Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Jeep Grand Cherokee – Maskuliinisuuden ruumiillistuma - Article - Nettiauto

Jeep Grand Cherokee – Maskuliinisuuden ruumiillistuma

Koeajot 05.05.2014

Jeep Grand Cherokee on miehekkään järeä työkalu, jolla hoitelee sujuvasti tiettömät taipaleet ja keskusta-alueen nurkkapyörittelyt.

Jeep-malliston järein työkalu Grand Cherokee on uudistunut ujosti. Edellinen sukupolvi julkaistiin vuonna 2010, jolloin maasturivalmistajanlippulaiva uudistettiin laajemmin. Tuorein malli onkin enemmän facelift kuin aidosti uusi auto.

Ulkoisesti muutokset ovat pieniä, mutta uusiksi on mennyt etuosa. Keulaa koristavat sirot ja aggressiivisesti muotoillut etuvalot sekä uudistunut maski. Pientä muotoilullista hiomista on tapahtunut kaikkialla, mutta kyllä Grand Cherokeen edelleen tunnistaa samaksi malliksi.

Vaihteisto uusiksi – vihdoinkin

Array

Yksi merkittävimmistä uudistuksista on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, jonka ansiosta voimansiirto hyppää kerta heitolla eurooppalaisten kilpailijoiden tasolle. Aski ei ole kaksoiskytkimellinen, vaan sulava toiminta toteutetaan riittävällä portaiden määrällä.

Vaihteisto onkin asia, joka tuntuu erittäin selvästi ajossa. Jeepin aski ei enää aiheuta häpeää ja jatkuvaa venymistä. Laatikko vie 250 hevosvoiman tehot tien pintaan ilman suurempaa viivettä, vaikka DSG-laatikoiden sulavuutta siltä ei kannatakaan odottaa.

Koeajoversiossa on 3-litrainen diesel-moottori, joka onkin koko malliston kulmakivi. Suurin osa kotimaahan tuotavista autoista on varustettu tällä väkivahvalla voimanlähteellä, joka kehittää 570 Nm:n väännön ja riittävästi hevosvoimia.

Grand Cherokeeta on tarjolla myös kahdella bensiiniversiolla, joista laimeampi on 286 hevosvoimainen Pentastar V6 – pata.  Suorituskykyä ja miehekkyyttä uhkuva malliston ärhäkin koneversio on 461 hevosvoimainen V8 HEMI. Vääntöä 6,4-litrainen bensiinimoottori kehittää 624 Nm.

HEMI rankaisee

Perinteikkäällä kasilla varustettu HEMI-versio rankaisee ostajan kukkaroa siihen malliin sekä ostohetkellä että tankkauspisteellä, että sellaisia ei varmaan tulla juuri näkemään Pohjolan teillä. Lähtöhinta SRT-mallisella Jeepillä on karvan alle 150  000€.

Vaikka dieselkäyttöinen kutoskone ei tarjoakaan räjähtävää kiihtyvyyttä, riittää hyvä vääntömomentti kiihdyttämään Grand Cherokeen 0-100 km/h:n vauhtiin 8,2 sekunnissa. Se on kookkaalle ja maastokelpoiselle autolle mukava lukema.

Jeepistä ei puutu miehekkyyttä tai majesteettista tunnelmaa. Summit-varusteltu Grand Cherokee tarjoaa mukavuutta, laatua ja salonkikelpoista viimeistelyä, jota harvoin tapaa Amerikkalaisvalmisteisissa maastoautoissa.

Osasyynä tähän lienee varmasti Fiatin yhdistymisen Chryslerin kanssa. Amerikkalaisen ja eurooppalaisen autonvalmistusperinteen yhteensulautumisen ansiosta kuvioon on tullut kauneutta, jota tuskin olisi läsnä ilman Fiatin panostusta.

Hienostunutta miehekkyyttä

Malliston kookkain Jeep onkin samaan aikaan hienostunut ja miehekäs laite. Kokonsa puolesta Grand Cherokee laittaa kampoihin X5:lle, Audi Q7:lle ja Range Roverille, eikä parhaiten varusteltu versio jää jälkeen fiiliksessä tai viimeistelyssäkään.

Summit-malliin on lähtökohtaisesti ladattu kaikki mitä autoltaan saattaa toivoa. Perusjuttujen lisäksi etuistuimet ovat ilmastoidut ja ohjauspyörä lämpiää tarvittaessa. Lisäksi vakionopeudensäädin ja valot ovat adaptiivisia.

Grand Cherokeen mittaristo on vedelty kokonaan uusiksi ja kiekkakellon ja lämpötilamittarin väliin saa heijastettua haluamansa informaation kulutuslukemista ja nopeudesta auton kallistuskulmaan ja navigaatioon. Valinnan ja säätämisen varaa siis piisaa loputtomiin.

  • Array
  • Array
 

Kelillä kuin kelillä

Valintoja riittää myös alustan ja moottoriohjauksen suhteen. Ajotiloja on viisi: auto, lumi, muta, hiekka ja kivikko. Jokaiselle alustalle on oma asetuksensa sen mukaan mitä mikäkin olosuhde autolta vaatii.

Maastossa 2400 kiloa liikkuu sulavasti ja ilmajousilla maavaraa löytyy parhaimmillaan 28,7 senttiä. Grand Cherokeen ulkoiluttaminen maastossa tarjoaa yllätyksiä, sillä komeasti muotoillun ja kookkaan auton ei uskoisi selviytyvän kovinkaan kummoisista olosuhteista.

Ennakkoasenteet ovat kuitenkin väärässä, sillä Jeep etenee haastavissa maastoissa kevyesti. Grand Cherokee ei tietenkään ole täysiverinen maasturi, jolla voi ajaa armeijan hyötyajoneuvojen tapaan, mutta erilaisella rengastuksella kuskin kantti varmasti loppuu ennen auton ominaisuuksia.

Useimmat katukäyttöön tarkoitetut maasturit jäävät vertailussa Jeepin kanssa kakkoseksi. Maavaraa on riittävästi ja vetokykyä ruhtinaallisesti. Jarrullisen kärryn painoraja on 3325 kiloa eli Grand Cherokee heilahtaa sen suhteen uudelle tuhannelle.

Mahdoton olla pitämättä

Ilmajouset myös tekevät kyydistä mukavaa alustalla kuin alustalla, vaikka esimerkiksi Audin vastaavaan järjestelmän tasolle se ei mukavuusmielessä ylläkään. Kovemmassa kyydissä jousitus kolisee, mutta kadulla meno on hiljaista.

Grand Cherokee on auto, jota on mahdoton olla rakastamatta. Suurikokoinen maastoauto on kuin kotonaan kaupunkiliikenteessä, mutta todella elementtiinsä se pääsee niillä kohdin kun crossovereiden matka tyrehtyy mahdottomiin olosuhteisiin.

Jeep on salonkikelpoinen räyhääjä, jolla voi ajaa suuryrityksen hallituksen kokoukseen, mutta käydä ensi roiskuttamassa mutavelliä tiettömillä taipaleilla.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: luonne, tunnelma, viimeistely, varustelu, vaihteisto, maasto-ominaisuudet

Parantamisen varaa: alustan kolina maastossa

Tekniset tiedot:

Moottori: 6-sylinterinen, 2987 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 250 hv (184 kW) / 4000 rpm
Vääntö: 570 Nm / 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  8,2 s
Huippunopeus: 202 km/h
Vaihteisto:  8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 7,5 l / 100 km
Päästöt: 198 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4492mm/1843mm/1792mm
Paino: 2403 kg
Hinta (3,0 CRD Summit): 98 990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Jeep Grand Cherokee
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show