Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Koeajo Audi TT Quattro - Article - Nettiauto

Koeajo Audi TT Quattro

Koeajot 13.09.2002

Tämän viikon koeajettava on Audi TT Coupé 1.8 Turbo Quattro, joka on myynnissä Sportscarcenterissä, Helsingissä ( http://www.catamount.fi )

ENSIVAIKUTELMA

Todellinen urheiluauto, klassikko jo syntyessään. Samaa ajatonta tyyliä kuin Porsche 911:ssä. Edestä vähän raskaan näköinen, mutta takaviistosta katsottuna todella kaunis auto. Sisätiloissa suunnittelijat ovat saaneet vapaat kädet ja jälkeä on syntynyt. Sisusta on juuri sellainen kuin tällaisessa autossa kuuluu olla; mustaa nahkaa, alcantaraa, harjattua alumiinia. Nyt saman oloista sisustaa löytyy jo monesta perheautostakin, esim. uusi Ford Mondeo ja Mazda6. Audi vaan teki sen ensin, jo noin 4 vuotta sitten.
Erikoista TT:ssä on pienet, matalat sivuikkunat; kojelaudan päällinen on todella pitkä, ja tuulilasi siten poikkeuksellisen kaukana. Sisällä on sellainen tunnelma että peltiä on todella paljon kuljettajan ympärillä. Katon musta verhous vielä korostaa vaikutelmaa.
Nippelit ja nappulat on toteutettu hiukan eri tavalla. Esimerkkinä automaattisen ilmastoinnin säätimet, joiden toiminta ei heti tuntunut luontevalta. Kun lämpötilaa haluaa säätää, kierretään nupista pari naksautusta haluttuun suuntaan, mutta nuppi palautuu naksautuksen jälkeen samaan asentoon. Kun tuon on oppinut, huomaa että sehän onkin ihan kätevä tapa.
Jonkin ajan ajettuani mietin että missähän se radio on. Keskellä kojelautaa on hieno alumiininen kilpi, jossa lukee Audi TT. No, Bosen huippuaudiolaitteisto on sen takana. Kun on säätänyt haluamansa musiikin päälle, kannen voi taas sulkea. Radion herkkyys ja äänenlaatu on mykistävä!

AJOSSA

Kylläpäs on äkäinen.. Ykkönen on välitetty lyhyeksi ja sillä on vaikea lähteä rauhallisesti liikkeelle. Turbo iskee heti päälle pikkukierroksilta lähtien, ja jo ollaan edellä ajavan puskurissa kiinni. Vaihteiston käyttö vaatii tarkkuutta ja kepin liikkeet ovat hyvin lyhyet. Kytkimen, kaasun + vaihteiston opettelu vaatii muutaman tunnin harjoittelun; tässä mielessä TT:tä ei voi mitenkään helpoksi ajettavaksi kehua. Kun autoon on tottunut, sillä onkin sitten todella makea päästellä! Alusta on tässä Audissa onnistunut; mitään parannettavaa ei kerta kaikkiaan tule mieleen. Moottoritiellä tällaisella turbo-ohjuksella on erittäin hauska edetä ja mutkaisella maantiellä kulku muuttuu suorastaan hilpeäksi. Lainatakseni erään toisen saksalaisen laatumerkin sanontaa: Ajamisen iloa!
Talvella tilanne onkin sitten aivan erilainen: kun on alla turbo ja neliveto sekä automaattinen ajonhallintalaitteisto, Audilla pääsee liikkeelle todella ripeästi. Täytyy vaan muistaa fysiikan lait; eteneminen on tehty todella helpoksi, mutta tiellä pysyminen vaatiikin sitten taitoa. Itse olen ajanut oman neliveto-Cosworth Sierrani lähes romuksi nimenomaan edellä mainitusta syystä..

VARUSTELUA

Nahkaiset urheiluistuimet pitävällä alcantara pinnalla, automaatti-ilmastointi, huippuhifit, nahkaratti, vakionopeudensäädin, kauko-ohjattu keskuslukitus hälyttimellä, sähköikkunat ja –peilit, alumiinivanteet. Turvavarusteluna airbagit, ABS:t, ajonhallintajärjestelmä ja täyssinkitty turvakori.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 180 hv
Vääntö 235 Nm
Huippunopeus 235 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,5 sekuntia
Kulutus: 6,8 9 12,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Ehdottomasti ajajan auto. TT:llä ajaminen on sellainen kokemus, että sen haluaa kokea uudestaan ja uudestaan. Vaikka näitä näkee liikenteessä aina silloin tällöin, päät kääntyvät. Taustapeilistä näin useammassakin autossa syntyvän vilkasta keskustelua edellä olevasta urheiluautosta.

Tämä koeajettu vuosimallin 1999 yksilö, jolla on mittarissa 72.000 km, on myytävänä 48.700 eurolla. Lisätiedot Audista ja kuvat http://www.nettiauto.com/15910 . Tarjoa vaihtoautoasi suoraan Jukka Luomille. Autoon on tarjolla osamaksurahoitus 6,9%:n korolla ja käsirahavaatimus on 20% auton hinnasta. Sportscarcenterin puhelinnumero on 09 3509500.

Comments

For sale - Audi TT
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?