Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Koeajot 06.06.2022

Kia Sportagen uusin painos on tarjolla laajalla kattauksella: bensaturbo manuaalilla ja automaatilla, etuveto, neliveto, kevythybridi, täyshybridi ja ladattava hybridi.

Hieman yllättäen uuden Kia Sportagen hinnastosta löytyy myös dieselvaihtoehtoja, mutta maahantuoja odottaa, että nyt koeajossa oleva ladattava hybridi eli plug-in-hybrid tulee olemaan kaikista suosituin vaihtoehto.

Monista kilpailijoista poiketen Sportagen lataushybridi on aina nelivetoinen.

Kia Sportagea on myyty Suomessa lähes yhtä kauan kuin automerkkiä Kia, joka saapui Suomeen vuonna 2004. Sportagen tuolloin toinen sukupolvi aloitti Suomessa 2005. Suosio on ollut hyvää, vaikka katumaastureiden ja erilaisten crossovereiden tarjonta on kasvanut kohisten viimeiset 15 vuotta.

Pahimmat kilpalijat Sportagelle ovat sisarmerkin Hyundain Tucson, Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan ja Ford Kuga.

Ohjaamo on kuin sähköauto Kia EV6:ssa

Array

Kia kertoo, että se on panostanut uuden brändin ja liikemerkin alla tehtävien autojen muotoiluun, laatuvaikutelmaan ja ajotuntumaan. Tavoitteena on merkin ilmeen lisäksi nostaa merkkikokemusta uudelle korkeammalle tasolle.

Miten se tuntuu sähköauto Kia EV6:n jälkeen toisena uutena Kiana markkinoille saapuvan Sportagen ohjaksissa?

Ohjaamo hyvin samanlainen kuin jo mainitussa EV6:ssa. Kaareva kahden näytön näyttöpaneeli hallitsee ohjaamon näkymää. Ensimmäinen näyttö toimii auton mittaristona, toisesta hoidetaan navia, mediaa ja auton asetuksia. Siitä voi myös seurata hybridijärjestelmän toimintaa.

Eri valikoista löytyy paljon erilaista tietoa. Se täydellinen haltuunotto vaatii kärsivällisyyttä ja opiskelua. Käyttäminen sinänsä on loogista ja sormituntuma sekä reagointi hyvää.

Aja econa tai sporttina sähköllä tai hybridinä

Alhaalta keskikonsolista löytyy kiertokytkin, josta valitaan ajosuunta. Sen takaa löytyy Terrain-kytkin, josta voi valita Sportagen nelivetoajon vaihtoehtoja. Samasta kytkimestä valitaan myös normaalin ajon kahden vaihtoehdon väliltä: Eco tai Sport.

Tämän kytkimen takaa löytyy HEV-namiska, josta voi valita ajaako sähköllä, hybriditilassa vai ladattua sähköä säästellen.

Polttomoottori hörähtää käyntiin myös sähköajotilassa, jos auto on sitä mieltä, että lämmittämistä tai viilentämistä täytyy tehdä eli polttomoottori hoitaa sen puolen. Ladattu sähkö vie autoa eteenpäin. Jos bensaturbon käynnistymisen haluaa estää, täytyy lämmityslaite/ilmastointi kytkeä pois päältä.

GT Line -varustelu löytyy malliston huipulta

Koeajoauton varustetaso on korkein GT Line. Istuimissa on hiukan enemmän toppausta kuin perusjakkaroissa. Ajoasennosta saa muuten hyvän, mutta ohjauspyörään kaipaisin lisää pituussäätövaraa.

Kuskin istuin ei myöskään mene erityisen taaksen, joka jättää hyvin tilaa takamatkustajille. Pitkän kuljettajan jalka jää aika koukkuun, joka on tuttua myös monista kilpailijoista.

Takana on aikuiselle asialliset tilat. Ei ole väljää, mutta mahtuu. Myös korkeussuunnassa, vaikka koeajoautossa on lisävarusteinen kattoikkuna. Takaselkänojien kaltevuutta voi säästää, mutta monikäyttöisyyttä lisäävää pituussuuntaista säätömahdollisuutta ei ole.

Takaselkänojat kaatuvat kolmessa osassa, jolloin keskipaikan voi halutessa käyttää pitkien esineiden kuljettamiseen. Ajoakku on takaistuimen ja tavaratilan alla, silti tavaratila on mukavan kokoinen, valmistajan mukaan 540 litraa.

Takaselkänojat kaatuvat tavaratilan laajennusasentoon kätevästi tavaratilan puolelta kahvoista vetämällä.

Laturilla tuplasti nopeammin sähköä kuin monessa kilpailijassa

Bensaa auton 180-hevosvoimaisen bensaturbon tarpeisiin tankataan kuskin puolelta ja sähköä kartturin puolelta takaa.

Lataamisesta löytyy mersumaisen mukava yllätys, sillä monen Mercedes-Benzin lataushybridin tapaan auton 13,8 kWh ajoakuston saa tyhjästä täyteen nopeimmillaan jopa tunnissa ja 45 minuutissa.

Auton oma laturi on tuplakokoinen verrattuna monen kilpailjan vastaavaan eli 3,6 kW sijaan autoon 7,2 kilowattia tunnissa. Se on iso etu asiointilatureita käytettäessä, sillä kahden tunnin kauppakeskuskäynnillä saa parhaimmillaan akuston täyteen.

Sähköinen kantama jopa 70 kilometriä

Uuden Kia Sportagen WLTP-mittauksella saavutettu sähköinen kantama on 70 kilometriä. Se tarkoittaa, että riippuen olosuhteesta, ajotyylistä ja ajonopeudesta voi Suomen talvessakin päästä sähköllä monia kymmeniä kilometrejä.

Toki hybridijärjestelmä hoitaa automaattitilassa mahdollisimman taloudellisesti liikkumista, että polttoaineen kulutus olisi mahdollisimman vähäistä. Ahkera lataaja pääsee varmasti muutaman litran kulutuksella.

Tässä kohden on hyvä muistuttaa, jos ei aio ladata ladattavaa hybridiä, on sellaisen hankinta kyseenalaista. Näin myös Sportage PHEVin tapauksessa, sillä isohkon ja painavan momentinmuunninautomaatilla varustetun auton kulutus nousee nykymittapuulla korkeahkoksi, jos ajaa vain tankatun bensan voimalla.

GT Linen sähköisesti säätyvä alusta takaa laatukyydin

Ajossa ilahduttavin asia on GT Linen sähköisesti säätyvä alusta, joka tarjoaa todella miellyttävää ja hiljaista ajotuntumaa. Auto ei kallistele, mutta alusta on silti napakka ja mukava. Ohjaus tarjoaa asiallisen tuntuman ja auton voimavarat ovat hyvät.

Sähköllä ajettaessa huomaa, ettei aja monen sadan hevosvoiman sähköautolla, vaan 91-hevosvoimaisella sähkömoottorilla. Mutta ei se haittaa, jos ei ole kiire, ja reagointi kaasupolkimen painalluksiin on ihan hyvää.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto:

Uusi Kia Sportage on noussut laatutunnelmassa uudelle tasolle ja ladattava hybridi sopii tähän aikaan kuin nenä päähän. Ladattavan hybridijärjestelmän muutamat kohokohdat, 7,2 kW:n laturi ja pitkähkö sähköinen toimintamatka, ovat erinomainen asia.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Tyylikäs ohjaamo, sähköllä säätyvän alustan toiminta, 7,2 kW laturi eli latausnopeus, sähköinen kantama, asialliset tilat

Parannettavaa: Ohjauspyörässä voisi olla laajempi pituussuuntainen säätövara, hinta nousee korkeahkoksi PHEVin GT Line -versiossa, bensankulutus ilman lataamista ei ole erityisen pientä

Kia Sportage 1.6 T-GDi AWD Plugin-Hybrid GT-Line 265 hv AT

Moottori:  4-sylinterinen, 1,6-litrainen 180 hv turboahdettu bensamoottori + 70 kW (91 hv) sähkömoottori
Yhteisteho: 265 hv
Yhteisvääntö: 350 Nm
Huiput: 192 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: Automaatti
EU-kulutus: 1,1 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 31 g/km
Toimintamatka sähköllä: 70 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4515 mm/1865 mm/1650 mm
Omamassa: 1830-1922 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1350 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 52.157 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Kia Sportage
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.