Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu - Article - Nettiauto

Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu

Koeajot 21.08.2018

Mazda CX-3 on kompaktin kokoinen katumaasturi. Kokonaisuudessa tosin painotetaan enemmän katua ja vähemmän maasturia.

CX-3 on rakennettu Mazda 2:n pohjalevylle. Akseliväli on sama, mutta CX-3 on kuitenkin viitisentoista senttiä kakkosta pidempi ja hieman korkeampi. Auton jämäkät muodot ja pitkät linjat saavat sen näyttämään hieman kokoaan suuremmalta, mutta sisätilat muistuttavat, että kyseessä on toki vain pikkuauto.

Mazdassa pelaa kaikki. Kuusipykäläinen automaattivaihteisto toimii hienosti ja sulautuu hyvin yhteen vapaasti hengittävän moottorin kanssa. Ajettavuus on erityisesti kaupunkiolosuhteissa mainio.

CX-3 luottaa Mazdan tyyliin vapaasti hengittävään kaksilitraiseen bensiinimoottoriin, joka tarjoaa tehoja 120 hevosvoiman verran. Vapari vääntää hyvin ja kaupungissa saa ajaa suurilla vaihteilla. Ajokemuksessa auto voittaa useimmat turboahdetut pikkumoottoriset kilpailijansa. CX-3:n saa halutessaan myös nelivetoisena ja 150 heppaisena versiona.

Ei turboa tai hybridiä, vaan vaparikone

Array

Katumaasturimalli CX-3 tulee muiden uusien Mazdojen tapaan skyactive-kallistuksensäätö-ominaisuuden kanssa. Se on kiinnostava lisä CX-3:n kaltaisessa pienessä, hieman tavallista korkeamassa kotterossa.

Normaaliajossa on vaikeaa sanoa missä kohdin teknologia astuu peliin, mutta osittain sen vaikutusta voi arvoida toteamalla, ettei sivulle kallistus pahasti ajokokemusta tässä autossa häiritse.

Mazda on tunnetusti satsannut huolella polttomoottoriteknologian eteenpäin viemiseen, siinä missä muissa autotaloissa kohistaan nyt hybrideistä. Kulutuksen osalta Mazdat yltävät kohtuulukemiin, mutta päästöjen osalta ollaan yllättävän kaukana kilpailijoista.

Monet työnantajat ovat vetäneet päästörajansa jo niin alas, että koeajetun CX-3:n 136 grammaa kilometrillä sulkee sen pois valittavien työsuhdeautojen joukosta. Se on harmi.

Sisätilat kuin Eccon kengät: kivat ja ergonomiset

Matkustamo on viileän moderni ja käytännöllinen, jopa hieman sporttinen. Sitä tosin kannattaa arvioida lähinnä matkustamon etupäästä käsin, taakse kun ei meinaa mahtua. Erityisesti kuljettajan toimintoja huomioivat ergonomiset yksityiskohdat ovat miellyttäviä.

Mazdan oma keskusohjausyksikkö ja siihen liittyvä tietokone navigaattoreineen on toimiva, vaikkakin muotoilultaan melko kolkko. Plussaa kuitenkin suomenkielisestä ohjelmistosta ja navigaattorista, jotka lujittavat varmasti Mazdan asemaa suomalaisten kansanautona.

Auton mittaristo on muihin nykyautoihin verrattuna harvinaisen yksinkertainen. Siinä ei nopeusmittarin ohella näy muuta kuin digitaalisia numeroita. Enempää ei välttämättä tarvitakaan, koska ajotietokoneesta löytää tietoja ja ominaisuuksia riittävästi. Käytettävyys ja ohjaustoiminnot ovat mukavalla tasolla.

Koeajoauton varustelutaso on toiseksi korkein. Pykälää fiinimpää varustelua kannattaa harkita, sillä pieneenkin autoon on mahdollista saada sekä avaruuden tuntua että mukavuutta asiallisin lisävarustein.

Talvesta tykkäävä pikkuauto kaupunkilaisille

Auton teho- ja vääntöalueet on suunniteltu kaupunkimaiseen ajoon ja nopeuksiin. Ajotuntuma on erinomainen nimenomaan kiihdytyksissä ja kaupunkinopeuksissa. Kyllä auto sietää suurempiakin nopeuksia, mutta humina ja huojunta kasvaa mitä suuremmaksi ajonopeus käy.

Kovemmissa vauhdeissa huojuntaa auttaa toki auton mukavalla tasolla oleva älykkyys, joka esimerkiksi jäykistää rattia ja tekee ajamisesta vakaampaa. Matka-ajossa huomaa, että autosta puuttuu käsinoja vaihdekepin kädelle.

Kaupunkilaisuutta korostavat myös myös moottorin sammuttava  i-Stop toiminto, joka kytkeytyy päälle jarrupoljinta reippaammin painettaessa. Toiminto on kuitenkin sen verran tiukan painalluksen päässä, että tahtoo jäädä kuljettajalta herkästi hyödyntämättä.

Mazda on kuitenkin onnistunut rakentamaan Suomessa laatumielikuvaa, eikä CX-3 sitä missään nimessä pilaa. Auto tuntuu jämerältä ajossa ja matkustamossa. Ulkoapäin sen muotokieli on mukavan räyhä ja tarjoaa vaihtoehdon perus-Qashqaille.

Talvitesteissä CX-3 on on saanut pikkumaasturiluokassa erinomaiset arvosanat, ja on aivan taatusti miellyttävä ja pitkäaikainen kaupunkiautoilijan kumppani myös jäisillä teillä ja lumipenkaksi muuttuneilla tienvarsipysäköintialueilla.

  • Array
  • Array
 

Sport-nappi meinaa jäädä päälle

Kulutuksen osalta auto yltää rauhallisella ajolla kuuden litran pintaan sekä kaupungissa että isoissa nopeuksissa. Pihtareille mukava lisä voisi olla monista autoista tuttu eco-ajotavan valitsin, joka rajaisi kierroksia ja kulutusta toivottua korkeammalle.

Toiseen suuntaan Mazda kyllä tarjoaa ajomoodin viritystä, nimittäin sporttinappi alhaalla, päästää auto itsestään enemmän tehoja irti. Kevyt auto liikkuu ja tottelee kaasua vikkelästi ja siksi tämä nappi tahtoo herkästi jäädä pohjaan pysyvästi.

CX-3 on pieneksi ja kevyeksi autoksi mukavan rouhea menijä. Auto on varmasti kiinnostava niille pikkuautoihin tottuneille, joille ajotuntuma ja kuljettajan tilat merkitsevät takana matkustavien mukavuutta enemmän. Takapenkille ei nimittäin mahdu ihmistä – ei sitten minkään kokoista – silloin kun kuljettajan penkki on säädetty taka-asentoon.

Vaikka CX-3:n takapenkeiltä isofix-kiinnitys löytyykin, on maailmasta vaikeaa löytää vauvan istuinkaukaloa, joka sinne mahtuisi. Tavaratila on simppelisti ja kompaktisti muotoiltu ja vetää sisäänsä yhden lätkäkassin.

Ville Hulkkonen

Kehuja: ulkonäkö, ajomukavuus kaupungissa

Parannettavaa: olemattomat takaistuimen tilat, päästöt

Mazda CX-3 2.0 120 hv automaatti:

Moottori: 4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho: 120 hv (88 kW)
Vääntö: 204 Nm @ 2800 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Huiput: 187 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaatti
EU-kulutus: 5,8 l/100 km
CO2 päästöt: 136 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4275 mm / 1765 mm / 1535 mm
Tavaratila: 350 l
Omapaino: 1290 kg
Hinta: 26 305€

Comments

For sale - Mazda CX-3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show