Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kia Sportage – Ujosti uusiksi

Koeajot 19.05.2014

Kia Sportagen facelift-malli tekee pieniä viilauksia jo valmiiksi hyvään katumaasturimalliin.

Tätä nykyä Kia-mallistoa ajaessaan tulee vahingossa unohdettua se fakta, että autojen valmistusmaa on Etelä-Korea. Kia-autojen tehtailu on aloitettu maassa jo vuonna 1957, joten siinä ajassa on ehditty oppia yhtä ja toista.

Kian päätuote eurooppalaisittain katosottuna on crossover-malli Sportage, joka esiteltiin pohjolassa 90-luvun puolivälissä. Uusi Sportage ei ole kokonaan uusi malli, vaan kevyt facelift, jonka tuttujen muotojen takana piilee muutamia positiivisia yllätyksiä.

Korealaisvalmistajan uudistushaluttomuuden ymmärtää, sillä Sportage on takonut Euroopassa hyviä myyntilukuja ja hyvin toimivaa konseptia ei luonnollisesti kannata lähteä rikkomaan liian radikaalisti.

Maski on hunajata

Array

Ulkoisesti uuden mallin erottaa hunajakennomaskista ja led-takavaloista. Muuten mittasuhteet ja bulldogmainen ulkonäkö ovat ennallaan. Sportage on edelleen aggressiivisen ja massiivisen oloinen auto. Kian katumaasturimalli onkin yksi luokkansa komeimmista kärryistä.

Uudistukset ovat keskittyneet lähinnä tekniikkaan, joista selkeimpänä erottuu ohjaustuntuman parantuminen. Ohjaus on jämäkämpi ja nopeampi. Sähköistä tehostusta voi muuttaa mielensä mukaan sporttisemmaksi tai mukavammaksi.

Petrausta on tuntunut tulleen myös alustaan, joka on luokkansa parhaimmistoa. Jousitus on jämäkkä, mutta ei kuitenkaan liian kova. Auto ei juuri niia mutkissa, mikä ilahduttaa tämän hintaluokan katumaasturin ratissa.

Hys hys

Kia on kiinnittänyt huomiota myös ohjaamon äänieristykseen. Ainakaan korkeaprofiilisemmilla kitkarenkailla varustettuna melu ei päätä huimaa, mutta diesel-koneen ääni kantautuu ohjaamoon selvästi.

Koaejoversion pellin alta löytyy 2-litrainen diesel-kone, joka on kahdesta tehoversiosta miedompi. Hevosvoimia on siunaantunut 136 ja vääntöä mukavat 373 Nm. Vääntö tarjoillaa alhaalta, joten arkikäytössä auto tuntuu mukavan ripeältä.

Sportagen suorituskykylukemat eivät kuitenkaan päätä huimaa, sillä telineistä Kia irtoaa satasen vauhtiin 12,1 sekunnissa. Huiput puolestaan jäävät 180 km/h:n tuntumaan. Luokassaan se ovat kuitenkin vertailukelpoisia.

Katumaasturiluokassa ulkonäkö pettääkin juuri suorituskyvyn suhteen. Autot ovat usein aggressiivisesti ja modernisti muotoiltuja, mutta suorituskyky jää harvoja poikkeuksia lukuunottamatta vaisuksi.

Konevalikoima peruskauraa

Sportagen konevalikoimasta löytyy melkoisen perinteinen kattaus, joka pitää sisällään kaksi bensaversiota ja kolme dieseliä. Automaattiloota on saatavilla kaksilitraisiin bensa- ja dieselkoneisiin.

Automaatti on toteutettu perinteisemmällä medotilla, eikä se siksi yllä lähellekään kaksoiskytkimellisten vaihteistojen tuntumaa. Mutta toisaalta siinä ei ole mitään vikaa, vaan aski hoitaa tonttinsa hyvin.

Kia tarjoaa kilpailijoidensa tapaan autostaan nelivetoversion, joka toimii varsin mallikkaasti. Se on myös varustettu ohjaamosta napilla kytkettävällä sähköisellä keskilukolla, joka pitää vedon akseleiden välillä 50-50 suhteessa.

  • Array
  • Array
 

Kunnollinen näyttö uupuu

Pari asiaa Sportagen ratissa häiritsevät. Ohjaamo on nimittäin melko muovisen oloinen. Se on ongelma, joka vaivaa crossover-luokassa montaa muutakin mallia, vaikka ohjaamon ilmeeseen panostaminen saattaisi tuoda sitä toivottua erottuvuutta.

Toinen asia on kunnollisen näytön puuttuminen keskikonsolista. Kian kohdalla se on ruksittava lisävarustelistalta, mutta kosketusnäyttöihin tottuneelle autonostajalle sen uupumisella saattaa olla suuri merkitys.

Lisäksi oransseilla lavoilla varustettu pieni radion paneeli tekee auttamatta aidon ysäritunnelman. Kian suunnitteluosastolla ei olla vielä ymmärretty sitä, että mielikuva ja laatuvaikutelma syntyvät pienistä yksityiskohdista.

Neliveto neljälläkypillä

Hinnoittelultaan nelivetoinen ja automaatilla varustettu diesel jää juuri ja juuri alle 40 000€:n rajapyykin. Mikäli autoonsa haluaa vaikkapa metallivärin, nousee se jo rajapyykin paremmalle puolelle.

Neliveto nostaa Sportagen hintaluokan lähes kymppitonnin perusmallia korkeammalle. Sen valintaa kannattaa siis miettiä tarkkaan, sillä pahimpia talvikelejä lukuun ottamatta etupyörillä etenevä katumaasturi ajaa saman asian 95%:ssa ajosuoritteista.

Sportage kilpailee luokassa, jossa eri valmistajien mallien välillä erot ovat marginaalisia ja lähinnä mielikuvissa. Kia on tehnyt hyvää kehitystyötä mallistonsa kanssa ja Sportage on tästä erinomainen esimerkki. Se tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon japanilaisille ja eurooppalaisille kilpailijoille.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: komea ulkonäkö, alusta, ohjaustuntuma

Parantamisen varaa: muovinen sisusta, keskikonsolin näytön puuttuminen

Kia Sportage 2.0 AWD CRDi-R EX A/T:

Moottori: 4-sylinterinen, 1997 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 136 hv (100 kW) / 4000 rpm
Vääntö: 373 Nm / 2000-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12,1 s
Huippunopeus: 182 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 7,0 l
CO2 päästöt: 179 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4440mm/1855mm/1630mm
Tavaratila: 465 / 1353 l
Koeajoauton hinta: 40 676€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Kia Sportage
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.