Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Koeajo Toyota Yaris

Koeajot 28.10.2002

Tämän viikon koeajettava on Toyota Yaris 1.3i 5d, joka on myytävänä Autovalkamassa ( http://www.autovalkama.fi )

ENSIVAIKUTELMA

Persoonallinen, sympaattinen, erilainen pikkuauto. Oikeastaan muunlaista käsitystä Yariksesta ei ollut ehtinyt syntyä ennen koeajoa. Itse en tämäntyyppisiä autoja ole tosissani ajatellut hankkivani, joten en ole autoa erityisemmin huomioinut. Lähistöllä yhdellä naapurilla on sellainen, joten on ihan mielenkiintoista tutustua autoon tarkemmin.
Sisällä suunnittelijoille on annettu vapaat kädet ja tulos on samantyyppinen kuin on sittemmin esitelty Xsara Picassossa. Digitaalinen mittaristo on sijoitettu keskelle kojelautaa ja ohjauspyörän ympäristö on jätetty vapaaksi. Jotenkin olettaisi, että senkin tilan voisi hyödyntää vaikkapa säilytystilaksi.
Ohjauspyörä on laatutuote; se on nahalla päällystetty, sitä on mukava katsella ja ennen kaikkea siitä saa pitävän otteen.
Yariksessa istutaan selvästi tavallista autoa korkeammalla, mikä on arkiliikenteessä vain positiivinen asia. Korkeassa autossa on muutenkin korkeussuunnassa tilaa sekä jaloille että päälle. MUTTA: kuljettajan istuimen pituussäätövara loppuu kesken jopa 184 senttiselle koeajajalle. Tästä huolimatta ajoasennosta saa ihan kelvollisen.

AJOSSA

Ensin huomio kiinnittyy kytkimeen, jonka liikerata on lyhyt. Seuraavaksi huomaa Yariksen vaivattoman ja pirteän koneen kertakaikkisen sivistyneen luonteen. Vaikka ”kuutioita” on vain 1300 cm, Yaris on käytännön ajossa vikkelä menijä. Vääntöä riittää yllättävän kivasti jo aivan tyhjäkäynnin tuntumasta eikä moottorin ääni kuulu sisään juuri lainkaan. Aluksi on vaikea arvioida auton nopeutta, kun siinä ei ole perinteisiä nopeus- ja kierroslukumittareita. Katse hapuilee keskikonsoliin, mutta digitaalilukemat 68, 72, 76 eivät heti ”aukene” tavalliseen mittaristoon tottuneelle kuljettajalle. Kierroslukumittari on oikeastaan turha; ensinnäkin sen näyttö on liian pieni ja toiseksi sen näyttämä tulee pienellä viiveellä. Bensamittari on sitä vastoin hyvin toteutettu ja havainnollinen.
Ajossa huomaa että ollaan liikkeellä pikkuautolla. Tavallista leveämmät renkaat rupeavat muistuttamaan olemassaolostaan noin 90:n nopeudesta ylöspäin. Yli 110 vauhdissa vallitseva ääni tulee nimenomaan renkaista. Ääni on laadultaan kumisevaa ja tienpinnan vaihtelun aistii selvästi.
Yaris on kohtuullisen tanakka jousitukseltaan, mutta auton kapeus ja lyhyys ovat tosiasioita, joiden kanssa on elettävä. Nämä seikat tuovat ajoon pikkuautomaisen ”heppoisen” tunnun.

TILAT

Edessä tilat ovat kuljettajan istuimen pituussäädön puutetta lukuun ottamatta riittävät. Leveydentunnettakin on saatu näinkin pieneen autoon kohtuullisesti. Takana istuu vaivatta kaksi aikuista, koska korkeutta riittää ja ajoasento on hyvin pysty. Jaloille ei ole yhtään ylimääräistä tilaa, joten pidemmillä matkoilla takanaistuvat varmaankin kaipaavat virkistystaukoja.
Matkatavaratila on sitten aivan miniluokkaa, sinne tuskin kahta putkikassia enempää mahtuu.
No, tuskin monilapsinen perhe Yarista hankkii ainoaksi kulkineekseen, vaan se löytyy useammasta perheestä kakkosauton virkaa toimittamasta.

VARUSTELUA

Yarisin varusteissa ei ole mitään ihmeellistä; autosta löytyy ohjaustehostin, RDS-radio ja CD-soitin, kaksi airbagia, alumiinivanteet sekä lohkolämmitin. Näin syyskoleassa säässä totesin Yariksen lämpiävän nopeasti ja penkinlämmitinkin löytyi kuljettajan istuimeen. 5-ovisessa autossa keskuslukitus olisi poikaa.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 85 hv
Vääntö 120 Nm
Huippunopeus 175 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12 sekuntia
Kulutus: 5 6 7,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Vaivaton, varma pikkuauto! Yaris on oiva kulkine ja jopa yllättävän hauska ajettava. Tällä vuoden 1999 Linea Luna versiolla, jolla on mittarissa vasta 41.000 km, on edessään pitkä ikä ja paljon huolettomia ja turvallisia kilometrejä. Yariksen pieni kulutus, Toyotan maine laatuautojen tuottajana sekä huoltoverkoston palvelulaatu ja -kyky ovat seikkoja, joita tällaisen auton ostajan kannattaa pohdiskella ostopäätöstä tehdessään.

Koeajettu yksilö lähtee pihasta 13.450 eurolla. Lisätiedot Yariksesta ja kuvat http://www.nettiauto.com/17045 . Autovalkaman puhelinnumero on 09-8541919. Autoon on tarjolla osamaksurahoitus ja vaihtoautosta tehdään tarjous paikan päällä Espoon Vanhakartanossa osoitteessa Porraspelto 1. Tervetuloa!

Comments

For sale - Toyota Yaris
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.