Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Koeajo Toyota Celica 1.6 16V STI - Article - Nettiauto

Koeajo Toyota Celica 1.6 16V STI

Koeajot 01.08.2002

Herttoniemen Autokeskuksessa (http://www.heak.net) Helsingissä on myytävänä mielenkiintoinen Celica. Tässä lyhyt koeajoraportti:

SISÄTILAT

Ajettuihin kilometreihin nähden (225 tkm) sisätilat ovat yllättävän siistit. Missään mikään ei repsota eikä kitise ajossa. Autoon on hiljattain asennettu Sonyn CDX-L360 1-levyn CD-soitin ja takaikkunalla on uudet 6x9 kajarit. Antenni on sellainen T:n muotoinen, ja kiinnitetty tuulilasiin peruutuspeilin taakse näkymättömiin.

Etuistuimet on muotoiltu urheilullisesti ja ne tukevat oikein hyvin. Autossa on varmasti mukava istua pidempiäkin matkoja. Vaikka auto näyttää ahtaalta, se ei ole sitä sisältä; 184-senttinen koeajaja sai penkin riittävän taakse ja säätövaraa silti riittää vieläkin pitemmälle kuskille. Takapenkki on sopiva tilapäiskuljetukseen tai lapsille, muttei sentään niin ahdas kuin esim. Porschessa.

Mukavana yksityiskohtana Celicassa on karmittomat ikkunat. Näin kesähelteellä mukavat!

Miinukset sisätiloista: penkkien materiaali ja näkyvyys taakse.

AJOSSA

Ennakko-odotus oli maltillinen, onhan autossa ”vain” 1.6-litrainen mylly. Mutta ajossa laite osoittautui erittäin kierrosherkäksi ja se vastaa kaasuun hyvin. Kun ajaa tasakaasulla ja painaa pedaalin pohjaan, auto lähtee. Kaiken kaikkiaan tuntee, että vääntöäkin löytyy. Liikkeelle lähtiessä täytyy kierrokset pitää hiukan korkeammalla, muuten auto tahtoo sammua. Joku kumma tässä autossa vaati kiihdyttämään ripeästi valoista joka kerta!

Alusta on jämäkkä, muttei liian kova. Rengasäänet kuuluvat sisään ja tienpinnan vaihtelut vaikuttavat yllättävän paljon äänenlaatuun ja -määrään. Silellä pinnalla auto on todella hiljainen, mutta karkealla asvaltilla kuuluu selvästi hurinaa ja ropinaa. Autossa on alla 195/60 –15 –renkaat; itse vaihtaisin ne 16 tai 17 –tuumaisiin.

Miinukset ajo-ominaisuuksista: tehostamaton ohjaus voi olla naishenkilöille raskas.

TEHOT JA MUUT TIEDOT

Teho 115 hv
Vääntö 142 Nm
Huippunopeus 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11 sek.
Kulutus: 5.6-7.0-8.6 litraa sadalla

KOKO PAKETTI

Auto on erittäin näyttävä ja kääntää päät kaikkialla. Kun kuvasin autoa Herttoniemenrannassa kuulin rouvashenkilön kysyvän mieheltään ”Hei Kake, tuus kattoon. Onx toi joku uusi urheiluauto?” Erot ripeämpiin isoveljiin 2.0 GTI:hin ja Carlos Sainziin, eivät kuitenkaan autoja tuntemattomille heti näy päälle.

YHTEENVETO

Celica oli positiivinen tuttavuus! Auton ulkonäkö on klassisen ajaton, ja sukunäkö isoveljiin lisää sen kiinnostavuutta. Celicasta saa urheilullisen auton pitkäksi aikaa edullisesti. Ikkunalapussa on hintana 11.800 euroa, mutta Nettiauton kautta nettohinta on ainoastaan 9.900 euroa!

Autoon on tarjolla edullinen 5,9%:n rahoitus ja vaihtoauto otetaan vaihdossa. Rahoitusesimerkki: käsiraha 3.000 €, kuukausierä 209 € (36 kk), luotonavausmaksu 70 €, toimitusmaksu 7€ per kk.

AUTO ON MYYTY!

Lisätiedot ja –kuvat http://www.nettiauto.com/10788

Comments

For sale - Toyota Celica
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?