Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Mercedes-Benz A 250 Sport: Halpismersun AMG-vaatteet

Koeajot 18.02.2013

Mercedes-Benzin mallisarjat menevät loogisesti aakkosjärjestyksessä halvimmasta kalleimpaan. Aakkoset starttaava A on siis edukkainta mitä saksalaisvalmistaja asiakkailleen tarjoaa.

MB:n kohdalla entry level –auton kohdalla ei tarvitse pelätä tuotteen olevan heikkotasoinen, sillä A-sarjan Mercedes-Benz on sekin loistavasti suunniteltu ja tehty auto. Koeajossa oli tällä kertaa ”halpissarjan” kallein versio A 250 Sport.

A 250 Sport on tehty yhteistyössä Aufrecht Melcher Großaspachin eli AMG:n kanssa, mutta sitä ei hyvällä tahdollakaan voi niputtaa samaan läjään virityspajan muiden tuotosten kanssa. A 250 Sport on enemmänkin ujo aavistus siitä, mihin AMG-sarjan autojen kohdalla on totuttu. Varsinainen A-sarjan AMG-versio on tulossa myöhemmin tänä vuonna. 

AMG:n suunnittelu näkyy lähinnä muotoilussa niin sisätiloissa kuin ulkonakin. A-sarjan uusi kehitysversio on edelliseen verrattuna petrannut huomattavasti juuri ulkonäkönsä suhteen, mutta Sport-versio on vieläkin näyttävämpi ilmestys. 

Dynaaminen on päivän sana

Array

Muotoilu on muotisanoin dynaamista ja ilmettä hallitsevat alhaalle laskeutuvat helmat. Suurehkot vanteet tekevät autosta sporttisen näköisen, mutta tuumakoko ei ole kuitenkaan liioitellun suuri. 

Mersun A-sarja on muotoilultaan komea ja se näyttääkin hintaistaan kalliimmalta. Varsinkin keula on massiivinen ja edestä uusi A-sarjalainen näyttääkin entistä enemmän isommilta rinnakkaissarjoiltaan. 

A-malliston kirein kone on 2-litrainen bensiinikäyttöinen mylly, joka löytyy myös koeajoauton nokalta. Huipputehot asettuvat 211 hevosvoiman kohdille. Lukema tuntuu uskomattomalta, sillä jostain kumman syystä se ei tarjoa kovin järisyttävää kiihtyvyyttä. 

AMG-leima siis lupaa tällä kertaa enemmän kuin se lunastaa. Tosin yhtenä suurena syynä voiman tunteen puutteelle on talvikelin huono pito, mutta siitäkin huolimatta tehot vaikuttavat paperilla todellisuutta massiivisemmilta. 

Vaikka veret seisauttava kiihtyvyys jääkin saavuttamatta, on kohtuullisen kevyen auton tehoreservi on arkiajoon riittävä. Mercedes panostaa muiden merkkien ohella erityisesti ekoiluun, mikä näkyy myös A250 Sportin kohdalla. Se on nimittäin melkoisen pihi laite ja eco-moodilla ajettaessa kaasuun reagointi on verkkaista ja polttoainetta säästävää. 

Varusteet tekevät auton

Jos unohdetaan kummallisen vaisu kone, on A-sarjan sporttiversio vakuuttava ilmestys. Toki suuri painoarvo menee myös AMG:n suunnittelulle ja hyvälle varustetasolle, joita ei luonnollisesti hinnat alkaen –malleista löydy. 

Sisustassa on käytetty runsaasti hiilikuitua, nahkaa ja terästä. Ne tekevät ohjaamosta varsin sporttisen ja jopa nuorta polvea miellyttävän. Mercedes-Benzin konservatiivinen luonne on pyritty piilottamaan rohkeamman suunnittelun alle. 

Penkit on muotoiltu AMG:n toimesta ja ne ovatkin todella komea ilmestys. Pääntuessa oleva aukko tekee niistä samaan aikaan sporttiset ja kalliin oloiset. Mustalla nahalla verhoillut jakkarat ovat sekä kauniit että mukavat. 

Sivuttaistukea on kohtuullisen hyvin, mutta rivakammassa vauhdissa mutkatiellä ne antavat kuskin liikkua hieman turhan paljon puolelta toiselle. Toisaalta ne ovat auton tehovaroihin suhteutettuna riittävän sporttiset. 

Hienosti rakennettu jousitus

Poikkeuksia sarjan normaalimalleihin löytyy myös alustasta, joka on Sport-versiossa normaalia jämäkämpi. Jousitus on rakennettu hienosti, sillä se ei jämäkkyydestään huolimatta ole piiruakaan liian kova. Tuntuma on taattua Mersua. 

Ajettavuudeltaan A 250 Sport vaikuttaa huomattavasti kokoistaan suuremmalta. Auto herättää luottamusta jopa maantienopeuksissa hyvin toimivalla alustallaan ja hyvällä tuntumallaan tiehen. 

Äänieristys ei valitettavasti ole suurempien sarjojen tasolla, sillä ohjaamoon kantautuu hieman turhan paljon ääntä. Tosin vaikkapa Toyotan melutasosta ollaan silti valovuoden päässä.

  • Array
  • Array
 

Tila on hyödynnetty järkevästi

Mercedesin kohtuullisen kompakti tila on hyödynnetty todella tehokkaasti. Vaikka auto ei ulkoa olekaan sieltä suurimmasta päästä, on se sisätiloiltaan yllättävän suuri. Vaikka kyseessä on MB-malliston pienin auto, mahtuu sisään helposti isompikin porukka.

A 250 Sport on kieltämättä erittäin hieno auto, mutta sen hinta suhteessa normaalimalliin karkaa turhan kauas. Lähtöhinnat 1,6-litraiselle pyörivät reilussa 27 000€:ssa ja AMG:n suunnittelema version hintalappu puolestaan kohoaa väkisin reippaaseen 50 000€:oon. 

Nelivetoisena A 250 Sport olisi varmasti huomattavasti houkuttelevampi tapaus. Etuvetoisena sen sporttisuudesta jää ainakin talvikelillä lunastamassa iso osa. Siitäkin huolimatta sen ratissa on hankala uskoa ajavansa malliperheen halvimmalla jäsenellä.  

Tuomas Rajala

Kehuja upea ulkonäkö, vaihteisto, kulutus, komeat ja tilavat sisätilat

Parantamisen varaa moottorin tehon tunne, äänekkyys

Mercedes-Benz A 250 Sport - Tekniset tiedot:

Hinta alkaen: 51 066,66€
Moottori: 4-sylinterinen 1991 cm3 bensiinimoottori
Teho: 211 hv (155 kW) / 5500 rpm
Vääntö: 350 Nm / 1200-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,6 s.
Huippunopeus: 240 km/h
Vaihteisto: 7-vaihteinen DCT-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,4 l / 100 km
CO2 päästöt: 148 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4292mm/1780mm/1433mm
Paino: 1445 kg
Takakontin tilavuus: 341-1157 l
Vetotapa: etuveto
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
For sale - Mercedes-Benz A
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.