Hyundai Ioniq 5 – Mallioppilas

Play video
Koeajot 29.10.2021

Hyundai Ioniq 5 on persoonallisesti muotoiltu sähköauto, jonka supernopea lataus miellyttää.

Katso Hyundai Ioniq 5 -koeajovideo >>

Hyundai Ioniq 5 on varsin odotettu sähköautomalli, sillä tyylikkääseen kuoreen on leivottu auto, joka vakuuttaa myös teknisesti. Ioniq 5 on yksi markkinoiden nopeimmin latautuvista sähköautoista, mikä ei varmasti laske mallin tenhoa potentiaalisten kuluttajien silmissä.

Latausnopeus on hurja. Optimaalisissa olosuhteissa sadan kilometrin latautuminen kestää viisi minuuttia. Se alkaa olla nopeus, jonka polttomoottoriautoon tottunutkin sietää. Nopealla pikalaturilla 10% lukemasta 80% varaukseen päästään 18 minuutissa.

Ioniq 5 näyttää jollain hassulla tavalla hieman DeLorean DMC-12:sta. Paljon siitä johtuu varmasti myös koeajoautossa olleesta mattahopeasta värimaailmasta. Hyundain retrofuturistinen muotoilu on komeaa katsottavaa ja autossa on paljon muotoilullisia yksityiskohtia, joiden ääressä viihtyy.

Komean ulkokuoren sisällä on varsin modernia sähkötekniikkaa. Voimanlähteenä toimii versiosta riippuen joko yksi tai kaksi sähkömoottoria. Nelivetomallissa moottoreita on molemmilla akseleilla yksi. Takatuupparissa mylly on taka-akselilla.

Nelivedolla sataseen viidessä sekunnissa

Array

Nelivetoinen Ioniq 5 kiihtyy nollasta sataan 5,2 sekunnissa, eli suorituskyky puhuttelee. 305 hevosvoimaa ja 605 Nm ovat huikeita lukuja, joita polttomoottoripuolella tapaa melko harvassa.

Koeajettu versio on takavetoinen ja sen strategiset lukemat ovat 217 hv, 350 Nm ja 7,4 sekuntia. Takavetomallikin siis kiihtyy varsin ripeästi, vaikka se toki on reippaasti nuhaisempi kuin nelivetoinen.

Molemmissa versioissa akku on 73 kWh ja WLTP-toimintamatka on nelivedolla 460 km ja takavedolla 481 km. Toimintasäde on varsin mukava ja Hyundai haastaa markkinoiden kalliimpia sähköautomalleja.

Yhdistetty kulutus pyörii 16-17 kWh:n tienoilla sadalla kilometrillä, mikä on hyvää perustasoa. Haaste kulutuslukemalle on luonnollisesti moottoritieajo, jossa Ioniq saattaa imaista varsin reipastakin määrää energiaa.

Huikean ulkokuoren ja hyvän sähkövoimalinjan lisäksi Ioniqin sisällä viihtyy. Sisätilojen muotoilu ei ole yhtä rohkeaa kuin ulkokuori antaa olettaa, mutta modernia se joka tapauksessa on. Ja erityisen ilahduttavaa on se, että sekä etu- että takapenkillä riittää tilaa.

  • Array
  • Array
 

Autopilotti soutuhommissa

Hyundai kokeilee Ioniqilla luonnollisesti myös autonomisen autoilun suhteen ja auto onkin pitkälti valmis autonomiseen autoiluun. Ioniq 5 osaa ajaa moottoritiellä pitkälti itsestään, mutta haluaa silti kuskin pitävän käpälänsä ohjauspyörällä. Autopilotti tosin tekee koko ajan huomattavaa liikettä soutaessaan kaistalla.

Ioniqin ohjaustuntuma on perustasoa ja ajokokemuksena se muistuttaa mitä tahansa modernia nykyautoa. Ohjaus on tehostettu kevyeksi, mutta onneksi mukana on sopivasti tunnokkuutta.

Sähkömoottorin regeneraatiota voi säädellä kolmiportaisesti. Kolmostaso ottaa jarrutusenergiaa talteen eniten ja ykköstaso vähiten. Korkeimmallakaan regeneraatiotasolla Hyundaista ei tule yhden polkimen autoa, sillä jarrua joutuu edelleen painamaan tuon tuosta. Siksi ajokokemus viittaa edelleen polttomoottoriin.

Hyundai Ioniq 5 on erittäin kiinnostava uusi sähköauto, jonka huikea muotoilu ja supernopea latausmahdollisuus tekevät siitä varsin kiinnostavan vaihtoehdon sähköautoa etsivälle. Se on yksi tyylikkäimmistä uusista automalleista pitkään aikaan.

Tuomas Rajala

Hyundai Ioniq 5 73 kWh 217 hv Premium:

Moottori: Sähkömoottori taka-akselilla
Teho: 217 hv
Vääntö:  350 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  7,4 s.
Huippunopeus: 185 km/h
Veotapa: Takaveto
Kulutus: 16,8 kWh / 100 km
Toimintamatka WLTP: 481 km
CO2-päästöt: 0g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4635mm/1890mm/1605mm
Hinta: 53 591€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Hyundai Ioniq 5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.