Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Koeajo smart & pulse CDI - Article - Nettiauto

Koeajo smart & pulse CDI

Koeajot 19.08.2002

Tämän viikon koeajettava on erikoinen pikkuauto smart & pulse, joka on myytävänä Autoliike Käyttövalioissa Paimiossa (http://www.kayttovaliot.com).

ENSIVAIKUTELMA

Sympaattisen oloinen, futuristinen, kiehtova. Siinä ensimmäiset ajatukset, kun lähestyy tätä Suomessa vielä harvinaista laatuautoa. Smartin tekniikka on Mersun tekemä ja design on Swatch –kellotehtaan perua.
Auton sisällä erikoinen tunnelma korostuu, varsinkin kun auton sisustan suunnitteluun on selvästi satsattu. Missään muussa autossa en ole tavannut kankaasta valmistettua kojelaudan päällistä enkä liiemmin yhtä sympaattista, mutta kuitenkin helppokäyttöistä radiota. Mittaristo muistuttaa etäisesti A-sarjan Mersun mittaristoa, ainakin puolipyöreän muotonsa vuoksi. Monet sisustuksen yksityiskohdat poikkeavat totutusta, mutta ovat lyhyen käytön jälkeen itsestäänselvyys. Hallintalaitteissa ei sinänsä ole mitään omituista, ne ovat vaan eri tavalla toteutettuja kuin perinteisissä autoissa.
Ajoasento ja istuin ovat erittäin mukavia, ja tilaa on yllin kyllin vaikka kyydissä oli kertaa kaksi raavaanpuoleista koehenkilöä.
Auton koon havaitsee ainoastaan taaksepäin katsomalla; sehän loppuu kuin seinään heti 40 cm kuljettajan penkin jälkeen.

AJOSSA

Ensihavainto ajoon lähdössä on se, että kaasua saa painaa reilusti, ennen kuin auton saa liikkeelle. Seuraava erikoisuus on tapa, jolla vaihde vaihtuu; autossa on Soft Touch täysautomaattivaihteisto. Tarkoittaa että vaihteenvaihdon yhteydessä kierrokset putoavat ja pikkuhiljaa nousevat ikään kuin vaihde olisi käsin valittu. Lyhyen lenkin jälkeen erikoiseen vaihteistoon tottui. Ja onhan siinä ylös – alas tyyppinen vaihtomahdollisuus, jos joku nyt välttämättä haluaa käsin vaihtaa.
Moottori on huippunykyaikainen kolmisylinterinen 800 -kuutioinen CDI diesel turbolla ja intercoolerilla. Kone käy erittäin pienillä kierroksilla, joka näkyykin sitten aivan olemattomana kulutuksena (3,4 l/100 km).
Autolla voi huoletta ajaa moottoritiellä. 120:n vauhti ei ole smartille minkäänlainen ponnistus. Kulku on yhtä vakaata kuin muuallakin.
Auton alusta on erittäin hyvä. Jousitus on napakka ja ohjaustuntuma suorastaan loistava! smartilla on mukava pörrätä niin kaupungissa kuin maantielläkin. Ulkokulmiin sijoitetut pyörät tasoittavat lyhyen auton (2,5 metriä) menoa mukavasti.

VARUSTELUA

smart on pienestä koostaan huolimatta todella hyvin varusteltu auto: ABS-jarrut, kaksi turvatyynyä, ajonvalvonta, ohjaustehostin, varashälytin, sähkötoimiset ikkunat, smart –radio, keskuslukitus kauko-ohjaimella ym. Tässä yksilössä oli vielä lasinen aurinkokatto, joka lisää ohjaamon avaruuden vaikutelmaa. Lisävarusteena smartiin saa esimerkiksi ilmastointilaitteen.

Tavaratila on takana, ja sen alla sijaitsee auton moottori ja vaihteisto. Näin ollen tavaratilan koko on rajattu (260 litraa). Ei tullut mitattua, mutta aavistaisin smartin olevan mitoitettu juuri kahdelle golfbägille, joka lienee välttämättömyys sen synnyinseudulla.
smartista näkee ja aistii, että se on rakennettu hyvin, vaativaa käyttöä varten. Mikään ei tässä yksilössä repsottanut, nitissyt tai natissut.

YHTEENVETO

smartia ajava huomataan varmasti! Kun auton pysäköi yleisön joukkoon, sen ympärille kerääntyy aina iso joukko hymyileviä ihmisiä kurkkimaan ja ihmettelemään. Varsinainen ilo on smartin ajaminen. Sitä ei millään tahdo antaa pois koeajon päätyttyä!
Kolmen vuoden (tai 40.000 km) takuunsa ansiosta smart on hyvä hankinta sellaiselle, jonka tilantarve on rajattu, mutta haluaa laadukkaan ja huolettoman pikkuauton, ja erottua joukosta.

Tämä koeajettu yksilö, jolla on mittarissa vasta 17.000 km, on myytävänä Nettiauton kautta hintaan 23.000 euroa. Lisätiedot smartista ja kuvat http://www.nettiauto.com/7415 Voit tarjota autoasi osasuorituksena ja osamaksurahoituskin järjestyy! Soita rohkeasti Kimmo Reimarille numeroon 02-4732002, ja toteuta unelmasi!

Comments

For sale - Smart
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show