Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla

Koeajot 19.09.2016

Mazda 6:n Business Edition on hyvin pitkälle täydellisesti varusteltu tyylikäs sedan, joka säväyttää tasapainoisella kokonaisuudella.

Mazda 6 uudistui isosti vuonna 2012. Nykyinen muotokieli omaa vahvan sukugeenin ja koko Mazda-perhe noudattelee samoja perusperiaatteita. Kutonen on kuitenkin omanlaisensa limppu, joka erottuu muusta automassasta pyöreillä muodoillaan.

Mazda poikkeaa muista valmistajista myös moottorivalikoimansa puolesta. Siinä missä useat muut kehittelevät jatkuvasti pienemmällä kuutiotilavuudella varustettuja turbokoneita, kulkee Mazda leuka pystyssä kohti valtavirtaa.

Nykyisellään kolmisylinterinen pikkumoottori ei ole kookkaankaan auton nokalla kummastus, sillä jatkuvasti tiukentuvat päästömääräykset pakottavat autovalmistajat nöyristelemään CO2-lukujen äärellä. Ekovaatimukset tiukentuvat alati ja yhtenä suurena kärsijänä on autoteollisuus ja viime kädessä kuluttajat, jotka painivat hajoilevien koneiden kanssa.

Pienellä iskutilavuudella varustetuissa pikkumoteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, vaan ne toimittavat moottorin virkaa monessa tapauksessa kohtuullisen onnistuneesti. Mazdan resepti on kuitenkin tervetullut poikkeus, eikä ainakaan kestävyysongelmia ole juuri kuulunut.

Ujosti konevalikoimaa

Array

Mazda 6:n nokalla tavataan joko 2-litraista bensiinikonetta tai 2,2-litraista dieseliä. Kovin massiivinen konevalikoima ei ole, sillä tarjolla on yksi dieselversio ja kaksi bensiiniversiota. Toisaalta japanilaisvalmistajat eivät viime vuosina ole juuri konevalikoimalla elvistelleet.

Koeajettu Business Edition –malli on varustettu 165-hevosvoimaisella bensiinikoneella, joka on paritettu yhteen Mazdan tuoreesti uusitun automaattivaihteiston kanssa. Paketti on kohtuullisen suorituskykyinen ja riittää hyvin kuljettamaan kookasta kuutosta sen ansaitsemalla tavalla.

Automaattiaski edustaa perinteisempää suuntausta, eikä se ole kaksoiskytkimellinen. Kuusilovinen vaihteisto on tuntumaltaan positiivinen yllätys, eikä kuminauhamaisuutta ole onneksi havaittavissa. Vaihdot ovat ripeitä ja moottorin voimareservi hyödynnetään järkevästi.

Mikään varsinainen voimanpesä Mazda 6 ei ole, sillä koko ja paino vaativat veronsa. Mutta ei Mazdalla missään nimessä jalkoihinkaan jää, vaan suorituskyky on hyvää keskikastia. Tottahan ruutia voisi olla lisääkin, mutta se taas tarkoittaisi lisääntynyttä kulutusta ja päästöjä, jotka nykymaailmassa tuntuvat olevan kaikki kaikessa.

Yllättävän taloudellinen

Kulutus  yllättää Mazda 6:n kohdalla positiivisesti. Vaikka moottori on 2-litrainen ja vapaasti hengittävä, painuu keskikulutus raskasjalkaisella kuskilla seitsemän litran alle. Se on tämän kokoiselta autolta kelpo suoritus.

Ahtamaton ja nykymittapuulla kookas bensakone ei siis automaattisesti tarkoita janoista kombinaatiota, vaan nykyisellä suihkutustekniikalla se saadaan optimoitua varsin taloudelliseksi. Ja kestävyyden suhteen matalaviritteisempi motti saattaa hyvinkin osoittautua paremmaksi vaihtoehdoksi.

Mazda 6 on viimeisimmällä kehitysversiollaan kolkutellut Premium-sektorin automalleja. Erityisesti paremmalla varustelutasolla se pääsee laatuvaikutelmallaan lähemmäs saksalaisia laatumerkkejä ja tarjoaa näin ollen realistisen vaihtoehdon jopa edustusautoksi.

Ulkonäöstä ja ajotuntumasta homma ei missään nimessä jää kiinni, sillä Mazda 6 on näyttävä ja kookas limppu, joka on myös persoonallinen vaihtoehto. Myös sisusta on ulkokuoren tasolla ja ohjaamo on mukavan moderni ja viihtyisä.

  • Array
  • Array
 

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla

Hallintalaitteet ovat monesta muusta japanilaisesta poiketen intuitiiviset ja keskikonsolin kosketusnäyttöä ohjaillaan saksalaistyyliin vaihteenvalitsimen takan olevasta rullasta. Operointi on helppoa, eikä katsetta tarvitse juuri irrottaa tien pinnasta.

Erityisen ilahduttavaa kuutosessa on kyydin hiljaisuus. Mazda on onnistunut melueristyksessä mallikkaasti, sillä rengasmelu on kyetty painamaan mukavasti taka-alalle. Sillä on yllättävän suuri merkitys viihtyvyyden kannalta erityisesti pidemmillä siivuilla.

Varustelu on Business Edition –mallissa varsin kattava, sillä siitä löytyvät mm. suomenkielinen puheenohjaus, kosketusnäyttö, parkkitutkat edessä ja takana, LED-valot kaarretoiminnolla, katvealueen valvonta ja automaattinen kaupunkijarrutusjärjestelmä.

Mazda 6 Business Edition on nimensä mukaisesti suunnattu pääasiassa yritysten leasing-käyttöön, mutta toki sen ostamalla yksityisasiakaskin saa rahoilleen vastinetta ja erittäin kattavasti varustellun ja laadukkaan tuntuisen auton.

Tuomas Rajala

Kehuja: varustelu, voimanlinja, laatuvaikutelma, hyvät sisätilat, melutaso, hinnoittelu

Parantamisen varaa: suorituskykyä saisi olla hieman lisää

Mazda 6 Business Edition:

Moottori: 4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho: 165 hv (121 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 210 Nm @ 4000 rpm
Kiihvyvyys: 9,5 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 5,5 l / 100 km
CO2-päästöt: 129 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4865mm/1840mm/1450mm
Tavaratila: 480 l
Hinta: 32 959€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mazda 6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.