Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille - Article - Nettiauto

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Koeajot 02.01.2020

Uusi Mazda CX-30 on suora kilpailija Nissan Qashqaille, joka on ollut suvereeni tekijä pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin katumaastureissa.

Uusi Mazda CX-30 on uuden vuoden 2019 alkupuoliskolla markkinoille tulleen Mazda3:n korotettu citymaasturi tai crossover-malli. Auto on tarjolla sekä etu- että nelivetoisena. 

Moottoriksi CX-30 on tarjolla kaksi Skyactiv-periaatteiden mukaan tehtyä kaksilitraista vapaasti hengittävää bensiinimoottoria. Niistä tutumpi on Skyactiv-G, jonka on ollut myynnissä muissa Mazdan malleissa useamman vuoden. Moottorin ominaisuuksia on hiottu ja nyt ilmoitettu teholukema on 122-hevosvoimaa ja 213 newtonmetrin maksimivääntö. Koeajossa oleva CX-30 on varustettu tällä moottorilla.

Toinen vaihtoehto on täysin uusi ja odotettu ihmebensiinimoottori Skyactiv-X, jonka ominaisuuksia on kuvattu dieselmäisiksi: vahvaa vääntöä alakierroksilla ja jopa kolmosella alkavia kulutuslukemia. CX-30:n nokalla manuaalivaihteisena Skyactiv-X:n luvattu keskikulutuslukema on 4,6 litraa sadalla.

Katso linkistä Mazdan koeajovideo Nettiauton YouTubesta.

Muotoiluun on satsattu

Mazda on panostanut vuodesta 2012 erityisen paljon muotoiluun ja fiilikseen. Se on pelkästään järkevää, sillä ulkonäkö ratkaisee nykyään paljon auton myynnin menestyksessä. Jos ulkonäkö ja fiilis ei iske, on turha toivoa, että kaupat syntyisi. Vaihtoehtoja on niin paljon, että omaa silmää miellyttävä menopeli löytyy varmasti. Ei ole syytä tyytyä vähempään.

Vuonna 2012 Mazda toi markkinoille ensimmäisen sukupolven CX-5 linjoissa Kodo-muotoilun ja on sen jälkeen esitellyt liudan eri kokoisia autoja, jotka ovat muovattu samojen yksinkertaisuutta korostavien “Less is more” -periaatteiden mukaisesti.

Vuonna 2019 Mazda toi markkinoille uuden Mazda3:n myötä Kodo-muotoilun uuden ns. toisen sukupolven. CX-30 noudattaa näitä linjoja.

Asialliset mutta ei väljät tilat

Mazda CX-30 ei ole sisarmalli Mazda3:n tapaan erityisen väljän tuntuinen sisätiloiltaan. Edessä tila riittää isokokoisella kuskille hyvin, mutta avariksi tiloja ei voi sanoa. Sisällä on pikemminkin napakka ja tumman sisustuksen myötä sporttinen tunnelma. 

Pitkän kuskin taakse mahtuu istumaan pitkäjalkainen, mutta väljää ei sielläkään ole. Auto sopii neljälle aikuisella tai kahdelle aikuisella ja kolmelle lapselle. Tosin kolmea isoa lastenistuinta ei monen muun perheauton tapaa saa aseteltua vierekkäin.

Tavaratila on selkeän muotoinen ja tarjoaa ihan asialliset 430 litraa. Laajennus tapahtuu kääntämällä takaselkänojat alas.

Ohjaamon suunnitteluun satsattu erityisen paljon

Mazda CX-30 on “perinyt” ohjaamon Mazda3:lta, ja hyvä niin, sillä ohjaamon suunnitteluun on panostettu erityisen paljon. Muodot ja linjat on tehty niin, että ne tukevat mahdollisimman hyvin näkyvyyttä ulos. Tavoitteena on mahdollisimman rento ja turvallinen ajokokemus.

Ohjaamo on myös minimalistisen suunnittelun myötä erittäin tyylikäs ja helppokäyttöinen. Tähän kun lisätään korkeatasoiset materiaalit, voi todeta, että harvoin on tullut vastaan näin tasokasta ohjaamoa perusperheautossa. Ajoasennosta saa erinomaisen hyvien säätövarojen ansiosta. Pitkä kuljettaja kaipaisi lisää reisitukea, mutta muuten palaset ovat ohjaamossa hyvin paikoillaan ja kuski sekä matkustajat viihtyvät.

Tarkka ja erinomainen auto ajaa

Ajossa Mazda CX-30 jatkaa Mazda3:ta tutulla dynaamisen ja tunnokkaan ajettavuuden tiellä. Uusi Mazda3 on mielestäni yksi kautta aikojen parhaista Mazdoista ajaa, jos jätämme ulkopuolelle erikoisautot ja keskitymme perusperheautoihin. 

Verrattuna Mazda3:een Mazda CX-30 on hieman mukavampi, sillä isommat pyörät tuovat aavistuksen enemmän pehmeyttä ajamiseen. Silti voi sanoa, että jos kaipaa pienemmän keskiluokan crossoveria, jossa on todella tunnokas ja tarkka ajettavuus, kannattaa suunnata Mazda-liikkeeseen. Alusta on napakka ja sporttinen, joidenkin mielestä jopa pintakova, ja ohjaus on äärimmäisen tarkka ja tunnokas. Auto kulkee myös kuin lähes itsestään suoraan, joka tuo rentoutta maantieajoon.

Skyactiv-G liikuttaa huomaamattomasti toimivan kuusilovisen automaattivaihteiston kaverina CX-30:tä kevyesti, mutta voimavarojen rajallisuus ilmenee ääritilanteissa, kuten maantieajon ohituksissa. Toki ohi pääsee ja auto liikkuu hyvin, mutta moottoria pitää tuolloin kiusata äärimmilleen. Reserviä ei ole tarjolla, joten se ken kaipaa enemmän voimaa ja tehoa, valitsee CX-30:n voimanlähteeksi Skyactiv-X:n.

Antti Liinpää

Mazda CX-30 M Hybrid Skyactiv-G Luxury AT 

Plussat 

Muotoilu

Erittäin laadukas ja hyvin suunniteltu ohjaamo

Ajettavuus

Miinukset

Etuistuimen tarjoama reisituki pitkäjalkaisille

Moottorin voimavarat varauksin

Mazda CX-30 M Hybrid Skyactiv-G Luxury AT

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen bensiinimoottori
Teho: 122 hv @ 6000 rpm
Vääntö: 213 Nm @ 4000 rpm
Huiput: 186 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,6 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 151 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4395 mm/1795 mm/1544 mm
Omamassa: 1409 kg
Koeajoauton hinta: 27 990 euroa (Vision-varustelulla)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Mazda CX-30
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show