Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri - Article - Nettiauto

Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri

Koeajot 14.04.2018

Jeep Compass tarjoaa keskiluokan katumaastureihin piristävän poikkeuksen.

Perinteikäs jenkkivalmistaja Jeep on uudistanut mallistoaan eurooppalaisempaan suuntaan sen jälkeen kun konsernin yhteistyö Fiatin kanssa on tiivistynyt. Jeepistä on hiljalleen muotoutunut pitkälti sisarmerkki entiselle italolle. Se on sekä hyvä että huono asia.

Toiseen maailmansotaan maastoajoneuvoja valmistanut Jeep ei tätä nykyä nauti samanlaista kulttisuosiota kuin vuosikymmeniä sitten. Brändiä on tuuletettu ahkerasti erityisesti Euroopassa, ja Suomen tuontiohjelmassa on tätä nykyä enää vain katuorientoituneempia maastureita.

Jenkeissä myynnissä on edelleen Wrangler, joka lienee se kaikkein klassisin ja ikonisin Jeep-malli. Meille pohjolaan Wrankkua ei enää tuoda, mutta se johtunee yksinkertaisesti siitä, että malli ei enää käy kaupaksi vanhojen aikojen tavalla.

Jeepin rouhein malli Suomen tuontiohjelmistossa on Grand Cherokee, joka on järkälemäinen vankkuri. Siihen verrattuna Compass on siveä ja pikkusievä kaupunkipeli, joka vertautuu paremmin luokan muihin kilpailijoihin.

Persoonaa Qashqai-luokkaan

Array

Compass kilpailee luokassa, jossa todella merkittävästi tunkua. Pelkästään meillä on myynnissä parisenkymmentä automallia, jotka valahtavat niin sanottuun Qashqai-luokkaan. Siinä samassa kastissa ostajista kisailee myös Jeep Compass.

Jeepin keskikokoinen katumaasturi ei ole rinta rinnan halvimpien crossovereiden kanssa, sillä hinnat alkaen malli lähtee reilusta 30 000 eurosta. Nelivetomalliston hinta kipuaa lähemmäs neljää kymppiä. Tuolloin kone on 140-heppainen diesel ja laatikko manuaali.

Koeajetun version hintalapussa seisoo puolestaan reippaat 50 000€, mikä on tässä luokassa ylempää keskiluokkaa. Potentiaalisilta Qashqain ostajilta se karkaa auttamatta liian korkealle. Jeep kisaileekin toki nelivetosarjassa, mikä lähtee liikkeelle noin 30 000 euron kohdilta.

Ulkoiselta olemukseltaan Jeep Compass on ryhdikäs ja miehekäs peli. Sen kiiltelevä etusäleikkö muistuttaa Grand Cherokeen vastaavaa ja Compass vaikuttaa massiivisemmalta kuin se todellisuudessa on. Maavaraa on 215 mm, mikä tekee osan järeästä fiiliksestä.

Ajokokemuksena Jeep Compass on kuitenkin hienoinen pettymys. Vaikka se on toki jämäkkä peli, on kaksilitraisen turbodieselin 140-hevosvoiman tehoreservi ei oikein jaksa puhutella. Sataseen kiihdyttäminen tällä motilla ottaa kymmenen sekuntia, mikä ei juuri poikkea luokan tuhnuimmista malleista.

Jenkkimyllyt tehokkaampia kuin Eurooppaan tuotavat

Compassiin on tarjolla meillä vain kaksi moottorivaihtoehtoa. 1,4-litrainen bensaturbo ja 2-litrainen diesel. Kumpikaan niistä ei ole voimanpesiä, sillä bensamoottori on sekin vain 170-heppainen.

Rapakon takana konevalikoimasta löytyy vain 2,4-litrainen bensaturbo. 180 hevosvoimaa ja 240 Nm tarjoaisi rouheampaa suorituskykyä, joka olisi Compassin kaltaiseen autoon varsin tervetullutta.

Toisaalta keskiluokan katumaasturien tärkein osa-alue ei kaikesta päätellen ole suorituskyky, sillä moni valmistaja luottaa 1,2-litraisiin bensaturboihin tai piskuisiin diesel-koneisiin. Jeepin kohdalla ruudin määrä kyllä nostaisi fiilistä kummasti.

  • Array
  • Array
 

9-vaihteinen vaihdelaatikko

Yksi eurooppalaistumisen merkeistä on se, että Jeepin vaihteisto poikkeaa perinteisestä jenkkilootasta pykälien määrällä. ZF:n valmistamaa askia tavataan nykyisellään melko laajalti automaailmassa, mutta hieman alitehoisessa Compassissa se ei ole paras mahdollinen.

Vaihteiston lisäksi pari kehittämisen paikkaa löytyy hieman muovisesta kokonaisilmeestä ja äänieristyksestä. Diesel-padan rouskutus tunkeutuu ohjaamoon erityisesti kylmällä koneella todella selvästi. Perinteisessä Jeepissä se ei välttämättä haittaisi, mutta eurooppalaiseen fiilikseen se ei välttämättä sovi.

Jeep Compass on auto, johon haluaisi niin kovasti hullaantua. Ehkä se johtuu siitä, että esimerkiksi Grand Cherokee ja Wrangler herättävät kuskissa tunteita, jollaisia hyvin harvat mallit ja merkit tekevät. Compass vain ei onnistu yltämään aivan samalle tasolle.

Mutta on Compassissa ehdottomasti enemmän hyvää kuin huonoa. Tylsässä katumaasturiluokassa Jeepin kaltainen kärry on ehdoton piristys. Rouhea ja maastokelpoinen maasturi erottuu edukseen niin ulkonäöltään kuin ominaisuuksiltaan. Toisaalta se voisi olla vieläkin rouheampi.

Tuomas Rajala

Kehuja: komea katujen cowboy, ajomukavuus, maastokelpoisuus

Parantamisen varaa: vaihteisto, äänieristys, pieni muovisuus

Jeep Compass 2.0 Multijet 140 hv AT9 4WD Limited:

Moottori: 4-sylinterinen, 1956 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 140 hv (103 kW) @ 4000
Vääntö: 350 Nm @ 1750 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  9,9 s.
Huiput: 190 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 9-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,7 l / 100 km
CO2-päästöt:  148 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4394mm/1819mm/1644mm
Maavara:  215 mm
Tavaratila: 438 l
Koeajoauton hinta: 51 132€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Jeep Compass
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show