Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Hyundai i20 – Pikkuauto kaikilla herkuilla - Article - Nettiauto

Hyundai i20 – Pikkuauto kaikilla herkuilla

Koeajot 29.06.2015

Hyundai i20 tarjoaa pikkuautoluokkaan kattavan vakiovarustelun, hyvät sisätilat ja tyylikkään ulkomuodon.

Hyundai on hiljalleen uudistanut katalogiaan ja tällä kertaa vuorossa on malliston toiseksi pienin automalli i20. Kaksikymppinen kilpailee samassa luokassa mm. VW Polon, Opel Corsan ja Peugeot 208:n kanssa.

Omassa luokassaan Hyundai i20 on liikkeellä hyvän kuuloisella reseptillä, sillä se on luokkansa tilavin ja parhaiten varusteltu. Toki se näkyy myös hinnoittelussa, sillä enää Hyundai ei ole halpisluokan auto.

Laatuvaikutelma parantunut

Array

Halpisluokasta ulos kasvaminen on ymmärrettävää, sillä Hyundai on parantanut laatuvaikutelmaansa jokaisessa kokoluokassa. I20 ei tee tässä suhteessa poikkeusta, vaan tuntuma on alusta lähtien jämäkkä ja laadukas.

Alustan tuntuma on hieman yllättäen luokkaansa jämäkämpi. Kanttikivien yli ajettaessa ei kuulu kolinoita, vaan jousitus nielee epätasaisuudet eleettömästi. Se on tämän hintaluokan autossa positiivinen yllätys. Alusta on tukeva, mutta ei pintakova.

Ohjaus on sähköisesti tehostettu ja tuntumaltaan hyvä. Ohjauspyörä on nykytrendien mukaan pieni ja hyvin käteen istuva. Ratti on monitoiminen ja sitä kautta voi ohjailla äänentoistojärjestelmää, bluetooth-handsfreetä ja vakionopeudensäädintä.

Hyvin toimivan alustan kaveriksi on paritettu 1,4-litrainen vapaasti hengittävä bensiinikone. Se on suoraan sanoen melkoisen ponneton tapaus, sillä teholukema on tasan 100 hevosvoimaa. Vääntöä piskuinen pata tuottaa 134 Nm, joten kovin väännökästä tuntumaa ei kannata odottaa.

Moottori vetää apeaksi

Vaikka auton kokoluokka ei megalomaaninen olekaan, vetää tehottoman vaparin istuttaminen auton nokalle mielen apeaksi. Tuhnuin voimanlähde on kuitenkin vieläkin ankeampi tapaus, sillä 1,2-litrainen bensakone puhisee 75 hevosvoiman tehoilla.

Tehon puutteeseen on tulossa helpotusta piakkoin 1-litraisen turbokoneen myötä. Sekään tuskin tulee olemaan kovin raivokas tapaus, mutta turbokoneella tehoalue saataneen hieman laveammaksi ja huippulukemat korkeammaksi.

Tarjolla on kahden bensiinimoottorin lisäksi myös 1,1-litrainen diesel-kone, joka on porukan vääntökuningas. 180 Nm:n huippuvääntö tarjoillaan 1750-2500 kierroksen välimaastossa. Lukema on i20:n kokoiseen autoon riittävä.

Vaikka konevalikoima tarjoaa varsin vaatimatonta suorituskykyä, on i20 siitä huolimatta toimiva perusauto, jonka ratissa viihtyy hyvin. Kuskin näkökulmasta ajomukavuus on kohdillaan, eikä takapenkkiläisillä ole luokka huomioiden sen suurempaa hätää.

Luokkansa tilavin

Itse asiassa i20 on luokkansa tilavin pikkuauto, mikä ilahduttaa erityisesti lapsiperheitä. Takakontin tilavuus on 301 litraa ja takapenkille mahtuu kivuttomasti perheen pienimmät parissa turvaistuimessa.

Hyundai asettaa muotoilullaan ja sisustan ilmeellään omaksi kilpailijakseen saksalaismerkit. Tunnelma muistuttaa erityisesti VW Poloa, joka tulee väkisin mieleen sisätiloja katsoessa. Toisaalta ulkoisesti ollaan lähempänä uutta Peugeot-mallistoa. Ulkoisia yhtäläisyyksiä löytyy myös Kia-perheen kanssa.

Ohjaamossa on kaikki kohdillaan, mutta keskikonsolista puuttuu kunnollinen värinäyttö. Näytön puuttuminen on yksi suurimmista puutteista laatuvaikutelman suhteen, sillä useimmista kilpailijoista sellainen jo löytyy.

Hyundai on i20:n kohdalla panostanut turvallisuuteen. Pikkuautoksi i20:ssä on todella kattava turvavarustelu, sillä siitä löytyy rengaspaineiden valvontajärjestelmä, kaistavahti, kuusi turvatyynyä, ESC-ajonvakautusjärjeslmä, VSM-ajonhallintajärjestelmä ja hätäjarrutehostin.

Kun varustelistaan lisätään vielä pysäköintitutkat, lämmitettävä ohjauspyörä ja AUX/USB-liitin, on i20 käytännössä kaikki varusteet mitä perusauto tarvitsee. Style-varustetasolla tarjolla on myös älypuhelimen teline, jossa oman luurinsa saa ladattua ja käytettyä vaikkapa navigointiin.

Lista on järeä kilpailijoihin verrattuna ja se nostaa osaltaan Hyundain houkuttelevuutta. Toisaalta se näkyy myös kovemmassa hinnoittelussa, sillä i20 kuuluu luokkansa kalleimpiin autoihin.

  • Array
  • Array
 

Laadukasta pikkuautoa etsivälle

Hyundai onkin halunnut lähestyä pikkuautoluokkaa hieman toisesta näkökulmasta kuin muut valmistajat. Monessa muissa tämän luokan automalleissa hinnat alkaen –mallit ovat huomattavasti edullisempia, mutta varusteiden myötä hinta nousee tuhansilla.

Tästä syystä i20 ei sovellu markkinoiden halvinta karvalakkia etsivälle, vaan laadukkaampaa pikkuautoa hakevalle.  Perusversionakin se tarjoaa erittäin kattavasti varustellun ja tuntumaltaan hyvän perusauton.

Moottoriksi kannattaa tosin valita joko 1,4-litrainen bensiini tai 1,1-litrainen diesel. Malliston halvin 1,2-litrainen ja 75 hevosvoimaa tuottava bensiinikone tuskin on kovin auvoisa voimanlähde muuten erittäin toimivaan autoon.

Tuomas Rajala

Kehuja: vakiovarustelu, laatuvaikutelma, alusta, ajomelu

Parantamisen varaa: ponneton moottori, kosketusnäytön puuttuminen

Hyundai i20 1,4 6MT Style:

Moottori: 4-sylinterinen, 1368 cm3 bensiinimoottori
Teho: 100 hv (74 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 134 Nm @ 3500 rpm
Vetotapa: Etuveto
Huippunopeus: 184 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 11,6 s.
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd): 5,3 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork): 4432mm/1774mm/1413mm
CO2 päästöt:  122 g/km
Tavaratila: 301-1017 l
Paino: 1085 kg
Ajoneuvovero: 103€
Hinta: 19 390€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Hyundai i20
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show