Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
MB C200EQ – Hybridin dieettiversio - Article - Nettiauto

MB C200EQ – Hybridin dieettiversio

Koeajot 08.04.2019

Mercedes-Benz C200EQ on sähköllä piristetty keskiluokan tyyliniekka, joka voittaa puolelleen ajamisen mukavuudella.

Mercedes-Benz valmistautuu tulevaisuuteen usealla rintamalla, mutta toisin kuin useimmilla, pääpaino ei ole sähköautoissa. Mercedesin ajatuksena on kehittää polttomoottoriautoja niin pitkälle kuin se on mahdollista ja tuoda rinnalle hiljalleen sähköisempiä pelejä.

Tästä hyvä osoitus on C200EQ, joka on 48-voltin järjestelmällä varustettu bensa-auto. Sitä voisi kutsua eräänlaiseksi kevythybridiksi tai hybridin light-versioksi, mutta Mercedes nimeää autonsa vain termillä EQ.

C200EQ:n kohdalla tämä tarkoittaa voimalinjaa, jossa on piskuinen bensiinimoottori ja sitäkin pienempi sähkömoottori. Sähkömylly on vain 14 hevosvoimaa tuottava purkki, jolle kerätään talteen jarrutusenergiaa. Sitä sitten hyödynnetään tuomaan lisävoimaa kiihdytyksiin.

Vaikka sähkömoottori on varsin pieni, sen luvataan tuovan hetkellisesti 160 Nm lisävääntöä. Voima on kuitenkin läsnä kovin lyhyen aikaa, mutta se toki auttaa silloin kun voimaa tarvitaan pikaisesti lisää.

Pikkuinen bensakone

Array

Bensiinimoottori on C-sarjaan pieni. 1,5-litrainen ja nelisylinterinen moottori kuuluisi enemminkin A-sarjan hinnat alkaen -malliin, mutta eipä anneta koneen koon hämätä. Kaikkihan sen tietävät, että ei se koko, vaan se miten sitä käyttää.

Puolitoistalitrainen moottori tuottaa 184 hevosvoimaa, jonka päälle laitetaan sähkömoottorin huimat 14 heppaa. Vääntöä polttomoottori tekee 280 Nm ja tuohon päälle lätkäistään hetkellisesti käytössä oleva 160 Nm. Yhteisvääntöä siis 440 Nm, ei huonosti bensamoottorille.

Näillä eväillä suorituskyky asettuu paikaltaan sataseen kiihdytettäessä 8,1 sekuntiin. Huippunopeutta voi Saksan vapailla motareilla kelailla 234 km/h, mutta kotimaassa tuohon lukemaan tarvitsee tuskin koskaan yltää.

Järjestelmä sinänsä toimii kuin ajatus, eikä sähkömoottorin peliin tuomista voi huomata millään tavalla. C200:ssa ei tunnu mitään kummallisuuksia sähkömoottorin tuodessa voimansa peliin. Paketti on nelivetoinen, joten paikalleen ei tarvitse jäädä sutimaan edes kovemmissa keleissä.

Vaihteisto on luonnollisesti parasta mitä markkinoilla on tarjolla. 9-vaihteinen automaattiaski muistuttaa monella tapaa portaatonta automaattia, mutta kuminauhamaisuus on poissa. Vaihdot vain sujuvat niin sulavasti.

Alusta taattua Mersua

Kun moottori ja vaihteisto ovat kunnossa, on voitu keskittyä ajokokemukseen. Alusta on hyvin Mersumainen, eli mukava, mutta jämäkkä. C:n ei tarvitse uhkua sporttisuutta, vaan siitä voidaan tehdä kylmän viileästi mukavuuspainotteinen. Ja ah, kuinka pehmeät ja mukavat kyydit C-sarjalainen tarjoaakin.

C200:n muotoilu edustaa varsin perinteisiä arvoja. Siinä ei ole mitään kovin uutta tai ihmeellistä, vaan perustyylikästä Premiumia. C ei ole aggressiivinen, mutta ei liian pehmeäkään. Keskikokoisena se on varsin tasapainoisen näköinen.

Myös sisusta huokuu arvokkuutta ja tyyliä. Mersun uusi sisustailme on kautta koko malliston hyvin tunnistettava ja kieltämättä varsin tyylikäs. Sitä hallitsee erinomainen monitoimiratti ja keskikonsolin näyttö.

Vaihteistoa operoidaan edelleen oikeasta viiksestä, mikä vaatii muiden autojen jälkeen pienen totuttelun. Audiojärjestelmää voi ohjailla joko ratin namiskoista tai keskikonsolin alla olevasta rullasta.

  • Array
  • Array
 

Yllättävän pieni kontti ja takatilat

Kaikki on juuri niillä paikoilla, mitä niiden olettaisi olevan ja järjestelmät toimivat intuitiivisesti. Se tekee Mersulla ajamisesta niin valloittavan mukavaa ja helppoa. Se on laatuvaikutelma, joka tekee autosta Premiumin.

Yksi asia C-sarjassa hieman hämää. Se on sisätiloiltaan yllättävän pieni. Kun etujakkaralla on hyvä olla, alkaa takana loppua jalkatila. Mutta toisaalta luokka huomioiden tilanne vertautuu muihin. Myöskään takakontti ei juhli litroilla ja muoto tekee haasteita suurempien asioiden kuljettamiselle. Mutta toisaalta lisätilaa haluava voi valita farkkuversion.

Hinnaltaan EQ-versio nousee 50 000 euron paremmalle puolelle. Viisikymppiä näin hienosta automallista ei oikeasti ole mahdottoman paha hinta. Halvin C-sarjalainen irtoaa hinnat alkaen -versiona 33 000 eurolla, mutta tuollaisen hintalapun kanssa kovinkaan moni tuskin kävelee ulos autoliikkeen lasiovista.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, vaihteisto, ajomukavuus, sisätilojen viimeistely

Parantamisen varaa: pieni ja vaikean muotoinen takakontti

Mercedes-Benz C200EQ 4Matic:

Moottori: 4-sylinterinen, 1479 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho: 184 hv (+14hv) @ 5800-6100 rpm
Vääntö: 280 Nm (+160 Nm) @ 3000-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,1 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 9-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 7,2 l / 100 km
CO2-päästöt: 163 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4686mm/1810mm/1442mm
Omamassa: 1520 kg
Hinta: 50 165€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mercedes-Benz C
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show