Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa - Article - Nettiauto

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Koeajot 05.04.2021

Jeep Renegaden hybridiversio nostaa karskin katumaasturin potentiaalin entistä korkeammalle.

Vahvasti Eurooppalaistunut Jeep on alkanut toden teolla sähköistämään mallistoaan. Tätä nykyä ikonista Jeepiä saa entistä laajemmin myös voimalinjalla, joka haastaa polttomoottorit.

Jeep Renegade kehitettiin täsmäaseeksi markkinoille, joissa ostajista kisaavat kompaktit katumaasturit. Renegade on siis suora kilpailija vaikkapa Nissan Qashqaille, Opel Mokkalle, VW T-Rocille, Toyota CH-R:lle ja Skoda Karoqille.

Kilpailijoistaan Renegade poikkeaa karskimmalla ulkonäöllään, sillä pikku-Jeepistä löytyy aimo annos maasturitunnelmaa. Maasturimaisin osuus on toki ulkokuoressa ja etenkin pyöreissä etuvaloissa ja laatikkomaisessa ulkokuoressa.

Siinä missä Renegadessa on maasturimaista karskiutta, on modernimpaa muotokieltä arvostavalle tarjolla sisarmalli Compass. Voimalinja ja peruskokoonpano on molemmissa yhteneväinen. Persoonat poikkeavat kuitenkin isosti.

Renegade tuli markkinoille jo vuonna 2014, mutta facelift muutti pienen katumaasturin muotoja modernimpaan suuntaan. 4XE:n juuret ovat tuossa parin vuoden takaisessa mallissa, mutta 4XE tarjoilee eroavaisuuksia tekniikassa.

180 hv + sähköt

Array

4XE:n pääasiallisena voimanlähteenä toimii versiosta riippuen joko 130 tai 180 hevosvoimainen bensiinimoottori. Bensakone on 1,3-litrainen ja nelisylinterinen turboahdettu pieni voimanpesä, jonka tehontuottoa on lisäämässä 60 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori.

Jeepin tapauksessa polttomoottori käyttää etupyöriä ja sähkömoottori takapyöriä. Taka-akselille sijoitettua sähkömottia ruokkii 11 kWh akkupaketti, josta riittää valmistajan ilmoituksen mukaan mehuja jopa 50 kilometrin matkalle.

Vaikka sähkömoottorilta loppuisi voima, ei Jeep muutu kertaheitolla pelkäksi etuvedoksi, vaan polttomoottori toimii sähkömoottorin generaattorina. Jeepin yhteisteho on 240 hevosvoimaa, joiden ansiosta Renegade 4XE on rivakka laite kiihtymään. 0–100 km/h suoritetaan seitsemässä sekunnissa.

On hieman yllättävää lukea Jeepin teknisistä tiedoista vaihdelaatikon olevan kaksoiskytkimellisen, sillä se tuntuu enemmän perinteiseltä automaatilta tai jopa CVT-vaihteistolta. Ehkä syy piilee siinä, että vaihdot ovat laiskanpuoleisia ja kone jää helposti huutamaan korkeilla kierroksilla. Ominaisuus korostuu siksi, että moottorin äänet ovat ohjaamossa melko kovia.

Automaattiaski on selkeä kehityspaikka muuten hyvin toimivassa voimalinjassa. Sähkömoottorin ja bensiinimoottorin yhteistoiminta on varsin sulavaa, mutta suoraan sanoen laatikko saisi hoidella hommansa hieman hienovaraisemmin.

Kevyt ohjaus

Ohjaustuntuma on tehty todella kevyeksi. Sähköinen tehostin tekee ohjaustuntumasta kaupunkivauhdeissa jopa liian kevyen, mikä korostuu jämäkän alustan ansiosta. Jeepin jousitus on todella jämäkän oloinen ja pintakova, mutta jotenkin se ei Renegaden kohdalla häiritse. Ohjaus vain saisi olla samaa paria.

Jeepin ajotilavalinnan pitäisi vaikuttaa ohjaustuntumaan, mutta ero on niin pieni, ettei sitä suoraan sanoen huomaa. Ajotila vaikuttaa kuitenkin moottoriohjaukseen ja vaihteiston toimintaan selkeämmin. Alustaan ajotilat eivät vaikuta.

Renegadessa on itse asiassa kaksi ajotilan valitsinta, joista toinen määrittää sen, mitä käyttövoimaa kulloinkin käytetään. Hybrid-ajotilassa auto käyttää sekä polttomoottoria, että sähkömoottoria, electric-tilassa matkaa suoritetaan pelkällä sähköllä ja e-save-tila puolestaan käyttää pelkkää polttomoottoria ja kerää virtaa akkuun myöhempää käyttöä varten.

E-save-ajotila on tarpeellinen silloin kun kuski haluaa ajaa pelkällä sähköllä vaikkapa kaupunkiolosuhteissa ja hoidella paljon energiaa kuluttavan moottoritieajon polttomoottorin voimin.

Toinen ajotilan valitsin sitten vaikuttaa moottoriohjaukseen ja luistonestoon. Automaattinen ajotila haistelee tien pitoa ja valitsee sopivan reseptin. Sport-ajotila optimoi urheilullisempaa ajamista ja pudottaa luistoneston pois. Snow-tila on nimensä mukaisesti talvikelille ja Sand/Mud tarjoilee optimaalisen pidon hiekalla.

  • Array
  • Array
 

Maastoon vaan rohkeasti

Renegadessa on Jeepin DNA, minkä vuoksi siitä löytyy nopea ja hidas alue. Hitaalla alueella pärjää helpommin maastossa ja maastoon myös sähköinen voimalinja sopii paremmin kuin hyvin. Liukkaassa ja lumisessa maastossa Jeep on kuin kotonaan.

Katumaasturimallisesta Renegadesta löytyy myös sähköinen lukko, joka pitää kaikki neljä pyörää pyörimässä 15 km/h vauhtiin saakka. Nämä ovat ominaisuuksia, joita ei oikeastaan olettaisi löytyvän tällaisesta katujen cowboysta.

Eurooppalaistumisesta on myös kiistattomia hyötyjä, sillä varustelu on kattavaa. Renegadesta löytyy mukautuva ja perinteinen vakionopeudensäädin, kuolleen kulman varoitin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus ja mm. Apple CarPlay.

Kehitettävää löytyy tältäkin saralta, sillä esimerkiksi navigaattorin käyttäminen on niin sekavaa, että mieluummin tulee käytettyä puhelimen omaa navisovellusta.

Kokonaisuutena Jeep Renegade 4XE jää vahvasti positiiviseksi kokemukseksi. Siinä on aimo annos persoonaa ja katumaasturipiireissä poissaolollaan loistavaa kapina-asennetta. Renegadessa yhdistyvät uuden ajan voimalinja ja vanhan liiton maasturifiilis kokonaisuudeksi, joka riisuu aseista.

Tuomas Rajala

Kehuja: fiilis, karski ulkonäkö, voimalinjan toiminta, varustelu

Parantamisen varaa: vaihteiston toiminta, hankala navigaattori

Jeep Renegade 4XE

Moottori: 4-sylinterinen, 1398 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho: 240 hv (177 kW)
Vääntö: 330 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 28 g/km
Akun kapasiteetti: 12,8 kWh
Mitat (pit/lev/kork): 4642mm/1799mm/1437mm
Tavaratila: 470 l
Hinta alkaen: 33 331€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Jeep Renegade
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?