Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Lexus ES 300h - luksusta kilpailijoita edullisemmin

Koeajot 06.08.2022

Lexuksen uutuuden muotoilu provosoi luksusautoluokkaa. Ostajia se houkuttelee myös kilpailijoita edullisemmalla hinnalla ja herkullisen matalalla polttoaineenkulutuksella.

Kenelle sopii?

Array

Lexus ES 300h on erinomainen valinta suurta ja mukavaa edustussedania etsivälle. Korimalli ja voimalinja on valittu kuluttajan puolesta, joten niiden on osuttava omaan tarpeeseen. Hinta houkuttelee pois kilpailijoiden luota.

Tutustu myös näihin

Volvo S90 ei yllä aivan samanlaiseen pintapehmeyteen, mutta tarjoaa muun muassa modernimman tietoviihdejärjestelmän.

– Saksalaisista kilpailijoista parasta mukavuutta tarjoaa yhä E-sarja, mutta senkin hinta kipuaa bensiinimoottorilla selvästi korkeammalle. Kilpailijoista on kuitenkin saatavilla farmari ja useita voimalinjoja.

Toimitusjohtajatason kyytiä

Toimitusjohtajalla on toivottavasti Mercedes-Benzin S-sarja, mikäli maailmantilanne ei ole kohdellut yritystä kaltoin. Muille kelpaa kyllä Lexus ES 300h – tosin tietyin reunaehdoin.

Aloitetaan näistä reunaehdoista. Farmarikoria, nelivetoa tai vetokoukkua kaipaavat voivat siirtyä suoraan seuraavan koeajojuttumme pariin, sillä sellaisia ES ei tarjoa. Muille on tarjolla hyviä uutisia. Säästäminen voi olla mukavaa.

Japanin suuri porrasperä on uudistunut, mutta ulkoiset muutokset maskin ja ajovalojen saralla jäisivät ohikulkijalta täysin huomaamatta. Sen sijaan tietoviihdejärjestelmän päivittyminen kosketusnäytölliseksi on merkittävä asia.

Johtoportaan kokoa

Muodoilla Lexus haluaa provosoida luksusluokkaa ja ainakin se on onnistuttu tekemään selvästi BMW:n uutta i7-sähköautoa paremmalla maulla. Keulamaski on hurja Predator-elokuvista muistuttavalla ilmeellään, mutta tuntuu osalta kokonaisuutta. Tämä siitäkin huolimatta, että keulasta perään soljuvat sulavat linjat.

Lähes viisimetrinen linjakas porrasperä ansaitsee tiettyä kunnioitusta, joka ei täysin valokuvista välity. Akseliväliäkin on lähes 2,9 metriä, eli 45 millimetriä Toyota Camrya enemmän. Vertailu on paikallaan siksi, että sisarukset jakavat Toyotan TNGA-K-perusrakenteen.

Samaan hengenvetoon on mainittava, että vaikka Camry ja ES jakavat perusrakenteen, on eroja akseliväliä enemmän. Esimerkiksi jousituksessa, äänieristyksessä ja verhoilumateriaaleissa on tuntuva ero.

Jalat oikaisten

Kuljettaja saa tässä autoluokassa luonnollisesti hyvän asennon, vaikka ristiseläntuki säätyykin vielä tässä varustetasossa vain vaakasuunnassa. Istuimessa on miellyttävää pintapehmeyttä.

Reilu akseliväli tuntuu takana lähes loputtomana jalkatilana, jossa reisitukikin riittää. Sen sijaan pääntila loppuisi jo hieman keskimittaista pidemmältä valitettavasti kesken.

Tavaratila on matala, mutta syvä. Yli 450 litraa on tässä luokassa hyvä tulos. Istuimet eivät kuitenkaan kaadu lisätilaa tarjoamaan, mutta suksiluukku tarjoaa sentään pientä lohtua.

  • Array
  • Array
 

Lexuksen luksusta

Kuljettajan paikalla käsiin lyödään pehmeällä nahalla verhoiltu ohjauspyörä, josta löytyy runsaasti perinteisiä painikkeita. Mittariston päältä tuntosarvina sojottavista pyöritettävistä kytkimistä vaihdetaan ajotilaa tai kytketään ajonvakautus pois päältä – jälkimmäinen tuntuu näin näkyvällä paikalla hieman turhalta etuvetoisessa säästöhybridissä.

Samaan aikaan ohjaamossa on, erityisesti koeajoyksilön näyttävällä kaksiväriteemalla, rauhallisen ylellinen tunnelma, jota toisaalta rikotaan pienin yksityiskohdin. Sinällään selkeässä ja tyylikkäässä mittaristossa palavat vihreät merkkivalot tuovat mieleen halvan Toyota Priuksen.

Toisenlainen esimerkki Lexuksen osaamisesta löytyy keskikonsolista. Radiokanavan vaihtamiseen ja äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettu pyöritettävä kytkin hakee täydellisen sulavassa tuntumassaan vertaistaan – on kuin japanilaisinsinööri ei tarvitsisi toleransseja.

Sen sijaan tietoviihdejärjestelmän käskytykseen tarkoitettu kosketuslevy on edelleen kömpelö. Nyt tarjolla olevan kosketusnäytön käyttäminen on oikeastaan helpompaa muistuttaen, että kosketusnäyttö ei suinkaan ole aina ja kaikessa huonoin ratkaisu.

Lue koko koeajoraportti tähtiarvosteluineen Iltalehdestä.

Lexus ES 300h Business Edition

Hinta euroa:  52 958 (koeajoauto varusteineen 54 355)
Takuu v/km:  3/100 000
Sylinteritilavuus cm3:  2487
Teho kW/hv/rpm:  131/ 178/5700
Vääntö Nm/rpm:  221/3600-5200
Teho kW/hv:  88/120
Vääntö Nm/rpm:  221/3600-5200
Sähkömoottori: 
Teho kW/hv:  88/120
Vääntö Nm: 202
Hybridijärjestelmä yhteensä: 
Teho kW/hv/rpm:  160/218
Suorituskyky: 
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s:  8,9
Huippunopeus km/h: 180
Koeajokulutus l/100 km:  5,2
EU-kulutus l/100 km:  5,5
CO2 g/km:  124
Mitat: 
Pituus/leveys/korkeus mm:  4975/1865/1445
Akseliväli mm:  2870
Paino kg:  1680
Tavaratila:  454 litraa
Henri Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Comments

For sale - Lexus ES300
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.