Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Hyundai i30N – Rallipolulta perheautoksi

Koeajot 31.05.2018

Hyundai i30N on reteä ja ratakelpoinen perheauto, jonka ratissa alkaa lapsettamaan. 275 hevosta ja erinomainen alusta takaavat livakat kyydit.

Automaailma ei ole enää entisensä. Aasialaiset autovalmistajat ovat alkaneet ottaa päänahkoja Eurooppalaisilta. Enää eteläkorealainen ei tarkoita automaattisesti heikkoa laatua ja saksalainen hyvää.

Hyundai on nostanut mallistonsa samalle tasolle kilpailijoidensa kanssa. Valmistajan malliston on leveä ja tarjolla on perinteisiä bensa- ja dieselautoja ja muutamia sähköpelejäkin. GTI-luokka on kuitenkin uupunut, mutta ei enää.

i30N on raju, tehokas ja laadukas. N-malli on kehitelty i30:n pohjalle, mutta pellin alle ja alustaan on käytetty rallipoluilla opittuja kikkoja. ”Ännäläinen” haastaa mm. Golf GTI:n, Seat Cupran, Honda Civic Type R:n ja Ford Focus RS:n.

Spekseiltään Hyundain ei juuri tarvitse hävetä kilpakumppaneille. Voimanlähteen toimii kaksilitrainen bensaturbo, joka tuottaa versiosta riippuen 250 tai 275 hevosvoimaa. Jälkimmäinen lukema löytyy performace pack –versiosta, jollainen myös koeajettu i30N on.

275 hevosen ja 378 Nm:n teholukemilla suorituskykyä riittää. Sataseen mennään 6,1 sekunnissa, mutta se anna todellista kuvaa härkäsestä pelistä. Pelkästään koneen teho- ja kiihtyvyyslukemia tuijottaessa jää helposti ymmärtämättä kuinka hieno alusta i30N:ään on rakennettu.

Sporttinen perusauto vai ratakireä sportti?

Array

Ajotilavalitsimen välityksellä Hyundaista kuoriutuu joko sporttinen perusauto, tai kisakireä GTI. Kun ohjauspyörästä näpäyttää ruutulippunappia ja kytkee päälle N-ajotilan, alkaa i30 rääkyä kuin roisimpikin ratapeli.

N-ajotilan takaa löytyy katukäyttöön varsin tymäkkä alusta, jäykkä ohjaus ja kiivas moottorinohjaus. Kokonaisuus kuorrutetaan mukavasti pörisevällä äänimaailmalla. Pienemmälle vaihdettaessa Hyundai heittää peliin pienen välikaasun, jota kuunnellessa alkaa väkisinkin lapsettamaan.

Esimerkiksi Golf GTI on Hyundaihin verrattuna salonkikelpoinen ja vaisun oloinen peli. i30N edustaa enemmän motorsport-maailmaa, vaikka suorituskyvyltään ne ovatkin hyvin lähellä toisiaan. Hyundai vertautuu fiilikseltään enemmän Civic Type-R:ään ja Focus RS:ään kuin Golfiin.

Vaikka Hyundai iskee uutuusmallillaan rajusti kilpailtuun GTI-luokkaan, on menestymiselle hyvät edellytykset. 40 000 euron pintaan irtoava i30N haastaa kilpailijansa milloin tahansa. Monella osa-alueella se on jopa kilpailijoitaan parempi. Ulkonäkö voisi tosin olla hieman rouheampi.

Katso tarkempi analyysi koeajovideosta artikkelin yläpuolelta.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, fiilis, alusta, suorituskyky, hinnoittelu

Parantamisen varaa: vaisu ulkokuori

  • Array
  • Array
 

Hyundai i30N Performance Pack:

Moottori: 4-sylinterinen, 1998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 275 hv (202 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 378 Nm @ 1750-4200 rpm
Huippunopeus: 250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,1s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:  7,1 l / 100 km
CO2-päästöt:  163 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4335mm/1795mm/1447mm
Omamassa:  1429 kg
Tavaratila: 395 l
Hinta (performance pack): 39 990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Hyundai i30
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.