Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kia Carens: Kyytiä seitsemälle

Koeajot 22.07.2013

Kia Carens tarjoaa tyylikkäästi muotoillulla tila-autollaan hyvän vaihtoehdon 7-paikkaisten autojen suppeille markkinoille.

Autokaupoilla seitsenpaikkaisuus on asia, joka rajaa kertaheitolla 95% markkinoilla tarjolla olevista automalleista tyystin pois. Minibussien lisäksi tarjolla on onneksi myös henkilöautomaisempia vaihtoehtoja.

Seitsemänpaikkaisuus ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, että auto tarjoaisi hyvät matkustustilat seitsemälle aikuiselle ja tavaroille. Useimmissa tapauksissa kaksi lisäpaikkaa ovat lähinnä tilapäiseen kuljetukseen ja perheen pienimmille. 

Kompakteimmillaan seitsemän istuinta ahdetaan keskikokoiseen perhefarmariin, jolloin kolmannen penkkirivin istuimet ovat suoraan sanoen onnettomia. Kaksi lisäpenkkiä käännetään esiin takakontin lattiasta, mikä tarkoittaa samalla takakontin tilan supistumista muutaman sadan litran kokoiseksi. 

Lisäpenkeille mahtuu hätätilassa myös aikuinen

Array

Kia Carens on seitsenpaikkaisten autojen kastissa pienikokoisimpien joukossa, mutta sisätiloiltaan sen on kohtuullisen tilava. Jos sitä vertaa vaikkapa Toyota Versoon, Opel Zafira Toureriin tai Nissan Qashqai+2:een, ovat Carensin sisätilat positiivinen yllätys. 

Kaksi viimeistä penkkiä vetävät sisäänsä pienellä järjestelyllä myös aikuisen, mutta kovin pitkiä matkoja ei kolmannella penkkirivillä voi kuvitella tekevänsä. Ja riittävän jalkatilan saavuttaminen tarkoittaa tilan varastamista kahdelta ensimmäiseltä riviltä. 

Lapsiperheen käytössä Kia Carensin kompastuskivi ovat luonnollisesti lastenistuimet ja niiden vaatima tila. Tilanne on sama lähes jokaisessa 7-paikkaisessa perheautossa, pois lukien Chrysler Grand Voyagerin kokoluokka, joka on Carensia huomattavasti suurempi. 

Sisätilat hyvin muunneltavissa

Chryslerin ja vaikkapa VW Caddy Maxin kokoluokan autot ovatkin ensimmäisiä, joiden sisään mahtuu seitsemän matkustajan lisäksi myös kohtuullinen määrä matkatavaraa. Mitään minibussin veroisia ratkaisuja eivät nekään tietysti ole. 

Kaikkien seitsemän paikan ollessa käytössä Carens ei siis tarjoa kovinkaan kummoista tavaratilaa, mutta jo kuuden istuimen kanssa tilanne on parempi. Sisätiloja on helppo muunnella mielensä mukaan ja kuuden istuimen kanssa mukaa mahtuu jo enemmän tavaraa.

Suurempaa tilantarvetta ajatellen Carensin penkit saa kaadettua kuskin paikkaa lukuun ottamatta takaiseksi tilaksi. Mukaan mahtuu siis pidempiäkin kuljetuksia ja tilaa saa aikaan mukavasti.

Ulkokuori kunnossa

Muotoilultaan sisätilat noudattavat konsernin muista automalleista tuttua linjaa ja kokonaisuus on tyylikäs. Myös hallintalaitteet on sijoitettu hyvin ja monitoimiratista saa ohjattua kaikkia tärkeimpiä toimintoja äänentoistosta vakionopeudensäätimeen. 

Mukavien sisätilojen lisäksi myös ulkokuoren linjat ovat kunnossa. Eteläkorealaisvalmistaja on tehnyt kovaa kehitystyötä pysyäkseen Eurooppalaisten ja japanilaisten kelkassa ja tässä on kieltämättä onnistuttu hyvin. 

Carens on ulkoisilta mitoiltaan massiivinen, mutta koppimaisuus on onneksi saatu veistettyä minimiin. Etupuskurista auton puoliväliin maltillisesti nouseva linja tekee Kiasta sulavalinjaisen ja hukkaa tila-automaisuuden minimiinsä.

  • Array
  • Array
 

Bensaversio on säyseä

Kian moottorivaihtoehdoista löytyy kolmea eri diesel-versiota ja yhtä bensiiniversiota. Dieseleiden tehot vaihtelevat 115-136 hv:n välillä. Vääntölukemat vaihtelevat 260-330 Nm:n välillä. Bensiiniversio on 135 hevosvoimainen ja 1,6-litrainen.

Koeajoauto on varustettu malliston ainoalla bensamoottorilla, eli 1,6-litraisella EcoDynamics –mallilla, jonka teholukemat jäävät kovin maltillisiksi.  135 hevosvoimainen moottori vääntää ainoastaan 164 Nm:n edestä, mikä on isokokoiselle autolle vähän.

Vaisuista lukemista huolimatta moottori riittää kuljettamaan autoa yllättävän kevyesti. 

Ongelmia syntyy vasta maantienopeuksissa ja painavammalla lastilla. Täydellä kuormalla vääntömomentti jää auttamatta liian vähäiseksi. 

Erityisesti ohitustilanteissa se vaatii melkoisen ronskia huudattamista, eikä kovemmatkaan kierrokset saattele autoa kovin päätä huimaaviin kiihdytyksiin. 0-100 km/h taittuu reippaassa 11 sekunnissa, eikä tilanne ole parempi aloitettaessa 80 km/h:n vauhdista. 

Äänekäs karkealla asfaltilla

Suunnitelmallisuus kuitenkin paikkaa vaisua kiihtyvyyttä ja parempaa suorituskykyä arvostaville on tarjolla paremmin vääntäviä diesel-verisoita. Pienellä bensakoneellakin kyllä pärjää jos lastia ei ole liiaksi.

Maantieajossa rengasmelu yltyy paikoin turhan kovaksi. Moottorin äänet on saatu eristettyä tehokkaasti, mutta erityisesti karkeammilla asfalttipinnoilla renkaiden ääni kantautuu ohjaamoon. 

Hinnaltaan Carens-mallisto alkaa 7-paikkaisena 28 000€:sta, mikä on kokoluokassaan maltillinen hinta. Edullisin malli on varustettu juuri 1,6-litraisella bensakoneella, jonka kanssa kyllä pärjää arkiajossa kohtuullisen hyvin. 

Enemmän tehoa kaipaavien ja pääsääntöisesti suuremmilla lasteilla ajavien kannattaa harkita tehokkaamman ja paremmin vääntävän diesel-koneen hankkimista. Pienen bensakoneen jatkuva huudattaminen saattaa nimittäin kysyä pidemmän päälle hermoja.

Laadullisesti Kia kilpailee samalla viivalla perinteikkäämpien autovalmistajien kanssa, vaikka laatueroa on edelleen markkinoiden kalliimpien valmistajien kanssa. Mutta hintaluokassaan se antaa kovan vastuksen muille.

Tuomas Rajala

Kehuja: hinta-laatu –suhde, sisätilojen muunneltavuus, ulkonäkö

Parantamisen varaa: rengasmelu, moottorin tehottomuus maantiellä

Tekniset tiedot:

Hinta alk.: 27 990€
Moottori: 4-sylinterinen, 1591 cm3 bensiinimoottori
Teho: 135 hv (99 kW) / 6300 rpm
Vääntö: 164 Nm / 4850 rpm
Kiihtyvyys 0-100km/h: 11,3 s.
Huippunopeus: 185 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,4 l / 100 km
CO2 päästöt: 149 g/km
Mitat (pit. /lev. /kork.): 4525mm / 1805mm / 1805mm
Paino: 1408 kg
Tavaratila: 492 litraa
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Kia Carens
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.