Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Lexus IS300h: Premium-luokan ekoilua

Koeajot 30.09.2013

Lexus IS300h haastaa saksalaiset edustusautot erinomaisella viimeistellyllä ja sporttisella olemuksella.

Toyota-konsernin premium-autot on jo pidemmän aikaa kaupattu Lexus-tuotemerkin alla. Nimi lanseerattiin vastineeksi saksalaisille laatumerkeille, kuten BMW:lle, Audille ja Mercedes-Benzille

Alamerkin kehittäminen oli pakkorako, sillä vaikka Toyota koetaan markkinoilla luotettavana merkkinä, ei siihen ole sisään kirjoitettu samanlaista laadullista leimaa kuin saksalaisiin kilpailijoihinsa. 

Lexus on Toyotasta poiketen merkki, josta eivät edes japanilaisten vihaajat saa näppylöitä. Merkki on Suomessa marginaalissa, mutta esimerkiksi Pohjois-Amerikassa Lexus nauttii suurta suosiota laatuautomarkkinoilla. 

Perustuu Toyotaan

Array

Teknisesti Lexus on lähellä emomerkkiä, mutta eroja syntyy erityisesti viimeistelyssä, laatuvaikutelmassa sekä ohjaustuntumassa. Toyota edustaa edellä mainituissa hyvää keskitasoa ja Lexus puolestaan alan huippua.

Toyotaan tehdään pesäeroa myös takavetoisuudella.   

Laatu on sana, joka nousee esiin jo pelkkää ulkonäköä silmäillessä. Lexus on hienostunut, eikä sen muotokieli muistuta juurikaan Toyota-mallistosta. IS300h ja varsinkin F Sport-versio on piirretty miellyttämään urheilullisen muotoilun ystäviä. 

Lexus on leveä ja matala ja keulaa hallitsevat terävästi muotoillut valot ja alas laskeutuva helma. Takaa se muistuttaa hieman VAG-konsernin tuotteita, mutta näiden kopioksi sitä ei voi väittää. 

Koeajoversio on varustettu matalaprofiilirenkailla ja 18” vanteilla, jotka saavat kokonaisuuden näyttämään mukavan aggressiiviselta.

Sporttisuus ei onneksi jää vain ulkonäköön.

F Sportilla lisää näyttävyyttä

Koeajoauto on F Sport –mallia, mikä tarkoittaa perusmalliin verrattuna kookkaampia vanteita, aktiivista jousitusta, sport-ajotilaa, LED-ajovaloja, urheilullisemmin muotoiltuja istuimia ja useita muotoilullisia erikoisuuksia. 

Lexus on emomerkin tavoin hybriditekniikan edelläkävijä ja sen kohdalla hybridin sulavuus on viety Toyotaakin pidemmälle. Suurimmat eroavaisuudet ovat lisääntynyt suorituskyky ja sähkö- ja bensiinimoottorien huomaamattomampi yhteispeli. 

Eniten Toyotan ja Lexuksen hybridit poikkeavat äänieristyksen suhteen, sillä vauhdissa Lexuksen ratissa on mahdotonta huomata milloin bensiinimoottori starttaa komppaamaan sähköiseen koneen kulkua. 

Toyotan hybridimalleissa bensiinikone on 1,8-litrainen ja pitkästi alle

100 hevosvoimainen. Lexuksen konepellin alla piilee 2,5-litrainen ja 178 hevosvoimainen moottori, joten eroa on huomattavasti. Vääntöä Lexuksen polttomoottori tuottaa 221 Nm. 

Sataseen 8,4 sekunnissa

Sähkömoottori puolestaan tuottaa 140 hevosvoiman tehon ja 300 Nm:n väännön. Bensiini- ja sähkömoottorien turvin Lexus IS300h kiihtyy sataseen 8,4 sekunnissa ja CO2-päästöt jäävät parhaimmillaan alle sadan gramman. 

Suorituskyvyn ja vähäpäästöisyyden yhdistelmä on muihin bensiinikäyttöisiin verrattuna melkoisen mairea ja hybriditekniikka on mieluisaa myös autoverotuksen näkökulmasta. Halvimmillaan comfort-varustetason IS300h maksaa vajaat 44 000€. 

F Sport-mallin kohdalla hinta nousee vajaalla kymppitonnilla, mutta tuolla rahalla myös saa yllättävä paljon. Pelkästään urheilullisempia alusta ja ulkonäköpäivitykset ovat sijoituksen arvoisia. 

V8 pauhaa kaiuttimissa

Lexuksen ideologia poikkeaa Toyotan ekoautoista radikaalisti. Siinä missä Prius ja muut hybridit pyrkivät korostamaan ekologisuutta kaikessa, tekee Lexus juuri päinvastoin. Se näkyy mm. ronskissa suorituskyvyssä. 

IS300h:sta löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka pyrkivät tekemään tunnelmasta mahdollisimman tavanomaista. Sport-asennossa mittariston muovautuu muistuttamaan normaalia kierroslukumittaria ja kaiuttimiin johdetaan V8-konetta muistuttavia pakoääniä. 

Myös ajotuntuma on pyritty samaan mahdollisimman jämäkäksi ja se vertautuu suoraan saksalaisten laatumerkkien kanssa. Sama pätee viimeistelyn tasoon, joka on hyvin lähellä BMW:n ja Audin vastaavia malleja. 

Hintapolitiikaltaan Lexus pärjää esimerkiksi BMW:n 5-sarjalla hyvin, sillä lähtöhinnat ovat hyvin pitkälle yhteneväisiä perusmalleja vertaillessa. BMW:n Active Hybridin hinta tosin pomppaa lähemmäs 90 000€:a. 

  • Array
  • Array
 

Vakuuttavaa jälkeä sisustassa

Ajotuntuman lisäksi sisätilan viimeistely on vakuuttavaa. F Sportin ohjaamo on päällystetty mustalla nahalla ja penkit on muotoiltu antamaan riittävästi sivuttaistukea. Keskikonsolissa on käytetty luovia ratkaisuja, jotka poikkeavat valtavirrasta. 

Keskikonsolin värinäyttöä ohjaillaan keskikonsolista löytyvällä joystickilla, joka korvaa mm. BMW:stä ja Audista tutun rullan.

Joystickin ohjaaminen vaatii totuttelua, mutta kun jujusta saa kiinni, on se varsin toimiva ratkaisu.

Lexuksen sisustan maukkain yksityiskohta löytyy mittaristosta, jossa nopeuden ja koneen kierrokset näyttävä elementtiä voi siirtää nappia painamalla. Sitä siirtämällä mittariston tarjoamaa informaatiota saa säädettyä mieleisekseen.

Muilla merkeillä vastaavat jutut on toteutettu elektronisesti, mutta mekaanisesti liikkuva mittaristo tuo eksklusiivista tunnelmaa. Sen merkitys on teknisesti pieni, mutta tunnelmallisesti suuri.

Mittaristo myös päivittyy erilaiseen ilmeeseen ajotilasta riippuen.

Sport-tilassa se muistuttaa perinteistä mittaristoa kierroslukumittareineen ja eco-tilassa kiekkakello korvataan energiatehokkuudesta kertovalla ilmaisimella. 

Onneton navigaattori

IS300h on kaikin puolin vakuuttava kokonaisuus, mutta yksi puute siitä kuitenkin löytyy. Toyota-konsernin suurimpia kompastuskiviä ovat viime aikoina olleet kehnosti toteutetut keskikonsolin näytöt. 

Lexuksen kohdalla ongelma ei ole värinäytössä itsessään, vaan integroidussa navigaattorissa. Sen käyttöliittymä on nimittäin todella epäselvä. Pelkkä reitin syöttäminen vaatii ohjekirjan tarkastelua, sillä intuitiivisuudesta ei ole tietoakaan. Onneksi puute on kokonaisuus huomioon ottaen pieni. 

Takavetoista IS300h:ta on mukava ohjastaa mutkateillä. Alusta on jämäkkä ja moottori on mukavan tehokas. Mitään superautoluokkaa se ei tietenkään ole, mutta tavanomaisten edustusautojen luokassa se kilpailee myös tehollaan.

Lexuksen etuja muihin edustuskärryihin verrattuna on ekologisuus, sillä johtajatason autovalinnan kohdistumista ympäristöystävälliseen vaihtoehtoon katsotaan varmasti hyvällä. Enää edustavuus ja ekologisuus eivät onneksi sulje toisiaan pois.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, viimeistely, ohjaustuntuma, alusta, persoonallisuus, ulkonäkö

Parantamisen varaa: navigaattorin käyttöliittymä

Tekniset tiedot:

Moottori: 4-sylinterinen, 2494 cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho: 178 hv (133 kW) / 6000 rpm (sähkömoottori 105 kW)
Vääntö: 221 Nm / 4200-5400 rpm (sähkömoottori 300 Nm)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,4 s.
Vaihteisto: Elektronisesti ohjattu muuttuvavälityksinen E-CVT -automaattivaihteisto
Huippunopeus: 200 km/h
CO2 päästöt: 99 g/km
Kulutus (yhd.): 4,7 l / 100 km
Paino: 1720 kg
Mitat (pit. /lev. /kork.): 4665mm / 1810mm / 1430mm
Paino: 1720 kg
Hinta alkaen: 52 771,21€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Lexus IS
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.