Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW - Article - Nettiauto

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

Koeajot 18.08.2011

Opel Astran 60 000 kilometrin käyttötesti sujui kaksijakoisissa tunnelmissa. Auton ominaisuudet ovat monessa suhteessa kiitettäviä, mutta valitettavasti käyttötestiautomme ei ollut kaikkein laadukkain tehtaan linjalta tullut yksilö.

Testiin päätettiin pyytää Astra uudella 1,4-litraisella, 103 kilowatin tehoisella turbomoottorilla. Se korvaa Opelin mallistossa vapaastihengittävän 1,8-litraisen ja on merkin ensimmäinen pieni ahdettu bensiinimoottori sekä ensimmäinen nykysuuntauksen mukainen downsizing-sovellus.

Varustetasoksi valittiin Sport, jonka merkittävimpiä ominaisuuksia ovat urheilulliset etuistuimet, 17-tuumaiset pyörät, sähkötoiminen seisontajarru, kaksialueinen ilmastointi ja ajotietokone. Perushinta tälle autolle oli testin alkaessa 24 475 euroa.

Lisävarustelistalta poimittiin 1 669 euron hintainen Premium-varustepaketti. Se sisältää älykkäät, kuviotaan ajotilanteen mukaan muuttavat AFL-ksenonajovalot, joihin kuuluu myös kaukovaloautomatiikka. Halusimme tutkia tässä autoluokassa vielä harvinaisen varusteen toimivuutta kotimaisissa olosuhteissa.

Lisäksi pakettiin kuuluvat pysäköintiavustimet edessä ja takana, sähköisesti taittuvat taustapeilit ja takaovien sähköikkunat.

Opel Astran käyttötestistä jäi kaksijakoinen jälkimaku.

Auto on monessa suhteessa erinomainen tuote. Sen ajettavuus sai testin kuluessa käytännössä pelkkää kiitosta.

Ohjaus on tunnokas, kulku on suuntavakaata, ja jousitus tarjoaa isomman auton tuntua.

Vaikka huollontarve on periaatteessa vähäinen, korjaamolla Astramme kuitenkin vieraili tarpeettoman usein.

Jo testin alussa hämmästeltiin moottorin voimattomuutta ja satunnaista nykimistä alakierrosalueella.

Auto vietiin 9937 km:n kohdalla MetroAuto Viikin Opel-huoltoon tutkimuksiin, mutta vikakoodeja ei löytynyt, eikä huollossa vaivauduttu asiaan perehtymään syvällisemmin.

Voimattomuudesta valitettiin korjaamolle vielä kahdesti, sillä 24 782 km:n kohdalla tehty ohjelmistopäivityskään ei auttanut.

Mittasimme sen jälkeen omalla testerillämme OBD-liitännästä ajon aikana ahtopaineen kehittymistä. Paine kyllä nousi luvattuun 0,9 baariin, mutta täydellä kaasulla 1 850 r/min kohdalla paine oli 0,5 baaria ja nousi hyvin hitaasti. Jotain hämärää ahtimessa tai sen ohjauksessa siis oli.

Käyttötestissä on kuitenkin tapana toimia tavallisen asiakkaan tavoin, ja asiasta valitettiin jälleen 30 000 km:n huollossa. Kun LänsiAuto Magneetin huolto ilmoitti, että kyseessä on ominaisuus eikä vika, katsoimme että kaikki voitava on asian hyväksi tehty ja tähän on tyytyminen.

Huoltamoissa ei selvästikään ollut intoa tai aikaa paneutua asiaan, sillä minkään huollon yhteydessä autoa ei koeajettu paria kilometriä pidempään.

Käyttötestimme perusteella Astraa on ominaisuuksiensa perusteella helppo suositella, tosin tietyin varauksin. Se on miellyttävä matkakumppani, mutta samalla on oltava valmis sietämään pieniä häiriöitä.Tiivistelmä TM:n artikkelista 14/2011


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Comments

For sale - Opel Astra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show