Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Lexus NX450h+ - parhaille katumaastureille on löytynyt uusi haastaja

Koeajot 22.09.2022

Lexuksen uusi katumaasturi NX450h+ jakaa ulkonäöllään mielipiteitä. Persoonallisen kuoren alta löytyy erittäin hyvä auto, joka kestää vertailun premium-merkkeihin.

Kenelle tämä auto sopii?

Array

Isohkon premium-luokan katumaasturin tahtova päätyy tällä hetkellä todennäköisesti lataushybridiin tai sähköautoon. Lataushybridien puolella Lexus NX450+ tarjoaa loistavan mahdollisuuden erottua massasta.

Tutustu myös näihin

Volvo XC60 on tässä luokassa ollut jo vuosia suosittu ja syystäkin. Se on ylellinen, turvallinen ja suorituskykyinen auto, jossa ei ole merkittäviä heikkouksia.

Hieman edullisemmasta suunnasta samoille apajille kurottelee Mazda CX-60. Syksyllä 2022 Suomeen saapuvan auton ennakkokysyntä on ollut merkille täysin ennennäkemätöntä. Reilun 50 000 euron lähtöhinta on hyvinkin maltillinen siihen nähden, että kyseessä on Mazdan suuri lippulaivamalli.

Keula jakaa mielipiteet

Lexus ei halua sekoittua harmaaseen massaan ja sen valtava keulamaski jakaa takuulla mielipiteet. Kokonaisuus tuntuu kuitenkin juuri siltä: tasapainoiselta kokonaisuudelta.

Upea, ja raikas, ulkoväri Blazing Carnelian (1 288 euroa) sopii auton rohkeiden muotojen pariksi. Se myös korostaa hienosti katumaasturin mustia yksityiskohtia. Tämä voisi jo riittää ostoperusteeksi, sillä moni kilpailija on hieman harmaa.

Tyylikäs väriyhdistelmä jatkuu auton sisällä. Konjakinruskea nahkaverhoilu toistaa ulkokuoren kontrastia mustaan kojelautaan, ovien yläosiin ja pienempiin yksityiskohtiin naitettuna.

Nahka tuntuu myös laadukkaalta ja pehmeältä. Tämä valinta kohottaa autoa kertaheitolla yhtä pykälää arvokkaamman tuntuiseksi. Myös viimeistelyn tarkkuus on mahtavalla tasolla.

Toisaalta ohjaamossa näkyy fontteja, painikkeita ja merkkivaloja, jotka näyttävät kuuluvan enemmän Toyota Priukseen kuin yli 70 000 euroa maksavaan Lexukseen.

Tämä on japanilaista laatua. Heille laatu merkitsee sitä että muovinen painike toimii kerta toisensa jälkeen – ei sitä että tuo nappi olisi korvattu kalliimmalla muovilla.

Konsernin tuorein tietoviihdejärjestelmä vie autoa valtavan harppauksen eteenpäin. Nyt kosketusnäytön kautta tapahtuva käyttö on nopeaa, helppoa ja loogista. Varjopuolina kulutusnäyttö on kömpelö ja navigaattori valitsee toisinaan tyhmiä reittejä.

Ilmastoinnin lämpötilansäädölle ja audiojärjestelmän äänenvoimakkuudelle löytyy erilliset rullat – ihastuttava asia, joka käy joka päivä harvinaisemmaksi. Lisäksi istuimien lämmitys ja jäähdytys on asetettavissa automaattiasentoon, jolloin niihin ei tarvitse kosketusnäytöllä edes koskea.

Kuljettaja istuu korkealla

Vähemmän yllättäen tämän luokan autossa istutaan korkealla. Kuljettaja saa varsin hyvän ajoasennon, vaikka istuimen kallistuksensäädössä voisi olla enemmänkin pelivaraa.

Näkyvyys on taakse ja takaviistoon hieman rajallinen. Siksi auton yläpuolelta kuvaa näyttävä 360-asteen pysäköintikamera on mainio varuste.

Myös takana istuu hyvin. Ainoastaan reisituki on aikuiselle keskinkertainen, mutta tämäkin vaati jo hieman valituksenaiheiden etsimistä.

Sen vähintään 545 litraa vetävä tavaratila on sekin hyvin käyttökelpoinen. Välipohjan alla on etureunassa potero, jonne mahtuvat esimerkiksi latauskaapelit

  • Array
  • Array
 

Toyota hallitsee hybridit

Toyotalla on pitkä osaaminen niin sanotuista itselataavista hybrideistä ja konsernin tekninen ratkaisu on nerokas. Nyt tätä osaamista hyödynnetään myös lataushybridien saralla.

Tässä tapauksessa 2,5-litrainen nelisylinterinen 136-kilowattinen (185 hv) polttomoottori paritetaan kahteen sähkömoottoriin. Polttomoottori kuuluu kovissa kiihdytyksissä ohjaamoon kierrosten noustessa korkealle.

Edessä sijaitsevan sähkömoottorin teho on 134 kilowattia (182 hv) ja takaa löytyy 40 kilowattia (54 hv). Auton nelivetoisuus perustuu tuohon taka-akselin sähkömoottoriin.

Auton 18,1 kilowattitunnin ajoakku riittää ajossamme peräti 82 kilometrin sähköiseen toimintamatkaan yhdellä latauksella.

Lue koeajoraportti kokonaisuudessaan Iltalehdestä.

Lexus NX 450h+ AWD Executive

Hinta euroa:  70 357 (koeajoauto varusteineen 74 001)
Takuu v/km:  3/100 000
Tekniset tiedot: 
Sylinteritilavuus cm3:  2487
Teho kW/hv/rpm:  136/ 185/6000
Vääntö Nm/rpm:  227/3200-3700
Sähkömoottori: 
Teho edessä kW/hv:  134/182
Vääntö edessä Nm:  270
Teho takana kW/hv:  40/54
Vääntö takana Nm:  121
Hybridijärjestelmä yhteensä: 
Teho kW/hv:  225/306
Akut ja lataus: 
Ajoakun kapasiteetti kWh:  18,1
Ajoakun latausaika (AC):  6,6 kW 0-100% 2h 30min
WLTP-toimintamatka sähköllä km: 64
Suorituskyky: 
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s:  6,3
Huippunopeus km/h: 180
EU-kulutus l/100 km: 1,0
CO2 g/km: 23
Mitat: 
Pituus/leveys/korkeus mm:  4660/1865/1670
Akseliväli mm:  2690
Paino kg:  1990
Vetopaino jarruin/jarruilla kg:  750/1500
Tavaratila:  545–1436 l
Henri Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Comments

For sale - Lexus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.