Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Koeajossa Jeep Grand Cherokee - Article - Nettiauto

Koeajossa Jeep Grand Cherokee

Koeajot 15.11.2011

Jeepin uusi huippumalli esiteltiin USA:ssa jo vuosi sitten, mutta Euroopassa jouduttiin odottelemaan uutta dieselmoottoria. Nyt se on valmis, joten Grand Cherokee on täällä, ja italialainen voimanlähde yllättää positiivisesti.

Suomen Grand Cherokee -mallistossa keskitytään tällä hetkellä dieselmoottoriin, mutta markkina-alueesta riippuen saatavilla on myös kolme erilaista bensiinimoottoria: 3,6-litrainen V6 sekä 5,7- ja 6,4-litraiset V8-moottorit.

Varustetasoja on kolme, ja tässä autossa on niistä se kallein ja kattavin eli Overland. Tosin siitäkin on olemassa vielä kalliimpi Overland Summit -variaatio, johon kuuluu satulanahkaiset penkit. Perusvarustelut ovat nimeltään Laredo ja Limited.

Koeajon perusteella enempää voimaa ei oikein osaa kaivata. Nelivedon ansiosta täyskiihdytys paikoiltaan voi venäyttää niskan, ja vaikka alkurykäisyn jälkeen massa ja ilmanvastus alkavatkin rauhoittaa laukkaa, sujui nollasta sataan kiihdytys mittauksessamme 8,5 sekunnissa.

Ohituskiihtyvyyskin on kunnossa. Moottorin parasta vääntömomenttia käytetään mukavasti hyödyksi. Viisivaihteista, Mercedeksen peruja olevaa automaattivaihteistoa ohjataan mukavan pehmeällä tavalla, eikä pienempää vaihdetta käytetä turhaan.

Jeep Grand Cherokee on entistä maskuliinisempi kokonaisuus niin muotoilun kuin kasvaneiden ulkomittojenkin myötä. Totutteluvaiheen jälkeen auto kuitenkin istuu yllättävän hyvin jopa kaupunkiliikenteeseen, ja hienosti yhtenäisenä pakettina toimiva voimalinja ansaitsee kehut.

Tiivistelmä TM:n 20/2011 artikkelista


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Comments

For sale - Jeep Grand Cherokee
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show