudet kilpailijoihin on helppo nimetä: isot tilat esimerkiksi verrattuna Toyota Yarikseen ja moderni kokonaisuus verrattuna Poloon ja Rioon, joka tosin on pian i20:n tapaan uudistumassa.

Uusi Hyundai i20 yllättää positiivisesti. Siinä ei ole varsinaisia heikkouksia, mutta vahvuuksia löytyy paljon. Se on kokoluokassaan tilava, moderni ja asiallisen hyvä ajaa. Pitkä 5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa lisää houkuttelevuutta.

Antti Liinpää

Kehuja: Isot tilat, tyylikäs ulkomuoto, modernit sisätilat, asiallisen hyvä ajettavuus, pehmeä ja hyvä kulku 120 hv teholla sekä kaksoiskytkinautomaatilla

Parantamisen varaa: äänieristys, ohjauksen keskialueen tuntuma parhaisiin verrattuna, Style-varustellun vaihtoehdon hinta, kulutus varauksin

Hyundai i20 Hatchback 1.0 T-GDi 48V Hybrid 120 hv 7-DCT-kaksoiskytkinautomaatti

Moottori:  3-sylinterinen, 1,0-litrainen 120 hv turboahdettu bensamoottori kevythybridiomaisuudella
Yhteisteho: 120 hv @ 6000 rpm
Vääntö: 200 Nm @ 2000 rpm
Huiput: Ei kerrottu
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,1 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,2 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 118 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4040 mm/1775 mm/1450 mm
Omamassa: 1115-1225 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1110 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  450 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 22.990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Hyundai i20
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.