Hyundain Bayon – Pikkuauto mökkikansalle

Koeajot 07.12.2021

Hyundai Bayon on trendikäs pikku-SUV, jonka voisi kuvitella nousevan luokkansa kärkikahinoihin.

Syitä Hyundai Bayonin kaltaiselle automallille ei tarvitse kaukaa hakea. Kansa haluaa ja suorastaan vaatimalla vaatii malleja, jotka flirttailevat katumaasturiluokan kanssa. Tähän saumaan iskee Bayon.

Bayon on i20:n pohjalevylle tehty pieni crossover, jonka sanominen katumaasturiksi on pientä liioittelua. Maasturia Bayonista ei kannata odottaa, vaikka perän muotokieli viittaakin muutaman vuoden takaiseen Volvo XC:hen.

Perä ja keula ovat Bayonin kohdalla pienoisessa ristiriidassa, sillä takaa auto näyttää hieman katumaasturilta, mutta keulan kanssa on käyty varkailla Citroen-leirissä. Kokonaisuus vaatii pientä totuttelua.

Hyvin persoonallinen on myös metsäinen vihreä väri, joka vaikuttaa hieman pohjamaalin sävyiseltä. Mutta makuasioitahan nämä ovat, sanoi koira kun… ja niin edelleen. Bayonin muotoilu kuitenkin tuntuu herättävän ihmisten kiinnostuksen, sillä varsin persoonallisen näköinen peli kerää kanssa-autoilijoiden katseita.

Odotukset Bayonille ovat kiistatta kovat, sillä B-segmentin, eli niin sanotun Toyota Yaris-luokan automallit ovat nostaneet jatkuvasti suosiotaan. Etenkin katumaasturimalliset pelit kiinnostavat ostajia ja Bayon tulee varmasti nielaisemaan paljon myös i20:n ja Konan ostajakuntaa.

Tässä luokassa kilpailua riittää, sillä kilpailijalistalta löytyy mm. VW T-Roc, Renault Captur, Ford Puma, Peugeot 2008, Seat Arona, Skoda Kamiq ja niin edelleen. Ihan helpolla luokkaa ei siis valloiteta.

  • Array
  • Array
 

Vaparina, turbona tai kevythybridinä

Array

Bayoniin on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa, joista edukkain on 1,2-litraisella vapaasti hengittävällä bensiinimoottorilla varustettu 1.2 MPI 84 hv. Teholukemat ovat 84 hevosvoimaa ja 118 Nm. Näillä arvoilla suorituskyky jää varsin maltilliseksi, eikä täydellä lastilla ohituksista tarvitse kuin haaveilla.

Turbomoottorit ovat samasta peruskokoonpanosta tehdyt 100- ja 120-hevosvoimaiset. Sataheppainen versio on perinteinen bensaturbo, joka vääntää 172 Nm:n edestä. Jyhkein moottori on 120-heppainen ja 200 Nm vääntävä kevythybridi.

Vaihteistoina toimivat versiosta riippuen 5- tai 6-vaihteinen manuaali tai 7-portainen DCT-automaatti. 7-lovinen automaattiaski on siis kaksoiskytkimellinen, kuten tänä päivänä tapoihin kuuluu. Kevythybridimoottorin kanssa saatavilla on ainoastaan automaattivaihteisto.

Kevythybridimoottorilla varustettu 120-heppainen bensiiniturbo ei ole varsinaisesti kovin järeä voimanlähde, mutta se riittää toki suurimmalle osalle ostajakunnasta. Etenkin eco-ajotilassa meno on varsin viipyilevää, eikä kaasunpainallus sytytä kovin suuria hurraa-huutoja. Sport-ajotilassa meno onkin sitten ihan säällistä.

Vaikka moottori ei herätä mahdottomia rakkaudentunteita, on ajomukavuus hyvällä tasolla. Hyundain pikku-SUV on tukevan tuntuinen peli, jolla ajaa ilokseen. Sisätilat on saatu pieni kori huomioiden suhteellisen tilaviksi.

Elektroniikkaa pienistäkin automalleista alkaa tätä nykyä löytyä kiitettävästi. Bayonin mittaristo on täysin digitaalinen ja vakionopeudensäädin adaptiivinen. Keskikonsolista löytyy sama näyttö kuin monesta kalliimmasta mallista ja liitettävyys on kohdallaan, sillä sekä Android– että Apple –laitteet saa liitettyä mukaan peliin. Ohjaamo on kaikin puolin varsin tyylikäs.

Bayon osoittaa, että pienenkin SUV-auton voi saada viihtyisäksi ja toimivaksi paketiksi. Halvimmillaan alle 19 000 eurolla saa itselleen crossoverin, joka on varsin persoonallinen paketti. Moottoriksi kannattaa kuitenkin oikeasti harkita jompaakumpaa bensiiniturboa.

Tuomas Rajala

Kehuja: persoonallinen ulkonäkö, hyvät sisätilat, tyylikäs ohjaamo, ajotuntuma

Parantamisen varaa: persoonallinen ulkonäkö

Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 7DCT 48V:

Moottori: 3-sylinterinen, 998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 120 hv
Vääntö: 200 Nm @ 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,4 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,2 l / 100 km
CO2-päästöt: 120 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4180mm/1775mm/1500mm
Omamassa: 1145 kg
Koeajoauton hinta: 25 990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Hyundai Bayon
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.