Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Käyttötestissä Volkswagen Polo 1,6 TDI Comfortline - Article - Nettiauto

Käyttötestissä Volkswagen Polo 1,6 TDI Comfortline

Koeajot 08.03.2011

Vuoden Autoksi 2010 valittu Volkswagen Polo sai reilun vuoden aikaa näyttää kyntensä myös 60 000 kilometrin käyttötestissämme. Kokemukset olivatkin pääosin positiiviset, ja tuoreella 1,6-litraisella turbodieselillä varustettu Polo asetti uudet pohjat kilometrikohtaisille käyttökuluille.

Volkswagen Polon käyttötesti eteni maantiepainotteisesti kaikkiaan 24 kuljettajan voimin. Testikilometrit tulivat täyteen 425 vuorokauden jälkeen, keskimäärin 141 km:n päivävauhdilla.

Ajo-ominaisuuksissa auto on asetettu turvallisen ja varman puolelle, ja jokaisesta ominaispiirteestä huomaa, etteivät ne ole syntyneet vahingossa. Auto on perusteellisesti suunniteltu mutta tietenkin pienten autojen kustannusrajoitteet huomioiden.

Pikkuautojen rintamalla Polon ja etenkin sen 1,6-litraisen turbodieselin kanssa joutuu kukkaron nyörejä kyllä avaamaan keskimääräistä enemmän, eikä diesel ole välttämättä suomalaisten Polo-kuljettajien ykkösvalinta. Siinä kuitenkin yhdistyy saumattomasti joka tilanteeseen riittävä suorituskyky ja elämää monellakin tavalla helpottava taloudellisuus.

Pisin tankkausvälin matka oli tasan 1000 kilometriä, joka syntyi pienellä venytyksellä mutta silti helposti. Pienen kulutuksen varjopuoli on heikko lämpeneminen, mutta siihen pitäisi löytyä suunnittelupöydältä muitakin ratkaisuja.

Auto oli myös teknisesti täysin ongelmaton. Takalasin pyyhkimen sulakkeen vaihtoa ei voi laskea ongelmaksi, varsinkin kun se aiheutui todennäköisesti käyttövirheestä.

Kilometrejä kohden laskettavissa käyttökustannuksissa Polo otti uuden TM Käyttötestien kärkituloksen jättäen jälkeensä kaksi bensiinihybridiäkin. Tässä etuna tietenkin oli, että suurin osa käyttötestin kilometreistä syntyy maantie- tai moottoritieajosta. Lisäksi laskennallinen vuosikertymä kilometreille on kohtuullisen korkea 20 000 km/v, mikä pienentää dieselmoottorin käyttövoimaveron vaikutusta.

Neljä aikuista matkustaa kyllä Polossa kohtuullisen mukavasti, mutta pitkän viikonlopun lomamatkalle tavaratilaa riittää vain kahdelle. Jos mukaan otetaan esimerkiksi hiihtovarusteita, alkaa jo kahdellakin aikuisella tehdä tiukkaa.

Suurella kuormalla huomataan nopeasti myös auton ärsyttävin yksittäinen outo ominaisuus. Pehmeähkö jousitus sallii auton niiata maanteiden montuissa tai yli-innokkaassa kaarreajossa niin alas, että eturoiskeläpät ottavat tiehen kiinni.


Tiivistelmä TM:n 3/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Comments

For sale - Volkswagen Polo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show