Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Hyundai i30 – Puhutteleva perusauto

Koeajot 26.07.2021

Hyundai i30 on tasapainoinen kokonaisuus, joka tarjoaa hyvän perusauton tyylikkäässä ja toimivassa paketissa.

Hyundain i30 -mallistosta löytynee jokaiselle oma versionsa, sillä korealaisvalmistaja tarjoaa keskiluokan automallistaan kolmea eri korivaihtoehtoa ja mukavan määrän erilaisia moottoreita.

Perusjaottelu on kolmiosainen: hatchback, fastback ja wagon. Näistä ensimmäinen ja viimeinen ovat peruskauraa ja vastaavia korivaihtoehtoja tarjoaa tätä nykyä lähes jokainen autovalmistaja. Fastback tuokin sitten peliin kaivattua persoonaa.

Koeajettu versio on nimenomaan fastback, joka katumaastureiden ja hatchback-mallien kansoittamilla teillä tuo peliin muista poikkeavaa persoonaa. Toki tuolloin moottorivalikoimasta joutuu tinkimään.

Fastback-version saa nimittäin vain ja ainoastaan yhdellä moottorilla. Konepellin uumenissa on 1,5-litrainen kevythybridi, joka tuottaa 159 hevosvoimaa ja 253 Nm. Kevythybridi tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että 48V-järjestelmä taltioi jarrutusenergiaa tavaratilan alla olevaan akkuun myöhempää käyttöä varten. Käytössä on myös rullaustoiminto, jolloin auto poistaa moottorijarrun ja pyrkii rullaamaan vapaalla mahdollisimman pitkään.

Järjestelmä pudottaa kulutusta, mutta vaikutus ei tietenkään ole vastaava kuin ladattavien hybridien kohdalla. WLTP-vertailuarvon mukainen kulutuslukema on 5,5–6,0 litraa sadalla kilometrillä, mikä pitää todellisuudessakin paikkansa.

Konevalikoimaa riittää

Array

Jos katsellaan i30-perheen muiden korimallien konevalikoimaa, laajenee se reippaasti. Tarjolla on vapaasti hengittävä 1,5-litrainen bensiinimoottori, 1,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori, samaisen yksilitraisen kevythybridiversio ja koeajettu 1,5-litrainen kevythybridi. Diesel-puolella vaihtoehdot ovat joko 1,6-litrainen CRD tai kevythybridiversio samaisesta moottorista.

Vaihteistona toimii joko 6-vaihteinen manuaali tai 7-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto. Näistä jälkimmäinen löytyy koeajoversiosta. Vaihteiston toiminta on sulavaa, mutta välillä hybridijärjestelmän käynnistyminen aiheuttaa erikoista nykimistä. Onneksi ominaisuus ei kuitenkaan häiritse pahasti.

i30:n kevythybridi on yllättävä myös siinä mielessä, että täysi kiihdytys tuntuu hieman tahmealta. Toki 8,8 sekunnin 0–100 km/h lukema ei huimaa päätä, mutta usein moderneissa bensaturboissa läsnä oleva rivakka alkukiihdytys jää Hyundain kohdalla hieman telineisiin.

Hyundai on varustettu valittavilla ajotiloilla, jotka vaikuttavat pääasiassa moottorinohjaukseen ja vaihteiston toimintaan. Sport-ajotilassa kone reagoi herkästi kaasunpolkaisuun ja vaihteisto antaa kierrosten nousta korkeammalle. Eco-tilassa meno on puolestaan varsin viipyilevää.

Pääkaupunkiseudun normaalissa liikenteessä meinaa eco-asetuksella tulla paikoin kiire odotella kiihdytyksen alkamista, sillä viive on nilkan ojennuksen jälkeen melkoinen. Dynaamista ajotapaa harrastavan kannattaakin pitää ajotila joko normaalilla tai jopa sport-tilalla, sillä kulutukseen ne eivät vaikuta niin radikaalisti kuin voisi kuvitella.

Rengasmelu on kova

Ajettavuutensa puolesta i30 edustaa melko perinteistä keskiluokan henkilöautoa. Alustan tuntuma on hieman pintakova, olematta kuitenkaan epämukava. Tällä reseptillä autosta saadaan hieman sporttisemman ja dynaamisemman tuntuinen. Toki koeajetun auton alusta on myös hieman normaaliversiota jäykempi.

Yksi selkeä kehityksen paikka i30:n kohdalla on rengasmelu, joka on oikeasti yllättävän kova. Koeajoautossa on alla N-Line-varustelutasolla vakiona olevat 18” vanteet. Niiden päällä olevat matalaprofiilirenkaat nostavat melutasoa, mutta siitäkin huolimatta meteli on turhan kova.

Fastback-korilla on muutamia avuja verrattuna hatchback-versioon. Yksi niistä on sulavampi ja persoonallisempi ulkonäkö. Toinen etu on suurempi tavaratila, sillä fastbackin kontti imaisee 450 litraa.

  • Array
  • Array
 

Hyvät varusteet

Koeajoversio on N-Line-varusteltu, joten jousitus on hieman normaalia tiukempi, vanteet ovat suuremmat ja sisällä ja ulkona on sporttisuutta korostavia yksityiskohtia. Varusteluun kuuluvat myös varsin hyvät sportti-istuimet, jotka parantavat ajomukavuutta. Kuljettajan penkkikin on sähkösäätöinen.

Hyundai i30 Fastback N-Linen varustelutaso on muutenkin hyvällä tolalla. Mittaristo on digitaalinen ja keskikonsolin kosketusnäyttö toimii hienosti. Liitettävyyttä parantavat Apple ja Android -softat. Ajovalot ovat kaksois-LED-tekniikalla toteutetut ja vakionopeudensäädin on mukautuva. Kovin montaa varustetta ei tarvitse lisukelistalta valita.

Toki N-Line-varustetason Fastbackin hinta nousee hinnat alkaen -malliin verrattuna reippaasti, sillä i30 Fastback kevythybridi maksaa 33 900 euroa. Halvin versio vastaavalla moottorikokoonpanolla maksaa hatchbackina 26 390 euroa. Toisaalta tuolla sijoituksella myös saa paljon.

Hyundai i30 kestää vertailun muihin luokan automalleihin hyvin ja erityisesti Fastback-versiona se tarjoaa sellaista mitä harva muu tekee: sulavalinjaisen perusauton, jolla erottuu massasta juuri sopivasti.

Tuomas Rajala

Kehuja: sulavalinjainen ilmestys, ajotuntuma, tasapainoinen kokonaisuus

Parantamisen varaa: kova rengasmelu

Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 48V Hybrid 159 hv 7DCT:

Moottori: 4-sylinterinen, 1482 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, kevythybridi
Teho: 159 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 253 Nm @ 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,8 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
WLTP-kulutus: 5,6-6,0 l / 100 km
CO2-päästöt: 124-137 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4455mm/1795mm/1425mm
Omamassa: 1407 kg
Tavaratila: 450 l
Hinta: 33 390€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Hyundai i30
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.