Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Hyundai i30 Wagon – Pätevä peruspirssi

Koeajot 22.12.2017

Hyundai i30 on laadukas perusauto, jonka ohjaimissa viihtyy. Persoonaa uupuu, mutta se korvataan hyvillä tiloilla ja miellyttävällä muotoilulla.

Hyundai edustaa C-segmenttiä, joka tunnetaan automaailmassa paremmin nimellä Golf-luokka. Se on peruja VW:n klassikkomallista, jota kautta muuta automaailmaa on peilattu vuosikaudet.

Vaikka VW Golf on edelleen virstanpylväs, johon kaikkia saman luokan autoja tullaan vertaamaan, ovat oppipojat alkaneet hyppiä pöydillä. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta on Hyundai i30.

Korealaisvalmistajan mallisto on alati vakuuttavampi. Hyundai on kehittänyt sähkö- ja hybridimallistoaan ahkerasti, mutta edelleen päätuotteet löytyvät halvemmista automalleista. i30 on malliston keskivaiheilla oleva perusauto, joka lienee yksi myydyimmistä.

Persoonallinen? No eipä oikeastaan

Array

Muotoilultaan i30 noudattelee automaailman nykysuuntausta. Keula on massiivinen ja sitä hallitsee hunajakennomaski ja näyttävät etuvalot. Päiväajovalot ovat LEDit, mikä kuuluu asiaan edullisemmissakin automalleissa.

Farkkupeppu on sopusuhtainen ja tuo mieleen mm. Opelin farkkumallit. Koeajoauto on tumma sininen ja alta löytyvät keskikokoiset ja varsin onnistuneesti muotoillut vanteet. Mutta persoonallinen Hyundai i30 ei ole.

Sisusta edustaa myös hyvää keskitasoa. Penkit ovat kankaiset, mutta siitäkin huolimatta siistit ja kestänevät aikaa hyvin. Etuistuimilla on mukava matkustaa ja takapenkillä riittää tilaa aikuisillekin.

Kuskin paikalta katsottuna i30 on hyvä työkalu, sillä hallintalaitteet löytyvät pääosin monitoimiratista. Se mitä ei ratin kautta voi ohjailla, löytyy keskikonsolin näytöstä. Mittaristossa piisaa informaatiota, joten keskikonsoliin ei tarvitse ajon aikana juuri vilkuilla.

Varusteita mukavasti

Varusteiltaan i30 on kattava. Perusturvallisuusvarusteiden lisäksi autosta löytyy mm. aktiivinen kaistavahti, joka on ensiaskeleita autonomiseen autoiluun. Järjestelmä pelaa hienosti ja tuo auton takaisin kaistalle mikäli kuski ei sitä tee.

Varustepaketteihin on niputettu LED-valot, alumiinivanteet, nahkaverhoilu ja muita lisävarusteita. Esimerkiksi comfort-varusteinen i30 wagon alkaa olla jo mukavan kattava. Comfortin lähtöhinta on tuhnuimmalla bensakoneella alle 25 000€ ja karvalakkimalli irtoaa vähän reippaalla kahdella kympillä.

Ajotuntumaltaan i30 on hyvä. Käytös on rauhallista ja ohjaus mukava kompromissi. Alusta on hieman pintakova, mutta samalla siitä tulee sopivaa jämäkkyyttä. Hyundai tuntuu samalta kuin lähes kaikki perustason nykyautot.

Kolmemukinen tekee töitä

Koeajoversion voimanlähde on Hyundain 3-sylinterinen bensaturbo T-GDI. Iskutilavuutta on 1000-kuutioita ja voimaa 120 hevosvoimaa. Vääntöä puolestaan 171 Nm, joka löytyy 1500-4000 kierroksen välillä.

Kolmemukiset bensaturbot eivät ole enää mikään kuriositeetti, mutta niihin tottuminen on edelleen haastavaa. Pieni kone kun joutuu työskentelemään täydellä kapasiteetillaan kuljettaakseen kärryä riittävällä nopeudella.

Hyundain kanssa tilanne on täsmälleen sama, litrainen mylly taistelee tosissaan pystyäkseen tuottamaan riittävästi löylyä arkiseen aherrukseen. Paikaltaan lähtiessä Hyundai kyllä kiihtyy mukavasti, mutta ohituksissa ollaan jo pulassa. Kaupungissa mylly on optimoitu kulkemaan hyvin, mutta maantiellä voimaa uupuu pahasti.

Suoritusarvoiltaan i30:n litrainen turbomylly vertautuu vastaaviin hyvin. Nollasta sataseen kiihdytetään valmistajan ilmoituksen mukaan 11,4 sekunnissa. Kulutuslukemaksi uumoillaan 5,2 litraa yhdistettyä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Koeajolenkillä i30 nielaisi järjestään seitsemän litraa sadalla. Tuon alittaminen on työn ja tuskan takana, sillä moottoria saa kyllä huudattaa sydämensä kyllyydestä, jotta autolla pysyy muun liikenteen mukana.

  • Array
  • Array
 

Ruutia uupuu

Mikäli autoltaan haluaa hieman ajomukavuutta, kannattaa katseet suunnata 1,4-litraiseen turbomoottoriin, jonka teholukema on parikymmentä hevosta enemmän. Suuremman bensakoneen saa optiona myös Hyundain hienolla 7-vaihteisella automaattilaatikolla.

Automaattiaskilla varustettuna CO2-päästöt jäävät samaan lukemaan pienemmän moottorin kanssa ja kulutuskin lienee arkiajossa pienempi kuin tuhnummalla litraisella.

Hengetön ja ponneton kone laskee valitettavasti Hyundain yleisfiilistä. Ruudikkaammalla moottorilla ajonautinto olisi varmasti ollut parempi, sillä muuten paketti on hienosti kunnossa.

Korealaisten autojen kehitys on viimeisten vuosien aikana huikeaa. Hyundai on alkanut kilpailla samalla viivalla japanilaisten ja eurooppalaisten merkkien kanssa, eikä pitkistä takuuajoista varmasti ole tässä haittaa.

i30 haastaa vaikkapa VW Golfin, Toyota Auriksen, Opel Astran, Seat Leonin ja Peugeot 308:n minä päivänä tahansa. Se ei tarjoa kovin persoonallista ja erottuvaa näkökulmaa autoiluun, mutta eivät niin tee kilpailijatkaan.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, varustelu, ajomukavuus, sisätilat

Parantamisen varaa: litraisen bensaturbon voimantunne

Hyundai i30 Wagon 1.0 T-GDI:

Moottori: 3-sylinterinen, 998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 120 hv (88 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 171 Nm @ 4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  11,4 s.
Huiput: 188 km/h
Vaihteisto: 6-portainen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:  5,2 l / 100 km
CO2-päästöt:  120 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4585mm/1795mm/1475mm
Omamassa: 1320 kg
Tavaratila: 602/1650l
Hinta alkaen: 24 390€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Hyundai i30
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.