Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kia Soul Turbo – Tanssii turbon kanssa

Koeajot 13.05.2017

Kian pienempi katumaasturi Soul saa nimensä mukaista sielukkuutta, kun koneen kylkeen pultataan ahdin. Myös ajettavuutta on hiottu tehojen mukaiseksi.

Kia Soulin ulkonäkö jakaa mielipiteitä selvästi, siitä joko tykkää tai sitten ei. Korimalli on periaatteessa hyvin pelkistetty, mutta kuitenkin todella persoonallinen. Omaan silmään Soul on aina näyttänyt rauhallisen sympaattiselta, eikä raivokasta tehomoottoria ole edes osannut kaivata tällaiseen automalliin. Ennen kuin nyt.

Turbo-mallista näkee jo ulkoapäin, että steroideja on nautittu pelkän aamupuuron lisukkeeksi. Leveämpi etupuskuri, jonka alakulmiin on upotettu pyöreät sumuvalot hieman takavuosien Subaru WRX:n tyyliin, tekevät keulasta hyökkäävämmän näköisen. 18” vanteet, pakoputki kahdella ulostulolla ja punaiset tehosteraidat helmoissa kertovat paketin sisältävän muutakin kuin pelkästään sitä mannapuuroa.

Arkipäivän sportti

Array

Soulin uusi sydän on 1,6-litrainen turbomoottori, joka tuottaa tehoa 204 hevosvoimaa. Tehomäärä ei varsinaisesti mitään urheiluautoa Soulista vielä tee, mutta tunnelma soveltuu hyvin arkiseen sporttailuun. Lupausten mukaan Kia kiihtyy satasen vauhtiin 7,8 sekunnissa, mikä pitävällä pinnalla lienee mahdollista.

Kevään kuivilla, mutta kylmillä asfalttipinnoilla kitkarenkailla kiihdytellessä luistonesto tuntuu tarttuvan toimeen varsin herkästi ja kun se hommiin ryhtyy, kestää tovin ennen kuin se antaa ahtopaineiden taas nousta. Tästä syystä Soul tuntui toisinaan jopa laiskalta varsinkin paikaltaan kiihdyttäessä.

Parhaimpaan kiihtyvyyteen pääsee, kun pienissä nopeuksissa annostelee kaasua ensin varovasti ja runttaa kaasua reilummin vasta kun auto on päässyt kunnolla liikkeelle. Samasta ongelmasta kärsii tosin moni muukin tehokas etuvetoinen. Kesärenkailla ja lämpöisemmällä asfaltilla tilanne on varmasti toinen. Nelivetoisuus olisi selvästi poikaa, mutta sitä ei ainakaan tällä haavaa ole Souliin saatavilla.

Bensaa Soul Haukkasi keskimäärin 8-9 litraa satasella. Määrä ei ole pieni, mutta kulkuhaluihin nähden siedettävä. Tosin tehokasta autoa tulee helposti kengittäneeksi tavanomaista enemmän, varsinkin koeajon puitteissa.

Vakiona kaksoiskytkinautomaatti

Vaihteistona turbo-mallissa on aina 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti, joka toimii pääsääntöisesti moitteetta. Pieniä kauneusvirheitä vaihteiston toiminnassa ilmenee vauhdikkaammassa ajossa, kun laatikolta pyytää pienempää vaihdetta kaasua reippaammin polkaisemalla, esim. mutkan jälkeen kiihdyttäessä.

Tällöin pienemmän vaihteen kytkeytymisessä voi havaita viiveen, joka johtunee ahtopaineen nousun ja vaihteiston aavistuksenomaisesta viivyttelystä. Viive ei tosiaankaan ole pitkä, mutta kuitenkin havaittava. Ominaisuus pienenee, kun ajomoodin vaihtaa sportille, mutta kokonaan se ei kuitenkaan häviä.

Muuten vaihteisto toimii moitteetta, eikä normaalisti ajellessa vaihteiden vaihtumista huomaa muuten kuin kierroslukumittarista. Sen ominaisuudet riittävät hienosti kilpailemaan muidenkin vastaavien markkinoilla olevien laatikoiden kanssa.

Yliherkkä ohjaus

Ajomoodien vaikutukset ulottuvat moottorin kaasunvasteeseen, vaihteiston toimintaan sekä ohjauksen herkkyyteen. Ohjaus on jo normaali-ajotilassa melkeinpä yliherkän tuntuinen. Pienikin ohjausliike johtaa terävään suunnanmuutokseen ja kun soppaan lisätään leveät renkaat ja suomalaiset urat, on eteneminen ajoittain melkoista mutkittelua.

Sport-moodi ei asiaa juurikaan paranna, vaikka ohjaus jäykistyykin jonkin verran. Kääntyilystä tulee ainoastaan vielä hivenen kulmikkaampaa. Kyllä ohjauksen kanssa pärjää, mutta se vaatii kevyen otteen. Jousitus on perusmallia selvästi jämäkämpi, olematta kuitenkaan mikään kivireki.

Maantien terävät tärskyt tulevat kyllä matkustajien tiettäväksi, mutta ei nyt epämukavuuteen asti. Mutkaan kovempaa ajaessa voi huomata korkean korin lievän kallistelun, joka ei kuitenkaan häiritse itse ajamista. Mutkatiellä kurvaillessa meno on siinä määrin sporttisen tuntuista, että kuljettajalle jää iloinen mieli.

Vauraasti varusteltu

Turbo-malli on saatavilla ainoastaan korkeimmalla Beat-varustetasolla. Pakettiin kuuluu mm. lasikatto, keskikonsolin 8-tuuman kosketusnäyttö, puolinahkaverhoilu ja laadukas JBL-äänentoisto subwooferilla ja seitsemällä kaiuttimella. Hauska yksityiskohta on etuovien kajarien ympärillä olevat valorenkaat, jotka muuttavat väriään ja välkkyvät musiikin tahdissa.

Turvallisuuspuolelta löytyy kaistavahti, kuolleen kulman tutka, ja risteävän liikenteen varoitin. Käyttömukavuutta lisää kaukovaloautomatiikka, peruutuskamera sekä avaimeton käynti. Sisätiloissa on erittäin valoisa ja avara tunnelma. Tilaa on joka suuntaa mukavasti niin takapenkillä kuin edessäkin. Iso ansio tästä lankeaa pystyseinäiselle ja korkealle korille, joka ei syö hartia- eikä pääntilaa matkustajilta.

Kiassa istutaan pystyssä ja melko korkealla. Näkyvyys ulos on pääosin hyvä, mutta A-pilarit luovat peilien kanssa lievän katveen etuviistoihin. Ajoasennosta saa muuten oikein hyvän, mutta etupenkkien niskatuet työntyvät omituisen eteen. Kun selkänojan kaltevuus on muuten kohdallaan, hinkkaa takaraivo jatkuvasti niskatukeen kiinni. Sporttiseen tyyliin alareunastaan viistetystä nahkaverhoillusta ratista saa hyvän otteen ja hallintalaitteetkin ovat hyvin käsillä.

  • Array
  • Array
 

Takakontissa ahdasta

Jos on sisätiloissa väljää, niin samaa ei voi sanoa takakontista. Litroissa mitattuna tilaa löytyy perusasennossa 238 yksikköä, mikä ei varsinkaan sisätiloihin suhteutettuna ole häävi määrä. Käytännössä kontin täyttää muutamalla kauppakassilla. Tila laajenee 354 litraan poistamalla lattian välipohjan ja penkit kaatamalla kokoa saa kasvatettua 1367 litraan asti.

Niin hauska auto kuin Soul T-GDI onkin, voi sen suurimmaksi ongelmaksi muodostua hinnoittelu. Soul-malliston halvin, 132-heppainen 1,6-litrainen manuaalimalli maksaa kohtuullisen 20 990 euroa, mutta kun pellin alle laitetaan turbo ja varustellaan hieman, lukee hintalapussa jo 34 990 euroa. Erotusta malleille kertyy siis 14 000 euroa, joten hintaa hevosvoimille tulee melko mukavasti.

Kia Soul Turbo on kokonaisuutena erittäin virkistävä ja hauska ajopeli. Tehoa ja ajo-ominaisuuksia riittää arkikäyttöön hienosti ja pirteä ulkomuoto kääntää katseita liikenteen seassa suhaillessa. Jos siis mielii itselleen massasta erottuvaa pienen perheen sporttiautoa, ei turbotettu Kia Soul ole ollenkaan pöllömpi vaihtoehto.

Sami Puskala

Kehuja: moottori, vaihteisto, ajettavuus, yksilöllisyys, sisätilat

Parantamisen varaa: hinta, ohjaustuntuma

Kia Soul 1,6 T-GDI DCT Beat:

Moottori:  Nelisylinterinen, 1591 cm3 bensiinimoottori
Teho: 204hv (150kW) @ 6000rpm
Vääntö: 265 Nm @ 1500-4500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,8 s.
Huippunopeus: 200 km/h
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti
Vetotapa: Neliveto
Kulutus ( yhd.): 6,9 l / 100km
CO2 päästöt: 156 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4140mm/1800mm/1593mm
Tavaratila: 238 l
Omapaino: 1380 kg
Hinta: 34990€
Sami Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Comments

For sale - Kia Soul
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.