Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 € - Article - Nettiauto

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Play video
Koeajot 29.08.2019

Mazda MX-5 on avoautojen himoittu klassikko, joka ihastuttaa kohtuullisen hintaisen avo- ja urheiluautoilun ystäviä neljännellä sukupolvellaan, jonka myynti starttasi vuonna 2015.

Mazda MX-5:n hinta laski vuodesta 2018 noin 5000 euroa. Näin merkittävään hinnan laskuun suurin syy oli se, että auton todellinen kulutus ja päästöt ovat pienemmät uudella WLTP-mittaustavalla. 

Mazda MX-5:tä on valmistettu 30 vuotta, tästä innostuneena maahantuoja viritti kampanjan, jonka ansiosta Suomeen saatiin pieni erä autoja tasan 30 000 euron hintalapulla. Tämä 30 kilon kampanja on voimassa vain rajattuun erään 2019 rekisteröitäviä autoja, hintalappu ei ole kovin suuri suhteessa auton ominaisuuksiin ja varusteluun.

Erinomainen vakiovarustelu 

Array

MX-5:n hinta alkaen pienemmällä voimanlähteellä eli 1,5-litraisella 132-hevosvoimaisella moottorilla varustettuna on todella kilpailukykyinen, sillä autoa tuodaan Suomeen Premium-varustelulla. Se sisältää muun muassa tummat aluvanteet, LED-ajovalot, nahkaistuimet, MZD Connect -multimedia-järjestelmän, automaattisen ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen ja kaistavahdin.

Mazda MX-5 on suunniteltu 1,5-litraiselle moottorilla

Koeajoin tämän nykyisen MX-5:n vuonna 2015 isommalla 160-hevosvoimaisella kahden litran bensiinimoottorilla varustettuna ja jäin tuolloin miettimään, miten 1,5-litrainen toimisi auton kanssa. Se vasta mielenkiintoinen paketti on – edullinen, taloudellinen ja silti riittävän voiman tarjoileva, sillä tämä MX-5 on alun perin suunniteltu juuri tälle 1,5-litraiselle moottorille.

Mazda MX-5 on oikea urheiluauto: siinä on ihanteellinen 50/50-painojakauma, takaveto ja auto on erittäin kevyt. Omamassa on vain 1 001 kiloa. Näillä eväillä MX-5:n suorituskyky 1,5-moottorilla on hyvä. Kiihdytys 0-100 km/h vie 8,3 sekuntia ja ajaminen kirvoittaa joka sekunnilla hymyn huulille!

MX-5:ssä on myös hauska, täsmällinen ja sporttinen vaihteensiirto ja sopivasti tehoa, jolloin mutkiin voi syöttää kaasu pohjassa ja nauttia ajamisesta samalla tapaa kun vanhoilla klassikkoautoilla.

Perinteistä ajamisen tuntumaa

Mazda MX-5 on ihmisille, jotka arvostavat vielä perinteistä ajamisen iloa. Tuntumaa tiehen ei ole eristetty. Päinvastoin. MX-5:n ohjaksissa tien tuntee paremmin kuin monessa selvästi kalliimmassa urheiluautossa. 

MX-5 on myös hyvä esimerkki kaikille niille, jotka eivät tiedä, kuinka tärkeää kevyt paino on ajettavuudelle. 

Soveltuu myös ympärivuotiseen käyttöön

Monella tulee varmasti yllätyksenä, että Mazda MX-5 soveltuu hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Autossa on penkinlämmittimet, katto on eristetty ja auto lämpiää talvella pienen ohjaamon ansiosta jopa nopeammin kun normaalikokoinen henkilöauto. Eli ajamisen hauskuuden ei tarvitse rajoittua vain kesään.

Yksi talviajoa ajatellen mainio juttu on, että maavaraa on saman verran kuin normaalissa nykyaikaisessa henkilöautossa. Näin lumessa ja liukkaissa keleissä ei tule ongelmia kokemattomallakaan kuskilla, kunhan pitää auton ajovakaudenhallinnan ja luistoneston päällä. 

  • Array
  • Array
 

Edullinen ylläpitää

Positiivista on myös se, että Mazda MX-5:ssä on edulliset ylläpitokulut, auton taloudellinen Skyactiv-G -moottori on tuttu muista Mazdoista, tosin tässä se on laitettu keulalle pitkittäin. Tärkeä elementti ihanteellisen painojakauman saavuttamisessa. Matka-ajossa auto menee noin viidellä litralla ja vaikka autoa polkee, yli 6 litran kulutuksiin on vaikea päästä. 

Lisäksi MX-5:ssä on halvat vakuutukset ja pari vuotta vanhoista pyydetään vielä melkein uuden hintaa. Se kertoo hyvin, että nämä pitävät hyvin arvonsa.

Huippuhauska auto kohtuullisella panoksella

Auton 30 000 euron hintaluokassa ei kauheasti ole kilpailua, oli puhe sitten takavetoisista urheiluautoista tai avoautoista. Kaikki kivat lelut maksavat nykyään helposti paljon enemmän kun MX-5:n 30 000 euroa, eivätkä ne välttämättä ole edes niin hauskoja.

Kaikille autoihmisille ja ajamisesta nauttiville suosittelen lämpimästi tutustumaan ajamisen hauskuuteen, jonka klassikon nimeltä MX-5 uusin painos tarjoaa.

Mazda MX-5 1,5 Premium Sport

Moottori:  4-sylinterinen, 1,5-litrainen bensiinimoottori
Teho: 132 hv @ 7000 rpm
Vääntö: 152 Nm @ 4500 rpm
Huiput: 204 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 s.
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus: 6,3 l/100 km
CO2-päästöt: 145 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 3915 mm/1735 mm/1225 mm
Omamassa: 1001 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 30 000 euroa (rajattu erä Mazda MX-5 30 vuotta Suomessa juhlamalleja)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Mazda MX-5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show