Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi - Article - Nettiauto

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Koeajot 03.08.2020

Pikkumersun plug-in-hybridi tarjoaa alhaisen kulutuslukeman ja mukavan määrän tehoa tyylikkäässä paketissa.

Mercedes-Benz pelaa automarkkinoilla kahdessa leirissä. Toisaalta se kehittelee paljon parjattua dieselteknologiaa vähäpäästöisempään suuntaan ja toisella kehityslinjassa pusketaan ulos hybridejä ja jossain vaiheessa lie täyssähköäkin.

Mersua valmistavan Daimlerin investoinnit puhtaampaan liikenteeseen ovat kuitenkin järeitä, sillä se on ilmoittanut satsaavansa ekologisuuteen muutaman viime vuoden aikana lähes 35 miljardia euroa. Ei ihan nappikauppaa.

Siinä missä dieselmoottorien päästöt on saatu puskettua yllättävän alhaiseksi, päästään plug-in hybrideillä vieläkin kitsaampiin lukemiin. A250e-mallilla keskikulutus sadalla kilometrillä on varsin mukavat 1,1 litraa sadalla kilometrillä. Luku syntyy siitä, että A-sarjalainen kulkee pelkällä sähköllä 66 kilometrin matkan.

Mercedesin hybridimoottoriteknologiasta löytyy varsin kiinnostavia yksityiskohtia. Kompaktiluokan plugareissa sähkömoottori on nimittäin sijoitettu vaihteiston kuorien sisään. Tämän ansiosta polttomoottorin irrotuskytkin ei osallistu liikkeellelähtöön ja voimalinja on varsin kompaktin kokoinen.

Hyvin käytettynä 1,3-litraa on riittävästi

Array

Bensiinimoottori on A250e:n tapauksessa 1,3-litrainen ja nelisylinterinen. Pienikokoinen moottori on sijoitettu konepellin alle poikittain ja sitä katsellessa tulee ajatelleeksi sitä, kuinka pieneksi modernit polttomoottorit ovat vuosien saatossa kutistuneet.

Voimaa bensamoottorista irtoaa itsessään 160 hv ja 230 Nm. Kun pakettiin lisätään sähkömoottorin tuottama lisäpotku, nousee yhteisteho 218 hevosvoimaa ja vääntö muhkeaan 450 Nm:n lukemaan. Siinä on modernilla turbodieselilläkin tekemistä.

Moottorin tuottama yhteisteho nostaa hymyn kuskin kasvoille, sillä suorituskyky on varsin hulppea. Paikaltaan satasen vauhtiin kirmataan 6,6 sekunnissa, mitä voidaan pitää ekopelille aika kivana lukemana. Toki täyssähkömaailmassa luku tuntuu huippumalleihin verrattuna suurelta, mutta polttomoottoreissa varsin kivalta

Arkinen suorituskyky on huikean mukava. Pelkällä sähköllä ajettaessa voimantuotto on todella vaivatonta, sillä polttomoottorin viivettä ei esiinny. Toisaalta se ei kyllä vaivaa modernin bensiinimoottorinkaan kohdalla, sillä Mercedes-Benz reagoi kaasunpolkaisuun herkästi

Se milloin käytössä on bensiini- tai sähkömoottori jää kuskin näkökulmasta salaisuudeksi, sillä bensiinimoottori käynnistyy sähkömotin tueksi niin huomaamattomasti.

66 kilsaa pelkällä sähköllä

Pelkän sähkömoottorin turvin Mercedes-Benz A250e kulkee valmistajan ilmoituksen mukaan 66 kilometriä. Tuo lukema vaihtelee toki suuresti sen mukaan millaista vauhtia ja missä olosuhteissa sillä huristelee.

66 kilsan matka vaatii kevyttä kaasujalkaa ja mikäli siirtymä tapahtuu moottoritiellä muun liikenteen vauhdissa, voi lukemasta nipistää ainakin parikymmentä kilometriä. Mutta siitäkin huolimatta pelkällä sähköllä hoitanee suurimman osan päivittäisistä työmatkoista. Akkukapasiteetti on lataushybrideille tyypillinen – 15,6 kWh.

Pistokehybridin lataaminen tapahtuu joko perinteisestä töpselistä tai lataukseen tarkoitetuilla pisteillä. Auto ottaa vastaan maksimissaan 7,4 kW tunnissa, joten akun lataaminen täysin tyhjästä ottaa aikaa reilut kaksi tuntia. Hitaammalla laturilla homma kestää toki pidempään.

A-sarja kuuluu edelleen luokkansa parhaimpiin automalleihin. Vuonna 2018 viimeisimmän päivityksensä saanut A on neljännen sukupolven Mercedesin kompaktimalli, joka tarjoaa luokkaansa parempaa ajokokemusta.

  • Array
  • Array
 

Näyttävä ohjaamo

Mercedesin ohjaamo muistuttaa jo alimmassa malliluokassa paljon konsernin huipputuotteita ja keskikonsolin ja mittariston yhdistelmän virkaa toimittava leveä kosketusnäyttöpaneeli on yksi markkinoiden parhaista. Sen kautta ohjaillaan kaikkea auton toimintaan liittyvää.

Mittaristo on myös säädettävissä käyttäjän mukaan. Erilaisia tiloja on neljä ja niissä korostuvat kunkin ajotilan tärkeimmät infot. Hyvän käytettävyyden lisäksi ratkaisu on erittäin tyylikäs.

Mercedes-Benz A250e on sisätiloiltaan mukavan tilava. Vaikka se on merkin pienin automalli, voi sitä varauksetta suositella myös perheautoksi. Tilaa on riittävästi jopa viisihenkisen perheen tarpeisiin, etenkin toki farkkumallisena.

Ja jos ekoilu ei ole itselle se juttu, on tarjolla melkoinen liuta erilaisia moottorivaihtoehtoja: dieselmoottorit alkavat 116-hevosvoimaisesta 180d:stä ja päättyvät 190-heppaiseen 220d:hen. Tehonnälkäiselle on tarjolla Myös kolme AMG-versiota, joista tehokkain A45AMG S paukuttaa tauluun 421 hevosvoimaa.

Hinnoittelultaan ja ominaisuuksiltaan A250e-versio on houkutteleva. Koska autoveroa on vain reipas 1000e hankintahinnasta, saa koko summa sijoitettua auton tekniikkaan, eikä lahjoitettua valtiolle. Verrokkina voinee käyttää AMG45-versiota, jonka hinnasta puhdasta verotusta on 26 039 euroa.

A250e on hieno yhdistelmä pientä kulutusta ja runsasta määrää arkivoimaa. Teknisesti edistynyt auto on myös varsin asiallisen näköinen paketti.

Tuomas Rajala

Kehuja: hieno voimantunne, sähkön ja bensiinin onnistunut liitto, hyvät sisätilat, viimeistely

Parantamisen varaa: –

Mercedes-Benz A250e A Business Style Edition EQ Power:

Moottori: 4-sylinterinen 1332 cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho: 218 hv
Vääntö: 400 Nm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 6,7 s.
Huiput: 240 km/h (sähköllä 140 km/h)
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,1 l / 100 km
CO2 päästöt: 25 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4419mm/1796mm/1440mm
Koeajoauton hinta: 43 365€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mercedes-Benz A
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show