Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen - Article - Nettiauto

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Play video
Koeajot 23.06.2020

Renegade on Jeepin pienin automalli, joka rynnistää kisaamaan katumaasturiluokkaan.

Jeep Renegaden vahvuudet kaupunkimaasturikilpailussa ovat ehdottomasti ulkonäössä ja fiiliksessä. Se tuo muuten varsin tylsään luokkaan kaivattua terävyyttä ja rouheutta.

Jeep tunnetaan ennen kaikkea maasturivalmistajana ja sen ikonisin automalli on Wrangler. Vuonna 1986 markkinoille tuotu pikkumaasturi on tullut tunnetuksi monen TV-sarjan ja elokuvan myötä. Yksi suosituimmista lienee Ihmemies, jossa Richard Dean Andersonin esittämä McGyver ajeli järisyttävän viileällä maastoautolla.

Wrangerin sukupuu juontuu epäsuorasti toisessa maailmansodassa käytettyyn Jeep CJ:hin. Vaikka yhtäläisyyttä ei virallisesti ole olemassa, ei ole epäselvyyttä, etteikö tämä pitäisi paikkaansa, sillä Wrangler muistuttaa niin kovin CJ:tä.

Eräänlaiseksi sukulaiseksi voidaan laskea myös city-malli Renegade. Mutta lähinnä ulkonäöllisesti, sillä mikään maastoauto se ei ole. Mukana on kuitenkin aimo annos CJ:tä ja Wrangleria. Pyöreät etulyhdyt, kohti korkeuksia pystysuoraan kohoava maski ja pystysuuntaisen ilma-aukot.

Näyttää maastoautolta, mutta…

Array

Renegadessa on paljon tuttua ja siksi se yhdistyy monen päässä maastokelpoiseksi peliksi. Koeajon aikana useampi renkaanpotkija kävi toteamassa kyseessä olevan ”varmasti aika hieno peli maastossa”. Jouduin toteamaan asian olevan toisin.

Vaikka Renegade ei ole millään tapaa maastoauto, on se sitäkin tunnelmallisempi kaupunkipeli. Etuvetoisena maastoon ei kyllä ole asiaa, mutta kyllä edestä vetävällä ”pikkumaasturilla” ajelee hyvin ainakin helpommat mökkitiet.

Renegadesta on toki tarjolla myös nelivetoinen versio 4xe. Tuolloin bensiinimoottorin rinnalle tulee ahkeroimaan sähkömoottori, joka luovuttaa voimansa takarenkaille. Bensiinimoottori operoi edelleen eturenkaita. Tällä kokoonpanolla maastokelpoisuus nousee kohisten, mutta maastoautosta ei edelleenkään kannata puhua.

Etuvetoversion moottoreita on kaksi: 1,0- ja 1,3-litrainen. Molemmat ovat bensiiniturboja, joista otetaan irti joko 120 tai 150 hevosvoimaa. Moottorit ovat tuttuja muiden Fiat-Chrysler-autojen nokalta ja ne toimivat hyvin myös Jeepin voimanlähteinä.

Koeajoversion automaattivaihteisto on kelvollinen, mutta ei yllä kaikkein parhaimpien automaattiaskien tasolle. Vaihteisto nykii välillä kummallisesti, eikä tunnu löytävän sopivaa pykälää. Onneksi vaihdot hoituvat pääasiassa varsin mallikkaasti.

  • Array
  • Array
 

Mukavasti tilaa

Sisätiloiltaan Renegade on hyvä ja ohjaamon korkeus luo lisää tilantuntua. Sen ohjaamossa tuntee olevansa suuremmankin auton ratissa. Vastaavaa fiilistä ei kovin usein katumaastureiden ohjaamossa synny.

Ohjaamo on yhdistelmä maastoautomaista karskiutta ja modernia tunnelmaa. Mittariston keskeltä löytyy digitaalinen näyttö, mutta tyyliltään ja toiminnaltaan se ei ole markkinoiden kirkkainta kärkeä.

Keskikonsolin näyttö ei sekään vakuuta, sillä käyttökokemus on sekava ja jättää kyllä paljon parantamisen varaa. Esimerkiksi mediasoittimen löytäminen on työn ja tuskan takana, eikä viikon koeajon aikana selvinnyt, onko autossa navigaattoria vai ei.

Teknisesti Jeep ei ole aivan samalla tasolla hulppeimpien eurooppalaisten ja korealaisten kanssa, mutta puutteensa se korjaa tunnelmalla ja rouhealla ulkonäöllä. Persoonaa Jeepistä ei uuvu ja automaailmassa se usein ratkaisee pelin. Ja hyvä niin.

Katso myös videoarvio jutun alusta. 

Tuomas Rajala

Kehuja: tyyli ja tunnelma, ponnekas pikkumoottori, persoonallinen vaihtoehto

Jeep Renegade 1.3 150hv T4 DCT FWD Limited Plus:

Moottori: 1332 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 150 hv (110 kW) @ 5500 rpm
Vääntö: 270 @ 1850 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 9,4 s.
Huiput: 196 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,7 l / 100 km
CO2 päästöt: 152 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4236mm/1805mm/1667mm
Koeajoauton hinta: 32 710€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Jeep Renegade
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show