Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Käsityötaidosta tunnetun Lexuksen mallistossa on käynnissä sähköistymisen murros

MAINOS Jutut 27.10.2022

Lexus tunnetaan tinkimättömästä laadusta, joka säilyttää arvonsa. Uudessa Tampereella sijaitsevassa myymälässä pääsee tutustumaan laajasti Suomessa myytäviin malleihin.

Kaupallinen yhteistyö: Toyota Autotalot

Lexus on todellinen premium-auto, jonka hiottu olemus luo ajokokemuksesta ylellisen. Laadun tae on ainutlaatuinen tuotantoketju.

“Tehtaalla on jokaisella tuotantolinjan työpisteellä Andon-hätäjarru, josta vedetään, jos autossa on mitään huomautettavaa. Jos hälytystä käytetään kahdesti, niin koko tuotanto pysähtyy, jotta ongelma saadaan varmasti kuntoon”, Lexuksen tuotevastaava Teemu Hult kertoo.

“Autenttisuus syntyy lisäksi käsityön määrästä. Tikkaukset, kangaslaskokset ja monet muut yksityiskohdat tekevät koneen sijaan huippukoulutetut artisaanimme eli Takumi-mestarit jopa vuosikymmenten kokemuksella.”

Omaleimaista designia pääsee ihastelemaan nyt uudessa myymälässä, joka on auennut tänä vuonna Tampereelle.

Entistä sporttisempi muotoilu erottuu massasta

Array

Muutama vuosi sitten Lexuksen suunnittelija vaihtui, minkä ansiosta autojen ulkonäkö on nyt entistä näyttävämpi ja urheilullisempi. Erottuvan desiginin on kuitenkin puhuteltava monenlaisia autoilijoita.

“Muotoilussa kiinnitämme paljon huomiota käytettävyyteen. Auton pitää toimia sisältä ja ulkoa. Esimerkiksi hallintalaitteet sijoitetaan luonteviin paikkoihin helposti saataville”, Hult kertoo.

Muotoilun ja mukavuuden lisäksi suunnittelua sanelee vahvasti turvallisuus. Turvaominaisuuksia kehitetään jatkuvasti lisää.

“Uusimmassa crossoverissa matkustajan ovi ei aukea, jos kuolleesta kulmasta on tulossa joku. Tällaiset pitkälle mietityt toiminnot ovat Lexuksen ytimessä.”

Hybridien suosio raivaa väylää sähköistymiselle

Teemu Hult kehuu Tampereen uuden myyntipisteen kattavuutta. Liikkeessä on erillinen showroom, ja lähes kaikki Suomessa myytävät mallit ovat nähtävillä Tampereella. Tutustuttavana on sekä uusia että vaihtoautoja.

Tällä hetkellä suurin kiinnostus kohdistuu itselataaviin täyshybrideihin sekä sähköautoihin. Lexuksen uusin malli on katumaasturi NX, jonka saa plug-in-hybridinä tai itselataavana. Tilava ja tukeva ajokki sopii paljon ajettavaksi ykkösautoksi.

Malleista suurin, plug-in-hybridi RX on osoittautunut suosituksi suomalaisten keskuudessa. Ensimmäinen täyssähköauto RZ on tämän syksyn uutuus, auton ennakkotilaukset alkavat loppuvuodesta 2022.

“Tekniikkaa kehitetään kovalla vauhdilla, ja tavoitteena on täysin sähköinen mallisto vuoteen 2035 mennessä”, Hult sanoo. “Isosta RZ:sta laajennetaan pienempiin sähköautomalleihin.”

Pitkät toimitusajat puhuttavat koko autoalalla. Esimerkiksi itselataavia hybridejä ES ja UX ei tarvitse odottaa muutamaa kuukautta kauempaa.

“Juhlavan kokoinen ES on suosittu taksikäytössä. Kompaktimpi crossover UX on näppärä kaupunkiauto, joka kelpaa myös maantielle”, Hult kertoo. “Kumpikin on mahdollista saada alle jo alkuvuodesta.”

  • Array
  • Array
 

Piirun verran parempaa palvelua

Lexuksen liikkeessä ilmapiiri on vieraanvarainen ja asiakkaiden toiveisiin perehdytään huolella.

“Voimme suunnitella yhdessä virtuaalisesti kokonaisuuden lisävarusteita ja pintoja myöten”, Hult kertoo. “Verhoilumateriaalit ovat esillä paikan päällä. Oman tulevan auton pääsee kokemaan mahdollisimman tarkasti.”

Erityisesti voimalinjat herättävät sähköistymisen myötä pohdintaa.

“Varsinkin koeajon jälkeen autoilijalla on usein kysymyksiä. Käymme perusteellisesti mietinnät läpi, oli kyse sitten akkutekniikasta, rangesta tai auton lataamisesta.”

Sähköautoihin saa ostettua latausaseman auton yhteydessä, ja halutessa myyjä ohjeistaa asennuksen tilaamiseen.

Jälleenmyyntiarvo pysyy hyvänä

Hult nostaa pikkutarkan käsityön ohella erottuvaksi piirteeksi autojen vähävikaisuuden. Laadukkaan tuotannon ansiosta Lexus tunnetaan autona, jonka kanssa pärjää perushuolloilla. Se näkyy myös jälleenmyyntiarvossa.

“Arvonalenema mietityttää aina autoa hankkiessa. Lexus säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa, autoliikkeet hankkivat käytettyjä yksilöitä mielellään. Vanhemmatkin mallit ovat turvallisia ostaa, koska korjauskustannukset pysyvät kohtuudessa", Hult kertoo.

Merkkiuskollisuus selittyy hyvillä kokemuksilla – auto pysyy kunnossa ja ajaminen on nautinto.

“Lexus on tehty niille, jotka haluavat erottua massasta, arvostavat käsityötaitoa ja nauttivat huolettomasta auton omistamisesta”, Hult summaa.

Tutustu Lexus-mallistoon >>

Tutustu Tampereen uuteen Lexus-myymälään >>

Comments

For sale - Lexus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.